Főoldal Hírek Utazás MÁV: október végéig még lehet utazni a Dunakanyar napijeggyel

MÁV: október végéig még lehet utazni a Dunakanyar napijeggyel

8 perc átlagos olvasási idő
0
533
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Dunakanyar napijeggyel mindössze egy napijegy megvásárlásával továbbra is korlátlanul utazhatnak a kirándulni vágyók a Dunakanyarban közlekedő MÁV-START, MÁV-HÉV, Volánbusz és MAHART járatokon. Október 31-éig nemcsak a Dunakanyar napijegy, hanem a MAHART napijegyek is megvásárolhatók a vasúti jegypénztárakban és a MÁV applikációban.

A közúti és kötöttpályás közösségi közlekedés összehangolásának egyik célja, hogy az utasok egyetlen bérlet megváltásával, olcsóbban és egyszerűbben közlekedhessenek indulási- és célállomásuk között. A MÁV-Volán-csoport és a MAHART PassNAVE együttműködik a fenntartható környezet és a környezettudatos közlekedés népszerűsítése érdekében. A Dunakanyar napijegynek köszönhetően a Börzsöny, a Duna és a Pilis népszerű kirándulóhelyei egyetlen jeggyel megközelíthetővé válnak a közösségi közlekedési szolgáltatók különböző eszközeit kihasználva. Április vége óta több mint 5000 ilyen szezonális napijegyet értékesített a MÁV-START.

A Dunakanyar napijegy könnyű és egyszerű feltételeket biztosít az utazóknak. Egy napijegy megváltása az adott napon korlátlan utazásra jogosít a MÁV-START Budapest─Esztergom (2-es), Budapest─Vác ─Nagymaros-Visegrád─Szob (70-es), Budapest─Veresegyház─Vácrátót─Vác (71-es), Vác─Diósjenő─Drégelypalánk─Balassagyarmat (75-ös), Keleti pályaudvar–Rákos (80a) vonalszakaszain és az S76-os járatokon Rákos–Újpalota–Angyalföld között; a Volánbusz 300-399, 800-898 és 8503–8512 vonalszám tartományba eső helyközi menetrend szerinti járatain; a MÁV-HÉV H5-ös HÉV Békásmegyer és Szentendre közötti szakaszán; valamint a MAHART PassNAVE egy, az utas által választott dunakanyari körjáratán: a Vác–Visegrád, Esztergom–Zebegény, Szentendre–Visegrád, Visegrád–Nagymaros–Zebegény–Dömös viszonylatok egyikén.

A Dunakanyar napijegy október 31-éig, a MAHART járatok közlekedési napjaira váltható meg. A felnőtt napijegy 1999 forintért, a 26 éven aluliaknak szóló jegy pedig 1499 forintért vásárolható meg a MÁV-START pénztáraiban és a MÁV applikációban.

A MÁV-START a MAHART-tal kötött megállapodás alapján értékesíti a hajótársaság egyes járataira szóló fix áras MAHART napijegyet és regisztrációs jegyet. Ennek köszönhetően elérhetőek a MÁV-START személypénztáraiban a Dunakanyar körjáratokra, valamint a Szentendre-Visegrád, a Zebegény–Esztergom és a Vác–Visegrád vonalakra szóló napijegyek. Egy személyjegy ára 1000 forint, kerékpár- és kutyajegy 500 forintért vásárolható meg. A napijegy a rajta megjelölt napon és járattípuson korlátlan számú utazásra jogosít.

A MÁV-Volán-csoport az összehangolt, hatékony forgalomirányítás, utastájékoztatás, jegyértékesítési rendszer és menetrend bevezetését tűzte ki célul. Ehhez tökéletesen kapcsolódik a Dunakanyar napijeggyel létrejött szolgáltatás-fejlesztés, aminek köszönhetően vonzóbbak és versenyképesebbek lehetnek az utasok számára a közösségi közlekedési eszközök. A vasúttársaság nemcsak a jegyértékesítési felületeket biztosítja, hanem a kirándulók igényeihez igazodik a hétvégi menetrend is a Nyugati pályaudvar és Szob között, valamint a hétvégi turistaszezonban a Szobig közlekedő vonatok mindegyikét modern és részben akadálymentes, emeletes KISS vagy alacsonypadlós FLIRT motorvonatokból állítják ki.

OPH/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

Már lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe

Szerdától lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő étter…