Átólzéig Receptek Faszénen sült csirkecombnyárs Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-11-15 3 perc átlagos olvasási idő 0 1,530 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Faszénen sült csirkecombnyárs Hozzávalók (4 személyre): A nyárshoz: 4 db csirkecomb (kb. 1 kg), 20 dkg füstölt szalonna, 4 db kápia paprika 2 fej lilahagyma 0,01 kg feketebors (őrölt), 5 dkg fokhagyma, 0,5 g kömény, 1,2 dkg só. A fokhagymát megtisztítjuk, gerezdjeire szedjük és fokhagymanyomón áttörjük. A csirkecombot kicsontozzuk, majd a zöldségekkel és a szalonnával együtt felkockázzuk. Az összes alapanyagot ízesítjük, majd nyársra húzzuk. Sütésig hűtőben pihentetjük. A körethez: 60 dkg burgonya 1 db kaliforniai, vagy kápia paprika 4 db paradicsom 1 db zukkini 1 db padlizsán ½ teáskanál Olivaolaj 1 szál rozmaring levele 5-8 szál kakukkfű 1 csokor petrezselyem ¼ vaj Frissen őrölt bors 40 dkg vecsési savanyúság vegyesen Elkészítés: Az előzetesen elkészített nyársakat faszénen megsütjük, közben a burgonyát felkockázva megfőzzük, a grill zöldség alapanyagait összevágjuk, és egy forró serpenyőben átpirítjuk, közben összeforgatjuk a fűszernövényekkel. Ízesítjük sóval, borssal, és szükség esetén locsolgatjuk olivaolajjal. A megfőtt burgonyát vajon átpirítjuk, majd sózzuk és a felvágott petrezselyemmel megszórjuk. A savanyúságot egy fatálra tesszük. Ez után az időközben megsült nyársakat a grillzöldségre és a pirított petrezselymes burgonyára tálaljuk. Így egy igazán laktató ételt kapunk, mely a csirkecomb szaftossága által igazán ínycsiklandozó fogás lehet. Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Együnk még több káposztát! Márton-naptól jöhetnek a hagyományos káposztás kedvencekKáposztás tészta, kelkáposzta-főzelék, székelykáposzta, rakott kel. Mi a közös …
A csúnya zöldség is lehet finom Tudta, hogy évente mintegy 6 kg zöldséget és gyümölcsöt dobunk ki fejenként, sokszor csupán …