Főoldal Hírek Színes Még mindig nem elég felelősek a síelni indulók

Még mindig nem elég felelősek a síelni indulók

4 perc átlagos olvasási idő
0
344
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az OVB Magyarország utasbiztosítási partnerének adatai alapján még mindig minden negyedik magyar biztosítás nélkül indul útnak – derül ki a társaság közleményéből. A Mapfre Asis­tencia tapasztalatai szerint a legnépszerűbb úti cél változatlanul Ausztria, a káresemények több mint 70 százaléka pedig síbalesetből ered – írja a Magyar Idők.

Az OVB Vermögensberatung szerint a szomszédos Ausztriában is több százezer, de akár több millió forintra rúghat egy helikopteres mentés és a kórházi kezelés költsége. A cég szerint fontos, hogy a szerződő nézze meg, az adott termék milyen szolgáltatásokat és fedezeteket tartalmaz. A hazai árakhoz szokott magyar utazók sokszor bele sem gondolnak, hogy külföldön már egy kisebb sportbaleset is nagyon sokba kerülhet.Euró­pán belül egy apróbb ambuláns ellátásért akár több százezer forintot is elkérnek, amit sok esetben nem fedeznek az olcsóbb utasbiztosítások.

Forrás: Pixabay.com

A legtöbb téli utasbiztosítást a népszerű sportokra – sí, snowboard, szánkó, korcsolya, hórafting – szabták testre, és olyan extra szolgáltatásokat tartalmaznak, mint a síbérlet visszatérítése betegség esetén vagy éppen a sí- és snowboard-felszerelés biztosítását.

Akadt olyan eset, amikor egy helikopteres mentés, az ellátás, a mentőautó költsége, valamint a vizsgálatok díja meghaladta a másfél millió forintot, amit utasbiztosítás hiányában a sérültnek kellett volna megtérítenie – említett egy tanulságos példát Papp Ádám, az OVB Vermögensberatung ügyvezetője.

OPH/Magyar Idők Kép: Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
 • Mivel fizessünk, ha külföldre utazunk?

  Készpénzzel vagy bankkártyával? Érdemes átgondolni, mert közel sem biztos, hogy minden hel…
 • Okos árnyékolással a kánikula ellen

  A kora nyári kellemes meleg minden kerttulajdonos kedvét meghozza ahhoz, hogy kialakítsa a…
 • Szünidő, nyár, Diákok, Oldalas magazin

  Nyakunkon a vakáció

  Pénteken véget ér a 2018/19-es tanév és elkezdődik a közel két és fél hónapos nyári vakáci…
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Mivel fizessünk, ha külföldre utazunk?

Készpénzzel vagy bankkártyával? Érdemes átgondolni, mert közel sem biztos, hogy minden hel…