Átólzéig Nagykövetek körében népszerűsítették a magyar almát és pálinkát Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-11-06 2 perc átlagos olvasási idő 0 1,259 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A pálinka a magyar kultúra része, nemzeti identitás és országimázs – mondta Fazekas Sándor nagykövetek körében az alma és a pálinka népszerűsítésére szervezett eseményen az Etyeki Czimeres Pálinkaházban. Feladatunk és kötelességünk, hogy a minőségi magyar pálinkát mindenki számára egyértelművé és megismerhetővé tegyük Magyarországon és a világban. Ennek érdekében a nemes ital hazánkban nem csak törvényi védelem alatt áll, hungarikumnak is minősül – hangsúlyozta a miniszter. Az eseményen a nagykövetek és a nagykövetségek munkatársai angol nyelvű előadáson ismerhették meg a pálinkakészítés gyakorlati folyamatait, valamint megkóstolhattak almából készült ételeket is. A résztvevők ajándékba kaptak a Pálinka Országkóstoló eredményeképpen elkészült 2014-es Pálinkakiválóságok Könyvéből egy-egy példányt, amely először jelent meg angol nyelven. Az országkóstoló keretében rendezett mustrán számos szakmailag elkötelezett, valamint magas nívóra törekvő kereskedelmi főzde mutatta meg párlatait. (FM Sajtóiroda, foto: Pelsőczy Csaba FM))
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Mindenkinek érdeke az okos munkavállaló A képzéseken való részvétel a munkaadónak és -vállalónak is megéri, ez pedig a közlekedési …
Tizenhárom szakács jutott tovább a Czifray-mesterkurzus selejtezőiből Tizenhárom szakács jutott tovább a Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) III. Czifray-mesterkurzusának selejtezőiből, a kiválasztottak két …