Ajánló Szürkemarhák és belőlük készült ételek fesztiválja Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-08-26 5 perc átlagos olvasási idő 0 1,841 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Finom szürkemarha ételekkel, népzenei- és kulturális programokkal, hamisítatlan vidéki hangulattal, díjnyertes szürkemarhákkal, klasszikus finomságokkal és újragondolt ízekkel várják a látogatókat az V. Szürkemarha Vigadalomra Budapesten, a Vajdahunyad várába 2016. szeptember 9-11. között. A fennállásának a 25. éves évfordulóját ünneplő Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete már ötödik alkalommal rendezi meg Budapesten, a városligeti Vajdahunyad várában a Szürkemarha Vigadalmat. Túl azon, hogy az ingyenes gasztronómiai fesztivál a szürkemarha-marketing fontos alappillérévé vált, Magyarország egyik legnagyobb,és legszínvonalasabb gasztro-kulturális eseményévé nőtte ki magát. 2016. szeptember 9-11. között a budapesti Vajdahunyad várához látogatók a legfinomabb szürkemarha ételekkel, klasszikus finomságokkal, újragondolt ízekkel, óriás bográccsal, több tonnás barbecue-val, valamint az ételekhez és a hangulathoz illő hazai borokkal, sörökkel és pálinkákkal találkozhatnak. Az V. Szürkemarha Vigadalom két színpadán folyamatos népzenei- és kulturális programok zajlanak majd, melyeket a szürkemarháról szóló előadások, állatsimogató, falusi udvar, kézműves programok és egy vidéki mesterségek udvara színesítenek. A rendezvény területén megtekinthetőek lesznek díjnyertes szürkemarhák, valamint az állatokkal és tenyésztésükkel kapcsolatos bemutatók, interaktív kiállítások is, amelyek által betekinthetünk e gyönyörű állat múltjába és jelenébe, kipróbálhatjuk a legérdekesebb vidéki mesterségeket, népi játékokkal fűszerezve. A programot színesíti Szürkemarha mustra, a legjobb szürkemarha tenyésztők főzőversenye, valamint egy média főzőverseny is. Mind emellett egy külön tárlat nyílik a témában a Mezőgazdasági Múzeumban is. Az V. Szürkemarha Vigadalom célja népszerűsíteni a „Magyar szürke szarvasmarhát” mint magyar fajtát, és mint Hungarikumot. Ez nem csak nemzeti büszkeségünk, mely máig élő hagyományunk is, melyhez kulturális, néprajzi gyökereink is kötődnek, hanem kiemelkedő nemzeti értékünk is. A szervezők feladata a köztudatba és a konyhákba való visszavezetése a Magyarországon földrajzi árujelző oltalommal védett „Magyar Szürkemarha hús”-nak, a húsból készült termékeknek. A magyar szürke szarvasmarha impozáns megjelenésével, szilaj természetével, nagy tűrőképességével a legismertebb őshonos haszonállatunk. A magyar szürkemarha extenzív gulyabéli tartása több száz éves néprajzi, kulturális hagyományai ötvöződnek a modern kor gyakorlatával. Magyarságunk megmaradásának jelképe. OPH/Archívum Summary 0 % Az Ön értékelése Felhasználói értékelés : 0 (0 Szavazat)
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Agrárminisztérium: a hungarikum a magyarság csúcsteljesítménye A hungarikum olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, …
Több mint 4,2 milliárd forint idén lejáró egyenleg van még a SZÉP-kártyákon Több mint 4,2 milliárd forint idén május 31-én lejáró, 2015-ben kapott juttatás van még …