Életmód Marha vagy halkollagén? Mi a különbség közöttük? Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 3 hét ezelőtt 7 perc átlagos olvasási idő 0 45 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! Az emberi szervezet is képes a kollagén előállítására, a gond csupán annyi, hogy az idő előre haladtával az előállított mennyiség folyamatosan csökken. Ez a csökkenés már 25 éves kor felett, elkezdődik, idősebb korban pedig kritikusan alacsony szintre lassul le saját kollagén termelődésünk. Ez az elsődleges oka annak, hogy megjelennek az ízületi problémák, a bőr veszít rugalmasságából, valamint ráncosodni kezd. Dönthetünk tehát: megvárhatjuk, hogy a termelődés visszaszoruljon és testünk állapota romlásnak induljon, vagy még kellő időben, külső forrásból pótoljuk a hiányzó kollagént. Érdemes az utóbbi mellett letenni a voksunkat, ugyanis így hosszú ideig mozgékonyak maradhatunk és sokat tehetünk a bőrünk fiatalos állapotának fenntartásáért is. Szerencsére manapság egyre több szó esik a kollagénpótlás fontosságáról és jótékony hatásairól, számos kollagént tartalmazó étrend-kiegészítő kerül a forgalomba. Ezek között azonban jelentős minőség- és összetételbeli különbségek vannak, emiatt érdemes minden esetben szakemberek által kialakított terméket választani. A kollagént leggyakrabban halból vagy marhából vonják ki, fontos tudni, hogy ennek a két típusnak az élettani hasznosulása eltér egymástól. Marhakollagén, az ízületek védője Kísérletekkel is bizonyított, hogy a szarvasmarha kollagén aminosavakban, például glicinben és prolinban gazdag, így hozzájárulhat a fáradtságérzet csökkentéséhez, az emésztés megfelelő működéséhez és segítheti a bőr regenerálódását is. Továbbá a degeneratív ízületi megbetegedések, mint például a reumatoid artritisz vagy akár a csontritkulás kiegészítő kezelésében is segítséget nyújthat, mivel a csontsűrűségre is jó hatással van. Halkollagénnel a hidratált és rugalmas bőrért A tengeri halakból készült kollagén kimondottan magas antioxidáns-tartalommal rendelkezik és aminosavakban szintén gazdag, így jó szolgálatot tehet a testünk egészségének megőrzésében. Jelentős hatással lehet a testünk hialuronsav tartalmára, így elősegítheti a nedvességmegtartást. A halkollagén segíthet a bőrsejtek regenerációs folyamataiban és támogathatja a bőr rugalmasságának, hidratáltságának, tömörségének fokozását is. Mit tehetünk, ha nem szeretnénk választani a jótékony hatások közül? A kísérletek azt mutatják, hogy míg a marhakollagén főként az ízületek területén fejti ki a hatását, addig a halkollagén bőrünk hidratáltságára és rugalmasságára hathat jótékonyan. “Ha nem szeretnénk lemondani az egyik vagy a másik típus nyújtotta előnyökről, érdemes lehet együtt fogyasztani őket, olyan kollagén terméket választva, amelyben megtalálható mind a kettő. A megfelelő kollagénszintézis ugyanis nem csupán a vázizmok, a bőr és az ízületek szempontjából támogató hatású, hanem a szívizmok számára is előnyös lehet” – tette hozzá Gyöngyösi Szilvia, a MyEatrend márkanagykövete. Sajtóközlemény/Pixabay Így táborozik közel negyedmillió gyermek a nyáron Séfklub: a júniusi taggyűlést a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában rendezték Fellendülésre számíthatnak a házhoz szállító éttermek Wavin Építőipari Trendmutató: a kék-zöld tetőké a jövő Oktatóvideókkal segíti a diákok felkészülését a METRO
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Indul a magyar gasztro-Uber Indul a magyar gasztro-Uber Heteken belül kockázati tőkebefektetői támogatást is kap az …
Okostelefonok nélkül harmadával hatékonyabbak vagyunk Míg az okostelefonok segítenek a kollégákkal való kommunikációban, emailjeink gyors megválaszolásában, és sürgős feladataink …