Ajánló Mit (t)ehet az ifjúság az egészségéért? Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-09-29 4 perc átlagos olvasási idő 0 1,233 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Mit (t)ehet az ifjúság az egészségéért? A lakosság és kiemelten a fiatalkorúak egészségtudatosságának és táplálkozási szokásainak javítása érdekében indította útjára a 40 állomásból álló egészségprevenciós programsorozatát a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet valamint a Debreceni Egyetem alkotta konzorcium szeptember 18-án Debrecenben. Hazánkban is jelentős problémát okoz a fiatalkorú lakosság rossz egészségügyi állapota, ami nem kis részben a rendszertelen, egészségtelen táplálkozásnak köszönhető. A zsíros ételek, és magas cukortartalmú italok fogyasztása, a túlzott sóbevitel, a mozgásszegény életmód, mind-mind olyan tényezők, amelyek súlyos betegségek kialakulásához vezethetnek. Éppen ezért tartják fontosnak a kezdeményezés szervezői a fogyasztói tudatosság növelését és az egészséges életmóddal, illetve az egészséges táplálkozással kapcsolatos információk terjesztését, ezáltal a lakosság és kiemelten a fiatalkorúak egészségtudatosságának és táplálkozási szokásainak javítását. A program főként az óvódás és általános iskolás gyermekeket célozza meg, mivel az étkezési szokások már egészen fiatalon kialakulnak, ugyanakkor a kommunikációs programok keretében az oktatás-nevelés különböző szintjein érdekelt pedagógusok mellett a szülők megszólítása is jelentős hangsúlyt kap. A programsorozat szeptember és október hónapban országszerte 35 különböző településen, 40 közoktatási intézményben zajlik majd. Szervezők játékos, vidám, interaktív programokkal kívánják felhívni a fiatalkorúak figyelmét az egészségtudatosabb életmódra. a napi 4-szeri étkezés megvalósítására, a túlzott só- és cukorfogyasztás visszaszorítására, az egészséges, változatos táplálkozásra, valamint a rendszeres testmozgásra. A projekt a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében, közel 500 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg. OrientPress Hírügynökség (OPH)
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Megnyílt a vasúttörténeti park Húsvéthétfőn gyermekprogramokkal, szerdán a MÁV nyílt napjával várják a látogatókat – mondta Schvéd Norbert, …
Egy különleges étteremmel bővült a belváros, megnyitott a Nagy Fa-Tál Konyhája Egy különleges étteremmel bővült a belváros, megnyitott a Nagy Fa-Tál Konyhája Jelen interjúalanyom …