Főoldal Hírek Átólzéig Rozmaringos, zöldségekkel töltött jércemell rolád, pirított fűszeres burgonyával

Rozmaringos, zöldségekkel töltött jércemell rolád, pirított fűszeres burgonyával

2 perc átlagos olvasási idő
0
958
 ehaccp_topbanner3.jpg

Rozmaringos, zöldségekkel töltött jércemell rolád, pirított fűszeres burgonyával

 

Hozzávalók (4 személyre):
  • 60 dkg csirkemell
  • 40 dkg burgonya
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 25 dkg cukkini,
  • 10 dkg laskagomba
  • 10 szál kakukkfű,
  • 4 szál rozmaring,
  • 2 db kápia paprika
  • 3 dkg cukor
  • 2 dkg méz
  • 1,5 dl fehérbor
  • 2 dkg só.

 

A csirkemellet nyitott szeleteléssel kinyitjuk, klopfoljuk. Majd a külön megtisztított és kevés olajon lepirított, sóval, borssal ízesített, zsülienre vágott zöldségekkel vékonyan beborítjuk. Feltekerjük, és a rozmaringszállal keresztbe felnyársaljuk. Faszénparázson szép lassan megsütjük.

A körethez a burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk, és kevés olajon lepirítjuk. sózzuk, borsozzuk.

A raguhoz a hagymát kevés olajon elkezdjük lepirítani, majd mikor már üveges, akkor hozzáadjuk, a cikkezet zöldségeket, és a fehérborral locsolgatva együtt készre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kakukkfűvel összeforgatjuk, a végén kevés mézzel édesítjük.

Egy ízletes, és ínycsiklandozó ételt készítettünk, mely ugyan csirkemellből készült, de mégsem igaz, amit sokak állítanak, mégpedig, hogy ez a húsrész száraz. Kóstolják csak meg! 

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyar fejlesztés segíthet az invazív ázsiai lódarázs visszaszorításában

Gödöllő, 2024. szeptember 13. – Az ázsiai lódarázs megjelenése komoly fenyegetést jelent a…