Főoldal Hírek Utazás Október végéig utazhatunk kedvezményesen a tokaji térségben

Október végéig utazhatunk kedvezményesen a tokaji térségben

7 perc átlagos olvasási idő
0
80
 ehaccp_topbanner3.jpg

Bár közeledik a nyári szünet vége, az ősz beköszöntével sem kell lemondani a hétvégi programokról, sőt érdemes előre tervezni, és utazás során kihasználni a közösségi közlekedés adta kedvező lehetőségeket. A Volánbusz és a MÁV-START összehangolt szolgáltatással segíti a világörökség részét képező tokaji borvidék elérését és felfedezését, TOKAJBUSZ néven a vonatokhoz csatlakozó autóbuszjáratokat közlekedtet. A Borongoló napijegyet megváltva pedig egy jeggyel lehet korlátlanul utazni a Tokaj térségben közlekedő vonatokkal és autóbuszokkal.

A MÁV-Volán-csoport a belföldi turizmus támogatása érdekében az elmúlt években több integrált jegyet vezetett be, elsőként három éve a Dunakanyar napijegyet, később a Bakony napijegyet, majd a Balaton körül érvényes 24 és 72 órás közös jegyeket. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően egyre több magyarországi régió megközelítése vált olcsóbbá és egyszerűbbé.

A MÁV-Volán-csoport legújabb közös szolgáltatásfejlesztésének köszönhetően az ősz közepéig minden hétvégén egyszerűbben és olcsóbban utazhatunk Tokaj vidékén is, kihasználva az összehangolt vonat és busz közlekedést és a közös jegyterméket. Október 29-cel bezárólag – péntek esti, valamint a szombat és vasárnap délelőttől késő estig terjedő időszakban – vehetjük igénybe a térség helyi látványosságait érintő TOKAJBUSZ járatokat.

A 24, illetve 72 órás érvénytartamú, kedvezményes Borongoló napijegy november 1-ig váltható meg. Az egynapos jegy 590 forintért, a háromnapos jegy 1 190 forintért vásárolható meg, és a TOKAJBUSZ járatokon, valamint a Tokaj, Tarcal, Mezőzombor, Szerencs, Mád, Tállya, Rátka, Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud, Szegi, Szegilong, Erdőbénye településeket magába foglaló zónán belül közlekedő vonatokon és az autóbuszokon egyaránt lehet vele utazni. A jegyet az adott viszonylatban közlekedő autóbuszok fedélzetén, a térség jegypénztáraiban – a Volánbusz esetében a szerencsi jegypénztárban –, illetve a MÁV-START online jegyértékesítési rendszerében lehet megvásárolni, utóbbin keresztül további 10%-os kedvezménnyel.

A Volánbusz kétóránként közlekedteti TOKAJBUSZ-járatait október 29-ig, melyek útvonala a térségben elhelyezkedő fontosabb turisztikai látványosságok mentén halad, és emellett Tokaj és Szerencs vasútállomásokon átszállást is biztosít a személy- és InterCity vonatokra Miskolc-Budapest, valamint Nyíregyháza irányába és irányából egyaránt. Az autóbuszok a Tokaj–Bodrogkeresztúr–Mád–Tállya–Rátka–Szerencs, a Szerencs–Rátka–Tállya–Mád–Bodrogkeresztúr–Tokaj–Tarcal és a Tarcal–Tokaj útvonalon közlekednek a péntek esti, valamint a szombat és vasárnap délelőttől késő estig terjedő időszakban.

A térség közösségi közlekedésének turisztikai célú fejlesztéseihez csatlakozva a MÁV-START is menetrendi módosításokat vezetett be: Nyíregyháza és Miskolc között a kora reggeli és esti vonatok a hétvégéken is közlekednek, valamint a Nyíregyháza és Szerencs közötti reggeli és esti személyvonatok Miskolcig meghosszabbítva közlekednek és onnan is indulnak.

A TOKAJBUSZ-járatokról és az új napijegyről a www.volanbusz.hu/tokajbusz weboldalon található bővebb információ.

OPH/Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…