Főoldal Hírek Színes Még mindig nem elég felelősek a síelni indulók

Még mindig nem elég felelősek a síelni indulók

4 perc átlagos olvasási idő
0
375
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az OVB Magyarország utasbiztosítási partnerének adatai alapján még mindig minden negyedik magyar biztosítás nélkül indul útnak – derül ki a társaság közleményéből. A Mapfre Asis­tencia tapasztalatai szerint a legnépszerűbb úti cél változatlanul Ausztria, a káresemények több mint 70 százaléka pedig síbalesetből ered – írja a Magyar Idők.

Az OVB Vermögensberatung szerint a szomszédos Ausztriában is több százezer, de akár több millió forintra rúghat egy helikopteres mentés és a kórházi kezelés költsége. A cég szerint fontos, hogy a szerződő nézze meg, az adott termék milyen szolgáltatásokat és fedezeteket tartalmaz. A hazai árakhoz szokott magyar utazók sokszor bele sem gondolnak, hogy külföldön már egy kisebb sportbaleset is nagyon sokba kerülhet.Euró­pán belül egy apróbb ambuláns ellátásért akár több százezer forintot is elkérnek, amit sok esetben nem fedeznek az olcsóbb utasbiztosítások.

Forrás: Pixabay.com

A legtöbb téli utasbiztosítást a népszerű sportokra – sí, snowboard, szánkó, korcsolya, hórafting – szabták testre, és olyan extra szolgáltatásokat tartalmaznak, mint a síbérlet visszatérítése betegség esetén vagy éppen a sí- és snowboard-felszerelés biztosítását.

Akadt olyan eset, amikor egy helikopteres mentés, az ellátás, a mentőautó költsége, valamint a vizsgálatok díja meghaladta a másfél millió forintot, amit utasbiztosítás hiányában a sérültnek kellett volna megtérítenie – említett egy tanulságos példát Papp Ádám, az OVB Vermögensberatung ügyvezetője.

OPH/Magyar Idők Kép: Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Egyre többen csatlakoznak az Autómentes Naphoz

Több mint 200 millió forint támogatási igényt nyújtottak be települések az Európai Mobilit…