Főoldal Hírek Átólzéig Önmagával töltött jércemell rolád, pirosra sült zellerrel

Önmagával töltött jércemell rolád, pirosra sült zellerrel

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,339
 ehaccp_topbanner3.jpg

Önmagával töltött jércemell rolád, pirosra sült zellerrel

 

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg csirkemell
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 4 fej zeller
  • 15 dkg fehér mazsola
  • 3 dkg cukor
  • 2 dkg méz
  • 1 ek keményítő
  • 1 db lime
  • 1,5 dl fehérbor
  • 2 dkg só.

 

A csirkemell felét ledaráljuk, a másik felét felszúrjuk, majd a külön a darálthoz hozzákeverjük a lepirított diót, a megtisztított és kevés olajon lepirított hagymát, sóval, borssal ízesítjük, majd a felszúrt csirkemellbe töltjük. Faszénparázson szép lassan megsütjük.

A körethez a zellert megtisztítjuk, majd hasábokra vágjuk, és olajban pirosra sütjük.

A raguhoz a fehér szőlőt fehérborba áztatjuk, majd miután kissé feldagadt kiszedjük és karamellizált mézre tesszük. Néhányszor átforgatjuk, majd felöntjük a fehérborral, és hozzáadjuk a cukrot, és a lime levét. Ha összeforr, akkor a keményítőt vízzel kikeverjük, és azzal sűrítjük. Ezután már csak a tálalás van hátra.

Egy ízletes, és ínycsiklandozó ételt készítettünk, mely csirkemellből készült, viszont saját húsával van töltve, így egy igazán különleges ételnek minősül. Kóstolják csak meg!

 

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Úttörő vörösborok a Balaton partjáról

A Berliner Wine Trophy nemzetközi borversenyen mindkét egyedi vörösbor aranyérmet nyert Ba…