Főoldal Hírek Átólzéig Önmagával töltött jércemell rolád, pirosra sült zellerrel

Önmagával töltött jércemell rolád, pirosra sült zellerrel

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,333
 ehaccp_topbanner3.jpg

Önmagával töltött jércemell rolád, pirosra sült zellerrel

 

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg csirkemell
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 4 fej zeller
  • 15 dkg fehér mazsola
  • 3 dkg cukor
  • 2 dkg méz
  • 1 ek keményítő
  • 1 db lime
  • 1,5 dl fehérbor
  • 2 dkg só.

 

A csirkemell felét ledaráljuk, a másik felét felszúrjuk, majd a külön a darálthoz hozzákeverjük a lepirított diót, a megtisztított és kevés olajon lepirított hagymát, sóval, borssal ízesítjük, majd a felszúrt csirkemellbe töltjük. Faszénparázson szép lassan megsütjük.

A körethez a zellert megtisztítjuk, majd hasábokra vágjuk, és olajban pirosra sütjük.

A raguhoz a fehér szőlőt fehérborba áztatjuk, majd miután kissé feldagadt kiszedjük és karamellizált mézre tesszük. Néhányszor átforgatjuk, majd felöntjük a fehérborral, és hozzáadjuk a cukrot, és a lime levét. Ha összeforr, akkor a keményítőt vízzel kikeverjük, és azzal sűrítjük. Ezután már csak a tálalás van hátra.

Egy ízletes, és ínycsiklandozó ételt készítettünk, mely csirkemellből készült, viszont saját húsával van töltve, így egy igazán különleges ételnek minősül. Kóstolják csak meg!

 

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Houdini tiszteletére egyedülálló alkalmi bélyeget bocsátott forgalomba a Magyar Posta

Harry Houdini magyar származású világhírű illuzionista és bűvész születésének 150. évfordu…