Főoldal Hírek Utazás Körülbelül három százalékkal csökkent a külföldi látogatók száma

Körülbelül három százalékkal csökkent a külföldi látogatók száma

4 perc átlagos olvasási idő
0
946
 ehaccp_topbanner3.jpg

Körülbelül három százalékkal csökkent a külföldi látogatók száma 
 

    Körülbelül három százalékkal csökkent a külföldi vendégéjszakák száma tavaly októberben és novemberben a magyarországi szálláshelyeken – mondta Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) elnöke az M1 aktuális csatornán vasárnap.

    Az elnök hangsúlyozta: ugyanakkor a 11 hónapos adatok szerint a belföldi és a külföldi turizmus is nagyon jól teljesített 2015-ben.

    Az utolsó hónapok adataiból viszont az derül ki, hogy a külföldi látogatók száma elmarad az előző évitől, aminek elsősorban geopolitikai okai lehetnek: a migránshelyzet, a párizsi merényletek és az ezekhez kapcsolódó terrorellenes intézkedések, például Brüsszelben.

    “Az üzletemberek és a turisták is meggondolják, hogy ha nem érzik magukat biztonságban, akkor elhalasztják a külföldi útjukat” – hívta fel a figyelmet.

    Niklai Ákos még kedden számolt be az M1 aktuális csatornán arról, hogy a tavalyi év első háromnegyed évében a magyarországi szállodák rekordközeli forgalmat értek el, jelentősen nőtt a vendégek és a vendégéjszakák száma, és a belföldi forgalom is élénkült.

    Tájékoztatása szerint a hazai vendégek nemcsak nyáron, hanem egész évben több időt töltöttek el a szálláshelyeken, így közel 7 százalékkal nőtt a belföldi vendégéjszakák száma.

    Kitért arra, hogy Budapest a külföldiek körében rendkívül népszerű, turisztikailag a világ egyik leglátogatottabb városa. Ennek okai között említette a vonzó árak mellett a jó légi összeköttetést, és azt, hogy a szállodai mellett az építészet, a gasztronómiai és a kulturális kínálat is vonzó. A fővárosi szállodák 70 százalék fölötti kihasználtságot értek el tavaly január-októberben.

 

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

Magyarország étele 2023 elődöntő, egy titkos összetevővel

Tizenkét csapat jutott tovább és két tartalékot is megnevezett a zsűri a Magyarország étel…