Főoldal Hírek Színes Végre eljött a Balaton-átúszás ideje

Végre eljött a Balaton-átúszás ideje

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,109
 ehaccp_topbanner3.jpg

Két lefújás után az előrejelzések alapján végre úgy tűnik,kegyes lesz az időjárás az úszni vágyókhoz, ezért az illetékesek úgy döntöttek, július 14-én szombaton rajtolhat a hagyományosan Révfülöpről induló és a balatonboglári Platán strandra érkező mezőny.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Siófoki Obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján, a Balatoni Vízirendészet parancsnokának egyetértésével döntött a verseny megrendezéséről a szervező bizottság.

 

Az eseményen 23 C fokos, a déli oldalon hullámzó vízre kell készülnie az úszóknak.

A szervezők honlapjukon közölték, minden előnevezés érvényes erre az időpontra, illetve minden ‒ a korábbi időpontokra megkért és akkor érvényes ‒ orvosi igazolás is bemutatható az új időpontban.

 

Az esemény azért is izgalmasnak ígérkezik, mert a harmadik időpontban, július 14-én több úszófenomén is csobban a rajtnál: a csúcstartó hosszútáv-úszó olimpikon, Papp Márk mellett Olasz Anna Európa- és világbajnoki ezüstérmes hosszútáv-úszó a női mezőnyt erősíti, Rasovszky Kristóf junior világbajnok pedig Papp Márkkal száll majd versenybe. A hosszútáv-úszók mellett Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó is vállalja a 36. Lidl Balaton-átúszás jelentette kihívást – ő idén másodjára vág neki az 5,2 kilométeres távnak.

 

Papp Márk 2016. Hongkong, világkupa
sportpress.hu

 

Papp Márk egyébként hivatalosan június végén a barcelonai Európa-kupa-viadalon úszott utoljára, ám azóta is szívesen száll vízbe. A BVSC versenyzője 2016-ban 58:33 perc alatt tette meg a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5.2 km-es távot, ennél pedig senki sem tempózott még jobb időt a tóátúszás történetében.

 

„A riói olimpia évében úsztam azt az időt, nagyon jó formában voltam, ráadásul az időjárás is kedvezett, a szép napos időben nem hullámzott a víz. Persze ha van szél, ha nincs, a Balaton közepén mindig van valamennyi hullám, de alapvetően semmi sem zavart. Ha az idén is minden klappol, szeretném megjavítani az időeredményt, mert úgy érzem, tudok jobbat. Ez viszont nemcsak rajtam múlik, mostanság Rasovszky Kristóf a legjobb formában lévő nyílt vízi úszó, biztosan nagyot csatázunk majd” ‒ nyilatkozta a sportoló a csupasport.hu-nak.

 

„Mindenki pihenje ki magát a verseny előtt, hiszen ha az 5.2 kilométert lefordítjuk futásra, a táv megfelel egy félmaratoninak, ami nagyon igénybe veszi a szervezetet. A verseny előtt pedig mindenki tápláló, energiát adó ételeket fogyasszon” ‒ hívta fel a résztvevők figyelmét a 24 éves úszó, hozzátéve: rosszullét esetén sincs ok aggodalomra, hiszen a hajókon tudnak segítséget nyújtani.

 

 

OPH/Balaton Átúszás Official Kép: Balaton-átúszás Facebook Official
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …