Főoldal Hírek Csőposta Rekorddal zárt a Gourmet

Rekorddal zárt a Gourmet

5 perc átlagos olvasási idő
0
999
 ehaccp_topbanner3.jpg

Történetének leglátogatottabb rendezvényét zárta  hétvégén az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A hazai gasztronómia legnagyobb ünnepére  közel 30 ezer látogató volt kíváncsi. Az idei Gourmet Díjat a legjobb kiállító  kategóriában – a szakma döntése szerint – az Aum Étterem kapta meg, a közönség  kedvence pedig ismét a gyöngyösi Bori Mami lett.

Per-Anders Jörgensen

2011-ben azzal a  misszióval vette át a Sziget az akkori Budai Gourmet-t, hogy minél teljesebb  képet adjon a minőségi gasztronómia világáról. A rendezvény azóta a legjobb  magyar séfek és éttermek megkerülhetetlen eseményévé vált, sőt, a régió  legnagyobb gasztrorendezvényévé nőtte ki magát.

“Amellett, hogy a  legjobb itthoni éttermek, cukrászatok, bor- és pálinkakészítők, sörfőzdék és más  kézműves gasztronómia szereplők ma már kihagyhatatlan eseményként kezelik az OTP  Bank Gourmet-t, a rendezvény a régió gasztrotérképére is feliratkozott, és  évről-évre rangos külföldi éttermek és jeles sztárséfek mutatkoznak be a  fesztiválon” – meséli Nemes Richárd főszervező, aki szerint a minőség egyre  inkább győzedelmeskedik és mára már sikerült szélesebb körben is megteremteni az  igényt a minőségi szolgáltatások, ételek-italok iránt. “Ez a rendezvény iránti  érdeklődésben is megmutatkozik” – meséli a főszervező. “A kezdetekhez képest  megháromszorozódott a látogatók száma, sőt az idei szombaton teltház is volt  Millenáris Parkban, ahol az eddigi Gourmet-k legszínesebb felhozatalát  élvezhették a vendégeink.”

Idén is díjazták a szervezők a fesztivál  legjobb kiállítóját és legjobb ételét. A szakmai zsűri értékelésén túl a  közönség is szavazhatott kedvenceire. A szakma szerint a legjobb kiállító az Aum  Étterem lett, míg ebben a kategóriában a közönség a Bori Mamit találta a  legjobbnak. A közönség szerint a legjobb étel a Bori Mami “nudli-vér-szilva”  hármasa lett, míg a szakértők a legjobb desszertnek a Gusto 13 Bistro &  Delicate “sercli felfújt, paprika sorbet” művét, legjobb ételnek pedig a St.  Andrea Étterem “bárány-borjú, paprika, málna” kreációját választotta.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…