Főoldal Hírek Csőposta Megalakult a Digitális Turizmus Szövetség

Megalakult a Digitális Turizmus Szövetség

4 perc átlagos olvasási idő
2
374
 ehaccp_topbanner3.jpg

Utazás- és rendezvényszervezők, szállásadók, vendéglátók, valamint számos érdekképviselet részvételével megalakult a Digitális Turizmus Szövetség (DTSZ) – közölték az alapítók pénteken az MTI-vel.

    A szövetség az informatika és infokommunikáció, valamint a turizmus-vendéglátás együttműködését szorgalmazza, mivel – mint írták – más ágazatokhoz képest gyenge a belföldi idegenforgalom digitális felkészültsége. A járvány után, a fenntartható turizmus korszakában erre nagyobb szükség lesz, mint eddig bármikor, hiszen nemzeti értékeket hagyományos módon nem lehet már a világ elé tárni – írták.


    A közlemény szerint az idegenforgalmi piacot utazási blogok és internetes megosztások formálják, az utazási szokások átalakultak, a foglalási rendszerek átkerültek a virtuális térbe, elterjedtek az online fizetési megoldások. Digitális átalakulásra azért is szükség van, mert hozzájárul a hatékony teljesítményméréshez, a működési költségek csökkentéséhez is – tették hozzá.


    A szövetség cselekvési akcióterv kidolgozását ígéri, emellett tájékoztatási és képzési rendszerek létrehozását sürgeti, és olyan támogatásokat szeretne uniós és költségvetési forrásból, amelyek javítják az érintett vállalkozások digitális fejlettségét. A kezdeményezéshez minden belföldi és külhoni gazdasági és szakmai szervezet csatlakozhat.


    A DTSZ vezetőségében az alapítók mellett

  • a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara,
  • a Hungexpo,
  • a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara,
  • a Magyar Rendezvényszervezők Szövetsége,
  • a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, valamint
  • a Magyar Utazási Irodák Szövetsége is képviselteti magát

– olvasható a közleményben.

MTI/Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…