Főoldal Hírek Csőposta Természetesen gyönyörű – letisztult varázsával vár a 25. Krisna-völgyi Búcsú

Természetesen gyönyörű – letisztult varázsával vár a 25. Krisna-völgyi Búcsú

9 perc átlagos olvasási idő
0
1,075
 ehaccp_topbanner3.jpg

Idén júliusban rendezik meg a 25. Krisna-völgyi Búcsút Somogyvámoson. A járvány okozta élethelyzet tapasztalataira tekintettel az idei háromnapos szabadtéri rendezvény középpontjában az önfenntartó és egyszerű életmód áll.

Noha a járványügyi helyzet miatt sokáig kétséges volt a rendezvény sorsa, a hívők és az érdeklődők végül örömmel nyugtázhatják: július 3. hétvégéjén, a szokott időben fergeteges fesztivállal várják az érdeklődőket a Völgyben! A 3 napos fesztivált a július 17-19. közötti hétvégén rendezik meg.

A 25. Krisna-völgyi Búcsú minden téren rendhagyó lesz. Egyrészről a szervezők nagyon figyelnek arra, hogy minden tömörülést elkerüljenek a különféle programelemeknél, a sokféle szabadtéri eseménynek köszönhetően a Krisna-völgyi Búcsú talán az egyik legkellemesebb kikapcsolódás a több hónap karantén után. Másrészről a 25. jubileumi alkalom végett a szervezők szeretnének teljeskörű bepillantást engedni a Völgyben lakók életébe és abba, miként lehetséges a tavaszihoz hasonló kríziseket a természettel való békés együttélés keretében könnyedén átvészelni. Azt ugyanis évtizedek óta tudjuk, hogy a fogyasztói társadalomból és elvárosiasodott életvitelből fakadóan a kényelmünkért nagy árat fizetünk. Rendkívüli módon ki vagyunk szolgáltatva a társadalmi ellátórendszernek. Ha ezek a rendszerek például egy járvány kapcsán lassulnak vagy megsérülnek, könnyen elveszíthetjük a talajt a lábunk alól. Azért, hogy ezt megelőzzük, a természetközeli és szolid életvitelt javasolja az ősi védikus bölcsesség, amelyet a völgylakók maguk is igyekeznek követni a mindennapokban. Így az idei évben a hangsúly a hétköznapokon, a fenntarthatóságon, és az önfenntartó életvitelen lesz, amely részlegesen akár városi körülmények között is gyakorolható.

Fókuszban az egyszerű életvitel

A 2020-as világjárvány a Krisna-hívők számára abban jelentett megerősítést, hogy az önfenntartás a letisztult, Isten-tudatos életvitellel együtt az egyetlen lehetséges jövőkép az emberiség számára. Az „egyszerű életmód, emelkedett gondolkodás” elve az alapítása óta a Völgy mottója, most azonban még nagyobb hangsúlyt igyekeznek fektetni arra, hogy átadják közel 3 évtizedes tapasztalataikat az érdeklődőknek. A tavasz folyamán online előadásokkal, filozófiai és zenés programokkal, Krisnakerti Híradóval és főzősorozattal jártak az érdeklődők kedvében, a nyári programokon viszont már a gyakorlatban is szeretnék feltárni az önfenntartással kapcsolatos ismereteiket, pozitív alternatívát kínálva a városi kiszolgáltatott és rohanó életstílussal szemben. Hangsúlyozni kívánják azt is, hogy Magyarország minden olyan lehetséges erőforrással és természeti kinccsel rendelkezik, ami az ember számára szükséges.

Milyen programokkal várják a vendégeket

Ökrös szekértúra, betekintés a biokertészetbe és Európa legnagyobb Tehénvédelmi Központjába, körvezetések a szentélyben, szabadtéri előadások és vetítések, zenés programok, életfilozófiai előadások és mantra-meditációs lehetőség, gyermekfoglalkozások, vegán finomságok, tradicionális indiai és mediterrán fogások, szerencsehozó zarándoklat, hennafestés és szépségtitkok, könyvvásár és indiai bazár. Az ökológiai tanösvény, a botanikus kert, az indiai stílusú pihenőhelyek és patakparti sétányok egész évben várják a kikapcsolódni vágyókat.

www.krisna.hu
www.krisnavolgy.hu

bucsu.krisnavolgy.hu

A biztonság érdekében

A 280 hektáros biofarmon, a szabad levegőn, a természetben, káros szenvedélyektől és hulladéktól mentes terepen töltődhetnek a vendégek. A Völgy bejáratánál és a templomépületben védőmaszkok vásárlására is lesz lehetőség, és a vendégek számára a főépületnél és az étteremsátorban is kézfertőtlenítőt helyeznek ki. A szervezők tisztelettel kérnek mindenkit, hogy csak egészségesen látogassák a rendezvényt! További tudnivalók és a házirend Krisna-völgy honlapján található (krisnavolgy.hu).

Facebook esemény, csatlakozz hozzánk! >>

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…