Főoldal Hírek Átólzéig Megtartotta főpróbáját a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ)

Megtartotta főpróbáját a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ)

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,845
 ehaccp_topbanner3.jpg

Megtartotta főpróbáját a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ)

 

Hónapok óta zajlik a folyamatos felkészülés a gasztronómiai világszövetség (WACS) közép-európai döntőjére, melyen három magyar fiatal képviseli hazánkat, Elek Richárd (Fausto) felnőtt szakács, Hack Barnabás (Costes) junior szakács és Domonkos Dávid (Horváth Cukrászda Budapest) felnőtt cukrász kategóriában.

A tegnapi napon mutatkozott be először hivatalosan is versenymenüjével Elek Richárd, melyet rögtön dr. Ruszinkó Ádám a Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért Felelős Helyettes Államtitkára is végigkóstolt. Ricsinek 3 órája áll rendelkezésre, hogy a WACS által meghatározott kötelező alapanyagok felhasználásával elkészítse 3 fogásos versenymenüjét, melyet 5 perces időközönként tálalnak egymás után a versenyzők.

Az idei évvel a kötelező alapanyagok:

  • előétel (hal) – Halibut, skót lazac, Szent Jakab kagyló, wasabi
  • főétel – holland borjú bélszín, lapocka és velő
  • desszert – Valrhona Grand Cru Manjari csokoládé (64%), Dilmah tea

 

A verseny 2015. október 1-4. között kerül megrendezésre a prágai PVA For Gastro&Hotel szakkiállításon 35 ezer látogató előtt.  A tét nagy, a világszövetség hét régiójából a felnőtt szakácsoktól az első kettő, a junior szakácsnál és cukrászoknál pedig az első helyezettek jutnak tovább a 2016-os világdöntőbe.

 

 

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyar fejlesztés segíthet az invazív ázsiai lódarázs visszaszorításában

Gödöllő, 2024. szeptember 13. – Az ázsiai lódarázs megjelenése komoly fenyegetést jelent a…