Főoldal Hírek Utazás Körülbelül három százalékkal csökkent a külföldi látogatók száma

Körülbelül három százalékkal csökkent a külföldi látogatók száma

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,070
 ehaccp_topbanner3.jpg

Körülbelül három százalékkal csökkent a külföldi látogatók száma 
 

    Körülbelül három százalékkal csökkent a külföldi vendégéjszakák száma tavaly októberben és novemberben a magyarországi szálláshelyeken – mondta Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) elnöke az M1 aktuális csatornán vasárnap.

    Az elnök hangsúlyozta: ugyanakkor a 11 hónapos adatok szerint a belföldi és a külföldi turizmus is nagyon jól teljesített 2015-ben.

    Az utolsó hónapok adataiból viszont az derül ki, hogy a külföldi látogatók száma elmarad az előző évitől, aminek elsősorban geopolitikai okai lehetnek: a migránshelyzet, a párizsi merényletek és az ezekhez kapcsolódó terrorellenes intézkedések, például Brüsszelben.

    “Az üzletemberek és a turisták is meggondolják, hogy ha nem érzik magukat biztonságban, akkor elhalasztják a külföldi útjukat” – hívta fel a figyelmet.

    Niklai Ákos még kedden számolt be az M1 aktuális csatornán arról, hogy a tavalyi év első háromnegyed évében a magyarországi szállodák rekordközeli forgalmat értek el, jelentősen nőtt a vendégek és a vendégéjszakák száma, és a belföldi forgalom is élénkült.

    Tájékoztatása szerint a hazai vendégek nemcsak nyáron, hanem egész évben több időt töltöttek el a szálláshelyeken, így közel 7 százalékkal nőtt a belföldi vendégéjszakák száma.

    Kitért arra, hogy Budapest a külföldiek körében rendkívül népszerű, turisztikailag a világ egyik leglátogatottabb városa. Ennek okai között említette a vonzó árak mellett a jó légi összeköttetést, és azt, hogy a szállodai mellett az építészet, a gasztronómiai és a kulturális kínálat is vonzó. A fővárosi szállodák 70 százalék fölötti kihasználtságot értek el tavaly január-októberben.

 

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…