Főoldal Hírek Ajánló Mit (t)ehet az ifjúság az egészségéért?

Mit (t)ehet az ifjúság az egészségéért?

4 perc átlagos olvasási idő
0
996
 ehaccp_topbanner3.jpg

Mit (t)ehet az ifjúság az egészségéért?

 

A lakosság és kiemelten a fiatalkorúak egészségtudatosságának és táplálkozási szokásainak javítása érdekében indította útjára a 40 állomásból álló egészségprevenciós programsorozatát a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet valamint a Debreceni Egyetem alkotta konzorcium szeptember 18-án Debrecenben.

Hazánkban is jelentős problémát okoz a fiatalkorú lakosság rossz egészségügyi állapota, ami nem kis részben a rendszertelen, egészségtelen táplálkozásnak köszönhető. A zsíros ételek, és magas cukortartalmú italok fogyasztása, a túlzott sóbevitel, a mozgásszegény életmód, mind-mind olyan tényezők, amelyek súlyos betegségek kialakulásához vezethetnek.

Éppen ezért tartják fontosnak a kezdeményezés szervezői a fogyasztói tudatosság növelését és az egészséges életmóddal, illetve az egészséges táplálkozással kapcsolatos információk terjesztését, ezáltal a lakosság és kiemelten a fiatalkorúak egészségtudatosságának és táplálkozási szokásainak javítását.

A program főként az óvódás és általános iskolás gyermekeket célozza meg, mivel az étkezési szokások már egészen fiatalon kialakulnak, ugyanakkor a kommunikációs programok keretében az oktatás-nevelés különböző szintjein érdekelt pedagógusok mellett a szülők megszólítása is jelentős hangsúlyt kap.

A programsorozat szeptember és október hónapban országszerte 35 különböző településen, 40 közoktatási intézményben zajlik majd. Szervezők játékos, vidám, interaktív programokkal kívánják felhívni a fiatalkorúak figyelmét az egészségtudatosabb életmódra. a napi 4-szeri étkezés megvalósítására, a túlzott só- és cukorfogyasztás visszaszorítására, az egészséges, változatos táplálkozásra, valamint a rendszeres testmozgásra. 

A projekt a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében, közel 500 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg. 

OrientPress Hírügynökség (OPH)

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…