Főoldal Hírek Csőposta Együtt díjazták a sörös legjobbakat

Együtt díjazták a sörös legjobbakat

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,098
 ehaccp_topbanner3.jpg

Együtt díjazták a sörös legjobbakat

 

Idén első ízben, iparági összefogás keretében a Főzdefeszt Klaszter és a Magyar Sörgyártók Szövetsége közösen rendezett gálaesten adta át az év legfontosabb sörszakmai díjait. Bemutatták a Főzdefeszt új fejlesztési stratégiáját és bejelentették, hogy a Sörszövetség a jövőben pártoló tagokkal bővül, lehetőséget nyújtva a kisebb hazai sörfőzőknek az iparági érdekképviseleti szervezethez való csatlakozásra.

A Főzdefeszt és a Magyar Sörgyártók Szövetsége (MSSz) november 3-án megrendezett Jubileumi Díjkiosztó Gálaestjén átadásra kerültek az év legfontosabb sörszakmai díjai. A Sörszövetség az este folyamán Puska Tamás, a Kocsmablog alapítójának munkáját díjazta a Sör mi több Médiadíjával. A népszerű blog idén folyamatosan kiemelt témaként kezelte a sört, segítve a hazai sörkultúra formálását. A szövetség, a szezonnal együtt indult „Sör mi több” eseménysorozata keretében, a különböző sörfajtákat ízben tökéletesen passzoló gasztronómiai párokkal mutatja be.

A Főzdefeszt csapata 2011. óta három kategória szerint díjazza a magyar söröket. 2015. Legjobb Sörfőzdéje a Monyó Brewing Co., a díj, azt a főzdét jutalmazza, amely ebben az évben a legjobban elkapta a fejlődő piac ritmusát. Az ez évi két Főzdefeszten már több mint 4000 szavazatot kellett összeszámolni, hogy kiderüljön, melyik sört szerették a legjobban a hazai fogyasztók, végül a Csupor Sörfőzde Tántorgó Paripája lett az Év Kedvenc Kézműves Söre. A Legszebb Sörcímke díját pedig a Hübris gerillafőzde Chorongi nevű söre kapta. Rendhagyó módon díjazásra került a Leghosszabb Sor díja, amelyet csöppet sem meglepő módon a Befaló Bill barbecue csapata vihetett haza és az Év Debütálása díj, melyet a Zirci Apátsági sörfőzde kapott.

Az idei díjkiosztó azonban nem csak ezért volt különleges. A Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója, Schillinger Attila, a kedd esti díjátadón hivatalosan is bejelentette, az MSSZ közgyűlése döntött, változtatnak az alapszabályon, így a jövőben pártoló tagként minden hazai sörgyártó csatlakozhat az érdekképviselethez. „A Sör mi több mellett, most eljött a Sörszövetség mi több ideje. 1992 óta képviseljük a söripart, amely mostanság óriási fejlődésen megy át. Haladnunk kell a korral és megpróbálni végre egy széleskörű összefogást teremteni a sör és termelői érdekeinek képviseletére.”

 

 

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…