Főoldal Hírek Átólzéig Sertéspörkölt, pirított csuszával

Sertéspörkölt, pirított csuszával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,095
Sertéspörkölt pirított csuszával
 ehaccp_topbanner3.jpg

Sertéspörkölt, pirított csuszával

 

Sertéspörkölt pirított csuszával

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 80 dkg sertés lapocka
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 30 dkg csuszatészta
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejföl
  • 1 dl olaj
  • fűszerpaprika
  • bors

 

A vöröshagymákat finomra vágjuk, és lepirítjuk. Ezután beletesszük a felkockázott sertéshúst. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, valamint az aprított fokhagymát. Az alapot megszórjuk fűszerpaprikával, majd felöntjük vízzel. Ízlés szerint sózzuk, és a húst addig pároljuk, amíg megpuhul.

A csuszatésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük. A füstölt szalonnát apró kockára vágva serpenyőben lepirítjuk. Beleforgatjuk a kifőtt tésztát, majd lepirítjuk.

A pörköltet a lepirított csuszával és tejföllel meglocsolva tálaljuk.

 

Így egy ízletes, hagyományos alapokra épülő és tápláló ételt készítettünk, mely nem túl nehezen elkészíthető ételnek számít. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Az egyik legjobb szegedi paprika nyomában

A Peták Paplogó Kertészet története Kezdjük egy rövid történeti bevezetővel: Szeged környé…