Főoldal Hírek Színes 22 országban működik magyar intézet

22 országban működik magyar intézet

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,310
 ehaccp_topbanner3.jpg

Nagyon erős brandjei vannak a magyar kultúrának, ezeket nagy sikerrel lehet képviselni és bemutatni világszerte. Erről Hammerstein Judit külföldi magyar intézetekért és nemzetközi oktatási kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár beszélt annak kapcsán, hogy a héten éves értekezletüket tartották Budapesten az intézetek vezetői.

 

„A magyar gasztronómia, fotóművészet, kortárs zene, a népi regiszter, a film vagy akár Budapest maga olyan terület, amely kiváló lehetőséget kínál számunkra külföldön” – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

 

Hammerstein Judit úgy vélte, Magyarország a kultúrában is képes híd szerepet betölteni, hiszen egyszerre keleti és nyugati kötődésű. Hozzátette: ez lehet csapás és áldás is, ám mindenképpen hatalmas előnye, hogy képesek vagyunk kapcsolódni a keleti kultúrákhoz is.

 

A helyettes államtitkár kiemelte, hogy 22 országban 24 magyar intézet működik, amivel versenyképesek vagyunk a régióban, hiszen megelőzzük szomszédainkat, és Lengyelország is csak eggyel több telephelyet tud felmutatni. Megjegyezte, az intézetek mellett rendkívül fontos a magyar kulturális és oktatási szakdiplomaták szerepe, immár nyolc van belőlük világszerte, például Sao Paulóban és Tokióban is.

 

OPH/ MTI Kép: Wikimedia

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Együtt ünneplik idén Debrecenben a város és a költészet napját, valamint a Függetlenségi nyilatkozat évfordulóját

Hármas ünnepre készülnek Debrecenben: április közepén első alkalommal együtt ünneplik meg …