Színes Michelin-csillagos francia séf: biztonságosabb étteremben, mint otthon étkezni Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2020-04-27 3 perc átlagos olvasási idő 0 806 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Biztonságosabb étteremben, mint otthon étkezni Alain Ducasse francia sztárséf, több Michelin-csillagos étterem tulajdonosa szerint, aki azt kérte a francia kormánytól, hogy engedélyezze a felelősségteljes éttermeknek a részleges megnyitást. „Jelenleg sokkal jobb lenne egy olyan étteremben étkezni, amely egy kicsit is elővigyázatos, mint otthon, amikor (Franciaországban) csak a lakóhelyhez legközelebbi üzletben lehet bevásárolni, ahol mindenki megfogdossa a gyümölcsöket, és az emberek nem viselnek maszkot” – mondta a sztárséf a francia hírügynökségnek. Alain Ducasse-t, akinek az éttermei 17 Michelin-csillaggal rendelkeznek, pénteken fogadta Emmanuel Macron államfő a vendéglátószektor más vezetőivel együtt. „A vendéglátás jobb lesz egészségbiztonság szempontjából (mint az otthoni érkezés). A kormány meghallotta ezt a véleményt. Még meg kell emésztenie, de a tudatra ébredés a vezetőink részéről egyértelműen megtörtént” – mondta a séf, aki szerint a francia éttermek várhatóan június 2. és 20. között nyithatnak újra. A francia kormány korábban azt közölte, hogy a március 15-én hatóságilag bezárt vendéglátóipari egységek újranyitásáról május végén születhet döntés.MTI/PixabayMagyarország étele 2025 középdöntő: a gasztronómiánk kulturális örökségünk Figyelem, már februárban elkezdődik a nagy táborvadászat! Itt a nagy pizzakörkép: a Guns N’ Roses a boxokért és side-okért rajong Megjelent az Oldalas magazin 2025. februári száma! Új szemléletű tenyésztéstechnológia projekt valósult meg a MATE Kaposvári Campusán
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
„Magyarország étele 2018” szakácsverseny: már az első forduló zsűrizése zajlik Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (Séfklub) 2018. évben első alkalommal hirdette meg a …
Őrizzük meg mentális egészségünket télen is! A téli hónapok minden évben próbára teszik lelkierőnket: sötét és hideg van, kevesebbet vagyunk …