Főoldal Hírek Színes Még mindig nem elég felelősek a síelni indulók

Még mindig nem elég felelősek a síelni indulók

4 perc átlagos olvasási idő
0
807
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az OVB Magyarország utasbiztosítási partnerének adatai alapján még mindig minden negyedik magyar biztosítás nélkül indul útnak – derül ki a társaság közleményéből. A Mapfre Asis­tencia tapasztalatai szerint a legnépszerűbb úti cél változatlanul Ausztria, a káresemények több mint 70 százaléka pedig síbalesetből ered – írja a Magyar Idők.

Az OVB Vermögensberatung szerint a szomszédos Ausztriában is több százezer, de akár több millió forintra rúghat egy helikopteres mentés és a kórházi kezelés költsége. A cég szerint fontos, hogy a szerződő nézze meg, az adott termék milyen szolgáltatásokat és fedezeteket tartalmaz. A hazai árakhoz szokott magyar utazók sokszor bele sem gondolnak, hogy külföldön már egy kisebb sportbaleset is nagyon sokba kerülhet.Euró­pán belül egy apróbb ambuláns ellátásért akár több százezer forintot is elkérnek, amit sok esetben nem fedeznek az olcsóbb utasbiztosítások.

Forrás: Pixabay.com

A legtöbb téli utasbiztosítást a népszerű sportokra – sí, snowboard, szánkó, korcsolya, hórafting – szabták testre, és olyan extra szolgáltatásokat tartalmaznak, mint a síbérlet visszatérítése betegség esetén vagy éppen a sí- és snowboard-felszerelés biztosítását.

Akadt olyan eset, amikor egy helikopteres mentés, az ellátás, a mentőautó költsége, valamint a vizsgálatok díja meghaladta a másfél millió forintot, amit utasbiztosítás hiányában a sérültnek kellett volna megtérítenie – említett egy tanulságos példát Papp Ádám, az OVB Vermögensberatung ügyvezetője.

OPH/Magyar Idők Kép: Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

MATE oktató-kutató kollégái is részt vettek az V. Tisza-tavi PET Kupán

2023. vége és 2024. márciusa között hét árhullám vonult le a Tiszán, jelentős mennyiségű h…