Főoldal Hírek Csőposta Még jelentkezhet a Virágos Magyarország versenyre

Még jelentkezhet a Virágos Magyarország versenyre

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,311
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny Szervező Bizottsága 25. alkalommal indítja útjára hazánk egyik legnépszerűbb mozgalmát, amelyre még több, mint két hétig van lehetősége jelentkeznie az ország városainak, falvainak, kerületeinek. A jubileumi évben a szervezők minél több, rekordszámú település nevezését szeretnék elérni, ezért meghosszabbították a jelentkezési határidőt június 15-ig – közölte az OrientPress Hírügynökséggel a Magyar Turisztikai Ügynökség.

 

A közlemény szerint a Virágos Magyarország verseny 1994 óta az ország egyik legjelentősebb és legtöbb lakosát megmozgató kezdeményezése, amelyhez évente mintegy 300 hazai település csatlakozik. Közel 3 millióan dolgoznak azért, hogy a lakókörnyezetük szebb és élhetőbb legyen. Az immár negyed évszázados múltra, értékekben gazdag hagyományra visszatekintő verseny minden évben változik is, így különös tekintettel a jubileumra, ebben az évben több újítással is készülnek a szervezők.

 

Az MTÜ a 25. jubileum alkalmából minden pályázó településnek egy-egy facsemetét ajándékoz. Az Ügynökség emellett egy „Jubileumi díjjal” is készül, amelyet a legjobban teljesítő, illetve az Arany Rózsa díjas települések közül választ ki a szakmai zsűri. Az MTÜ az idei évben is díjazza a „Legvirágosabb úti célt”. Az elismerést annak a településnek ítélik oda, amelyik a legtöbb közönségszavazatot kapja a verseny Facebook oldalán.

 

Forrás: Pixabay.com

 

Az idei két fődíjas település (város, illetve falu kategóriában) a 2019. évi Entente Florale Europe környezetszépítő versenyen képviseli majd hazánkat, tovább erősítve Magyarország vonzerejét, versenyképességét a legkedveltebb európai desztinációk között. 2018-ban a tavalyi nyertesek, Veszprém és Lajoskomárom vesznek részt a nívós megmérettetésen.

 

A Virágos Magyarország mozgalom azért is különleges, mert képes megmutatni a közösségek valódi erejét: a versenyen induló falvak és városok nagyban támaszkodnak a helyi közösségekre, akik saját forrásból szépítik és gondozzák környezetüket. Az MTÜ fennállása óta támogatja a versenyt, hiszen céljaik azonosak: a vonzóbb, kulturáltabb településkép a magyar turizmust és gazdaságot is erősíti – áll a tájékoztatásban.

 

A verseny fővédnöke idén is a műsorvezető-riporter, Borbás Marcsi.

 

További információ, versenyfelhívás: viragosmagyarorszag.hu, facebook.com/viragosmagyarorszag, instagram.com/viragosmagyarorszag

 

 

Magyar Turisztikai Ügynökség Kép: pixabay.com
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Szekérfesztivál Budapesten – A zene ereje összehoz

Az idén már 28. alkalommal tér vissza Krisna szekere Budapestre a Ratha-játrá Szekérfeszti…