Főoldal Hírek Átólzéig Rozmaringos, zöldségekkel töltött jércemell rolád, pirított fűszeres burgonyával

Rozmaringos, zöldségekkel töltött jércemell rolád, pirított fűszeres burgonyával

2 perc átlagos olvasási idő
0
965
 ehaccp_topbanner3.jpg

Rozmaringos, zöldségekkel töltött jércemell rolád, pirított fűszeres burgonyával

 

Hozzávalók (4 személyre):
  • 60 dkg csirkemell
  • 40 dkg burgonya
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 25 dkg cukkini,
  • 10 dkg laskagomba
  • 10 szál kakukkfű,
  • 4 szál rozmaring,
  • 2 db kápia paprika
  • 3 dkg cukor
  • 2 dkg méz
  • 1,5 dl fehérbor
  • 2 dkg só.

 

A csirkemellet nyitott szeleteléssel kinyitjuk, klopfoljuk. Majd a külön megtisztított és kevés olajon lepirított, sóval, borssal ízesített, zsülienre vágott zöldségekkel vékonyan beborítjuk. Feltekerjük, és a rozmaringszállal keresztbe felnyársaljuk. Faszénparázson szép lassan megsütjük.

A körethez a burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk, és kevés olajon lepirítjuk. sózzuk, borsozzuk.

A raguhoz a hagymát kevés olajon elkezdjük lepirítani, majd mikor már üveges, akkor hozzáadjuk, a cikkezet zöldségeket, és a fehérborral locsolgatva együtt készre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kakukkfűvel összeforgatjuk, a végén kevés mézzel édesítjük.

Egy ízletes, és ínycsiklandozó ételt készítettünk, mely ugyan csirkemellből készült, de mégsem igaz, amit sokak állítanak, mégpedig, hogy ez a húsrész száraz. Kóstolják csak meg! 

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2025 középdöntő: a gasztronómiánk kulturális örökségünk

A gasztronómia kulturális örökségünk, melyet kötelességünk megőrizni, majd átadni azt a jö…