Főoldal Hírek Átólzéig Faszénen sült csirkecombnyárs

Faszénen sült csirkecombnyárs

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,530
 ehaccp_topbanner3.jpg
 

Faszénen sült csirkecombnyárs

 

 

Hozzávalók (4 személyre):

A nyárshoz:
  • 4 db csirkecomb (kb. 1 kg),
  • 20 dkg füstölt szalonna,
  • 4 db kápia paprika
  • 2 fej lilahagyma
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 5 dkg fokhagyma,
  • 0,5 g kömény,
  • 1,2 dkg só.

A fokhagymát megtisztítjuk, gerezdjeire szedjük és fokhagymanyomón áttörjük. A csirkecombot kicsontozzuk, majd a zöldségekkel és a szalonnával együtt felkockázzuk. Az összes alapanyagot ízesítjük, majd nyársra húzzuk. Sütésig hűtőben pihentetjük.

A körethez:
  • 60 dkg burgonya
  • 1 db kaliforniai, vagy kápia paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 db zukkini
  • 1 db padlizsán
  • ½ teáskanál Olivaolaj
  • 1 szál rozmaring levele
  • 5-8 szál kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • ¼ vaj
  • Frissen őrölt bors
  • 40 dkg vecsési savanyúság vegyesen

 

Elkészítés:

Az előzetesen elkészített nyársakat faszénen megsütjük, közben a burgonyát felkockázva megfőzzük, a grill zöldség alapanyagait összevágjuk, és egy forró serpenyőben átpirítjuk, közben összeforgatjuk a fűszernövényekkel. Ízesítjük sóval, borssal, és szükség esetén locsolgatjuk olivaolajjal.

A megfőtt burgonyát vajon átpirítjuk, majd sózzuk és a felvágott petrezselyemmel megszórjuk. A savanyúságot egy fatálra tesszük. Ez után az időközben megsült nyársakat a grillzöldségre és a pirított petrezselymes burgonyára tálaljuk.

Így egy igazán laktató ételt kapunk, mely a csirkecomb szaftossága által igazán ínycsiklandozó fogás lehet.

 

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2024. decemberi száma!

Ez <mint ahogyan magazinunk korábbi számai is>, mindenki számára ingyenesen és azonn…