Főoldal Hírek Csőposta Rekorddal zárt a Gourmet

Rekorddal zárt a Gourmet

5 perc átlagos olvasási idő
0
550
 ehaccp_topbanner3.jpg

Történetének leglátogatottabb rendezvényét zárta  hétvégén az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A hazai gasztronómia legnagyobb ünnepére  közel 30 ezer látogató volt kíváncsi. Az idei Gourmet Díjat a legjobb kiállító  kategóriában – a szakma döntése szerint – az Aum Étterem kapta meg, a közönség  kedvence pedig ismét a gyöngyösi Bori Mami lett.

Per-Anders Jörgensen

2011-ben azzal a  misszióval vette át a Sziget az akkori Budai Gourmet-t, hogy minél teljesebb  képet adjon a minőségi gasztronómia világáról. A rendezvény azóta a legjobb  magyar séfek és éttermek megkerülhetetlen eseményévé vált, sőt, a régió  legnagyobb gasztrorendezvényévé nőtte ki magát.

“Amellett, hogy a  legjobb itthoni éttermek, cukrászatok, bor- és pálinkakészítők, sörfőzdék és más  kézműves gasztronómia szereplők ma már kihagyhatatlan eseményként kezelik az OTP  Bank Gourmet-t, a rendezvény a régió gasztrotérképére is feliratkozott, és  évről-évre rangos külföldi éttermek és jeles sztárséfek mutatkoznak be a  fesztiválon” – meséli Nemes Richárd főszervező, aki szerint a minőség egyre  inkább győzedelmeskedik és mára már sikerült szélesebb körben is megteremteni az  igényt a minőségi szolgáltatások, ételek-italok iránt. “Ez a rendezvény iránti  érdeklődésben is megmutatkozik” – meséli a főszervező. “A kezdetekhez képest  megháromszorozódott a látogatók száma, sőt az idei szombaton teltház is volt  Millenáris Parkban, ahol az eddigi Gourmet-k legszínesebb felhozatalát  élvezhették a vendégeink.”

Idén is díjazták a szervezők a fesztivál  legjobb kiállítóját és legjobb ételét. A szakmai zsűri értékelésén túl a  közönség is szavazhatott kedvenceire. A szakma szerint a legjobb kiállító az Aum  Étterem lett, míg ebben a kategóriában a közönség a Bori Mamit találta a  legjobbnak. A közönség szerint a legjobb étel a Bori Mami “nudli-vér-szilva”  hármasa lett, míg a szakértők a legjobb desszertnek a Gusto 13 Bistro &  Delicate “sercli felfújt, paprika sorbet” művét, legjobb ételnek pedig a St.  Andrea Étterem “bárány-borjú, paprika, málna” kreációját választotta.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…