Átólzéig Somlói és szekszárdi tételek lesznek Budapest Borai 2015-ben Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-01-10 3 perc átlagos olvasási idő 0 1,038 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Somlói és szekszárdi tételek lesznek Budapest Borai 2015-ben (MTI) – A fehérborok közül a Tornai Pincészet 2011-es Somlói Top Selection Apátsági Furmintja, vörös kategóriában pedig az Eszterbauer Pincészet 2011-es szekszárdi Tivald Cabernet Sauvignon-ja viselheti a idén a Budapest Bora elismerő címet. A legjobb fehér és vörös tételek kiválasztása Budapest főpolgármesterének kezdeményezésére a Földművelésügyi Minisztérium mellett működő Országos Borszakértő Bizottság szakmai közreműködésével zajlott – közölte az MTI-vel pénteken a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága. A második alkalommal meghirdetett Budapest Bora verseny célja, hogy segítse a magyar borvidékeken termelt borok népszerűsítését és megismertetését, a magyar borászatok fejlődését. E téren sikerként értékelhető, hogy Magyarország összes borrégiójából szép számmal érkeztek nevezések, közöttük a kisebb családi gazdaságoktól kezdve a piacon már bevezetett, jó hírnévnek örvendő borászatokig – hangsúlyozza a főváros közleménye. Szentes Tamás egészségügyi és szociális ügyekért felelő főpolgármester-helyettes a 2014. októberi bírálat megkezdése előtt elmondta: a borversenyre 95 tétel érkezett, mintegy fele-fele arányban fehér- és vörösborok.
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Tejfölös gombapaprikás, rizzsel Tejfölös gombapaprikás, rizzsel Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg gomba 1 db vöröshagyma …
Dietetikus: ne nehezítsük meg hőségben a szervezet dolgát! Dietetikus: ne nehezítsük meg hőségben a szervezet dolgát! Könnyű ételek fogyasztása ajánlott a …