Főoldal Hírek Csőposta Mesterszakácsok és gasztrobloggerek segítenek a Varázskemence napján

Mesterszakácsok és gasztrobloggerek segítenek a Varázskemence napján

8 perc átlagos olvasási idő
0
1,038
 ehaccp_topbanner3.jpg

Mesterszakácsok és gasztrobloggerek segítenek a Varázskemence napján

 

Eldőlt, kik melyik fogyatékkal élő gyermekcsapatot segítik a Varázskemence napján 2016. május 21-én a fővárosi Mozgásjavító Iskolában. A fiatalok igazi „street food” fesztivált varázsolnak a Mozgásjavító Iskola udvarára. Egyedi és ízletes recepteket felhasználva mutatják meg tehetségüket és lelkesedésüket az év legnagyobb jótékonysági gasztronómiai eseményén, ahol fatüzelésű kemencében sütnek majd kenyeret és különleges finomságokat.

A több mint 100 éves múltra visszatekintő intézmény udvarán a gyerekek maguk fűtik fel a kemencét, dagasztják és sütik meg a kenyeret, valamint készítenek a látogatóknak szendvicseket belőle. A fiatalok kezét mesterszakácsok, ismert gasztrobloggerek, gasztronómiai szervezetek és vendéglátóipari iskolák képviselői vezetik.

 

Csapatok

Segítő(k)

Vakok Iskolája

Wenszky Lilla gasztroblogger és Várhelyi Miklós mesterszakács

Lámpás’92 Alapítvány

Gundel Károly Szakiskola

Szivárvány Lakóotthon

Erdős Tünde gasztroblogger

Gyengénlátók Iskolája

Sas Norbert szakács és a Felelős Gasztrohős Alapítvány

TOPHÁZ Otthon

Sass Erika gasztroblogger

Mozgásjavító Iskola

Stiller Tamás és az Étrend Egyesület

Hallássérültek Iskolája

Drégelyi Endre mesterszakács

Dr. Török Béla Iskola

Zsolnay Gergely szakács

 

Sass Erika a tepszi.hu blog szerzője így mesélt előző évi élményeiről: „A tavalyi évben érkezett egy kérés, segítsek egy kicsit. Hogy miben? Gyerekeknek, kis felnőtteknek, akik másképp látják, vagy épp nem látják a világot, mutassuk meg, hogy együtt bármire képesek vagyunk, akár mindennapi betevőnket, a kenyeret is el tudjuk készíteni! Örömmel mentem és a rendezvény után túlcsorduló szívvel még boldogabban jöttem haza. Nem, nem én adtam, én csak ott voltam és megmutattam, amit én tudok. Viszont kaptam: sok szeretetet, csillogó tekinteteket, örömöt, amikor sikerült a zsemle megformázása, félénk, simogató félénk érintéseket, mert ők így fejezik ki a szeretetüket, elfogadásukat. Nem volt kérdés, az idén is ott a helyem, hiszen a kemence füstje velem, pontosabban velünk lesz.”

“Imádom a frissen sült házikenyér illatát és ízét és nagy örömet szerez, ha másokat is elvarázsolhatok ezzel.” – jelentette ki Wenszky Lilla, a LillaLulla blog szerzője, amikor csatlakozott a Varázskemence csapatához.

A Varázskemence napján 2016. május 21-én, szombaton 10 és 16 óra között egy remélhetőleg felejthetetlen napot szereznek a fogyatékkal élő gyermekeknek a Mozgásjavító Iskolában (1145 Budapest, Mexikói út 60. – bejárat a Korong u. 2. felől).

 

Az összesen nyolc speciális nevelési igényű gyermekekkel foglalkozó intézményből két-háromfős csapatok érkeznek, és mérik össze ügyességüket. Az elkészült kenyereket a szakmai támogató Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének pékmesterei értékelik. A frissen kisült kenyérből a látogatók vásárolhatnak, valamint helyben meg is kóstolhatják a szendvicseket, amelyeket abból a diákok készítenek. A kenyereket a gyerekek a főtámogató KemenceMánia fatüzelésű mobil kemencéiben sütik.

A Varázskemence rendezvény célja, amellett, hogy egy életre szóló élményt nyújtson a fiataloknak, megmutassa nekik, hogy az általuk készített termékeknek értéke van. Az eseményen arra is igyekeznek rávilágítni, hogy az otthoni kenyérsütés messze nem ördögősség. A megmérettetésről természetesen mindenki nyertesként távozik majd.

A Varázskemence napja egy non-profit rendezvény. A szervezők és a támogatók önszorgalomból, szabadidejükben végzik a program előkészítését és lebonyolítását, azért díjazást nem vesznek fel.

A Varázskemence napját az Oldalas magazin médiapartnerséggel támogatja!

 

Bővebb információ:

Török Szabolcs – 06 20 556 45 38

https://www.facebook.com/events/955373384497973/

www.varazskemence.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

MATE oktató-kutató kollégái is részt vettek az V. Tisza-tavi PET Kupán

2023. vége és 2024. márciusa között hét árhullám vonult le a Tiszán, jelentős mennyiségű h…