Főoldal Hírek Átólzéig Sertéshálós töltött szűz, lecsóval és tarhonyával

Sertéshálós töltött szűz, lecsóval és tarhonyával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,329
 ehaccp_topbanner3.jpg

Sertéshálós töltött szűz, lecsóval és tarhonyával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 40 dkg sertésszűz
  • 30 dkg sertés darálthús
  • 2 db sertésháló
  • 2 dkg feketebors
  • 6 dkg fűszerpaprika
  • 2 dkg fűszerkömény
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 evőkanál sertészsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 közepes méretű paradicsom
  • 4 db paprika
  • ½ kg tarhonya

 

A szűzpecsenyét felszúrjuk, majd a darált húsból kolbászhúst készítünk, melyet a felszúrt szűzpecsenyébe töltünk. Sertéshálóba csomagoljuk és sütőben 160 fokon megsütjük.

A megtisztított hagymát apróra vágjuk, és zsíron lepirítjuk. A nagyobb darabokra vágott paprikát rátesszük, majd később a paradicsomot is, ízesítjük, és beforraljuk.

A tarhonyát zsíron barnára pirítjuk, majd kilónként számított 1,9 dl vízzel készre főzzük. Amikor a tarhonya elkészült akkor már tálalhatunk is.

A megsült hússzeleteket mellé tesszük, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

 

Így egy ízletes és pikáns ételt készítettünk, mely megfelelő választás ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor viszonylag egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Meghaladta az 1400 forintot a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 1407 forint vol…