Főoldal Hírek Átólzéig Szörpök a termelőtől – Chef workshop – 2024. március 4.

Szörpök a termelőtől – Chef workshop – 2024. március 4.

6 perc átlagos olvasási idő
0
84
 ehaccp_topbanner3.jpg

Március 4.-én tartotta meg a soron következő taggyűlését az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a budaörsi Friedmann házban, ahol a Karcagi Ízek termelői szörpökkel és lekvárokkal ismerkedhettek a jelenlevő séfek.

.

A taggyűlés szokásosan Asztalos István elnök köszöntőjével kezdődött, aki beszélt az elmúlt időszak eseményeiről, valamint a következő egy év programjairól. Elmondta, hogy április 27-én kerül megrendezésre a Magyarország étele szakácsverseny döntője, mégpedig a Debreceni Egyetem Szolnok Campus-ának épületében.

.

Ezután már a bemutatkozó cégen volt a hangsúly. Kovács Lajos a Karcagi Ízek képviseletében elmondta, hogy

„a Karcagi Ízek házi lekvárok és szörpök, Karcag zárt kertjeiből indult útjára. A karcagi határ kiváló minőségű talaját kihasználva, mely nemcsak szántóföldi kultúráknak megfelelő, kiváló minőségű zamatos gyümölcstermelésre is alkalmas. Néhány sor kertföldön termeltünk gyümölcsöt a családunk számára, melynek feleslegéből nagymamáink receptjeit a modern kor technológiájával ötvözve kiváló minőségű házi lekvárokat és szörpöket készítünk, értékesítünk. Termékeinkkel több díjat is sikerült elnyernünk. 2014-ben a gyulai pálinka és lekvár versenyen több bronz- és ezüstérmet, 2017-ben a meggyszörppel bronz-, az akácszörpünkkel ezüstérmet, a szamócaszörpünkkel aranyérmet és a nemzet szörpje díjat nyertük el. Sikereinken és termékeink iránti kereslet növekedésén felbuzdulva már több hektáron gazdálkodunk, és viszonteladóink segítségével ismertetjük termékeinket a kedves vásárlókkal.”

A változó piaci verseny és a szinte folyamatosan változó alapanyagárak reagálásra késztetik még a legerősebb lábakon álló vállalkozásokat is.

Ez a változó helyzet megkívánja, hogy új-, vagy magasabb összegű bevételi források után nézzünk. Erre lehet jó reakció a szörpök világa, melyek trendiségükkel és viszonylag alacsony bekerülési költségükkel képesek lehetnek arra, hogy extra bevételt, illetve hasznot könyvelhessünk el. Mindemellett pedig vásárlásaink következményeként támogatjuk a hazai mezőgazdaságot, a gazdákat.

A Karcagi ízek márka tulajdonosa Kovács Lajos beszélt a termékeikről. Elmondta, hogy téli és nyári szortimenttel állnak a vásárlóik rendelkezésére. Valamint elmondta azt is, hogy országos kiszállítással kívánják segíteni a termékek népszerűségét. Sőt, vásáróik részére szóróanyagokat és asztali reklámanyagokat is biztosítanak.

A taggyűlésünkön szó volt még Egyesületi ügyekről, valamint a Magyarország étele 2024. és a Szamos Mátyás tányérdesszert verseny 2024. feladatainak felosztásáról. De a 2024-es Egyesületi kabát is kiosztásra került.

.

Konklúzióként megállapíthatjuk, ahogy a mostani taggyűlésen is tapasztaltuk, a szakácsok és a terméket előállító, vagy forgalomba hozó cégek között az élő kapcsolatnak csak előnyei lehetnek.

.

Még több fotó ide kattintva elérhető >>>

Következő taggyűlés időpontja: 2024. április 8.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …