Főoldal Hírek Átólzéig Sertéspörkölt, pirított csuszával

Sertéspörkölt, pirított csuszával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,353
Sertéspörkölt pirított csuszával
 ehaccp_topbanner3.jpg

Sertéspörkölt, pirított csuszával

 

Sertéspörkölt pirított csuszával

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 80 dkg sertés lapocka
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 30 dkg csuszatészta
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejföl
  • 1 dl olaj
  • fűszerpaprika
  • bors

 

A vöröshagymákat finomra vágjuk, és lepirítjuk. Ezután beletesszük a felkockázott sertéshúst. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, valamint az aprított fokhagymát. Az alapot megszórjuk fűszerpaprikával, majd felöntjük vízzel. Ízlés szerint sózzuk, és a húst addig pároljuk, amíg megpuhul.

A csuszatésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük. A füstölt szalonnát apró kockára vágva serpenyőben lepirítjuk. Beleforgatjuk a kifőtt tésztát, majd lepirítjuk.

A pörköltet a lepirított csuszával és tejföllel meglocsolva tálaljuk.

 

Így egy ízletes, hagyományos alapokra épülő és tápláló ételt készítettünk, mely nem túl nehezen elkészíthető ételnek számít. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Május 8-án újra féláron fagyizhat az ország!

A Magyar Fagylalt Napján idén több száz cukrászdában várják a családokat 2025. május 8-án …