Főoldal Hírek Átólzéig Faszénen sült csirkecombnyárs

Faszénen sült csirkecombnyárs

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,338
 ehaccp_topbanner3.jpg
 

Faszénen sült csirkecombnyárs

 

 

Hozzávalók (4 személyre):

A nyárshoz:
  • 4 db csirkecomb (kb. 1 kg),
  • 20 dkg füstölt szalonna,
  • 4 db kápia paprika
  • 2 fej lilahagyma
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 5 dkg fokhagyma,
  • 0,5 g kömény,
  • 1,2 dkg só.

A fokhagymát megtisztítjuk, gerezdjeire szedjük és fokhagymanyomón áttörjük. A csirkecombot kicsontozzuk, majd a zöldségekkel és a szalonnával együtt felkockázzuk. Az összes alapanyagot ízesítjük, majd nyársra húzzuk. Sütésig hűtőben pihentetjük.

A körethez:
  • 60 dkg burgonya
  • 1 db kaliforniai, vagy kápia paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 db zukkini
  • 1 db padlizsán
  • ½ teáskanál Olivaolaj
  • 1 szál rozmaring levele
  • 5-8 szál kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • ¼ vaj
  • Frissen őrölt bors
  • 40 dkg vecsési savanyúság vegyesen

 

Elkészítés:

Az előzetesen elkészített nyársakat faszénen megsütjük, közben a burgonyát felkockázva megfőzzük, a grill zöldség alapanyagait összevágjuk, és egy forró serpenyőben átpirítjuk, közben összeforgatjuk a fűszernövényekkel. Ízesítjük sóval, borssal, és szükség esetén locsolgatjuk olivaolajjal.

A megfőtt burgonyát vajon átpirítjuk, majd sózzuk és a felvágott petrezselyemmel megszórjuk. A savanyúságot egy fatálra tesszük. Ez után az időközben megsült nyársakat a grillzöldségre és a pirított petrezselymes burgonyára tálaljuk.

Így egy igazán laktató ételt kapunk, mely a csirkecomb szaftossága által igazán ínycsiklandozó fogás lehet.

 

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Újranyitják Enzo Ferrari kedvenc éttermét

A Commendatore barátaival és Forma-1-es csapatának pilótáival is gyakran megfordult a mara…