Főoldal Hírek Csőposta Már közel 15 000 kg adomány gyűlt össze a Tesco rendkívüli élelmiszeradomány-gyűjtő kampányában

Már közel 15 000 kg adomány gyűlt össze a Tesco rendkívüli élelmiszeradomány-gyűjtő kampányában

11 perc átlagos olvasási idő
0
512
 ehaccp_topbanner3.jpg

Már közel 15 000 kg élelmiszert adományoztak a Tesco vásárlói az áruházlánc és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által indított rendkívüli nyári tartósélelmiszer-gyűjtő kampányban. Az augusztus végéig tartó akció célja, hogy a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került embereket segítse élelmiszer-adományokkal. A kezdeményezéshez Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete is csatlakozott, aki a Bécsi úti Tesco hipermarketben adományozott élelmiszert.

A koronavírus járvány számos családot hozott rendkívül nehéz helyzetbe. Nekik nemcsak az elmúlt hónapokban volt szükségük támogatásra, de talpra állásukban a legkisebb figyelmesség is sokat számít majd az elkövetkező időszakban. A Tesco tavasszal nagy összegű élelmiszer-adománnyal támogatta a rászorulókat: 42 millió forint értékben tartós élelmiszereket, valamint babaápolási szereket tartalmazó csomagot juttatott el a nélkülözőknek a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. A vállalat azonban nem állt meg itt: rendkívüli, nyári tartósélelmiszer-gyűjtő akciót hirdetett, hogy további segítséget nyújtson a nehéz helyzetben élőknek. A nyár végéig a vásárlók mind a 201 magyarországi Tesco áruházban adományozhatnak élelmiszert az Élelmiszerbankon keresztül a rászorulók számára.

A kezdeményezéshez Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete is csatlakozott

„Mindig nagyon szívesen állok fontos és jó ügyek mellé. A járvány miatt nehéz helyzetbe került emberek megsegítése éppen egy ilyen ügy. Öröm látni azt az összefogást és segíteni akarást, ami a Tesco és az Élelmiszerbank részéről megvalósul. Mindenkit arra biztatok, hogy bevásárlása során vegyen még egy csomag tésztát, plusz egy tábla csokit vagy rakjon a kosarába 1-2 konzervet, a rászorulóknak ezek bármelyike nagy segítség lehet”– hangsúlyozta, Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete, aki július 28-án a Bécsi úti Tesco hipermarketben vásárolt be és adományozott élelmiszert a rászorulóknak.

A rekord hosszú élelmiszergyűjtő akció augusztus 31-ig tart. A vásárlók ez idő alatt mind a 201 hazai Tesco áruházban leadhatják a rászorulóknak szánt tartós élelmiszereket, például rizst, tésztát, cukrot, olajat, lekvárokat, különböző befőtteket és konzerveket, teát, kávét és kakaót is. Az adományozás folyamata egyszerű és teljesen biztonságos: az adományozóknak csupán annyi a teendője, hogy vásárlást követően az átadásra szánt élelmiszereket elhelyezik a kasszasoron kívül található, erre a célra kijelölt gyűjtőponton.

 “A Tesco működésének természetes része, hogy támogatjuk azokat a közösségeket, ahol munkatársaink, vásárlóink élnek. Büszke vagyok vásárlóinkra, akik egy hónap alatt már közel 15 000 kg adománnyal segítettek. Hálás vagyok kollégáimnak, akik többek között kreatív kihelyezésekkel igyekeznek felhívni vásárlóink figyelmét az akcióra, illetve többen közülük önkéntesként, szabadidejükben is segítik az akció sikerét. Iain Lindsay nagykövet úrnak pedig külön köszönjük, hogy ő is mellénk, vásárlóink és kollégáink mellé állt ebben a jó ügyben”– emelte ki Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

„Nagyon fontosnak tartjuk az összefogást a vállalati és civil szféra között, hisz így együtt még többeknek tudunk segíteni. Látjuk a vírushelyzet hosszú távú hatásait, látjuk, hogy a nélkülözők számára rendkívüli kihívást jelent ez az időszak. A Tesco vásárlói rengeteget tudnak segíteni akár egy kisebb adománnyal is, amit az Élelmiszerbank eljuttat a rászorulók számára. Biztosítjuk, hogy az adományok a legjobban segítsék a helyi nélkülözőket, családokat, időseket, gyermekeket. Minden adomány számít!”-  magyarázta Sczigel Andrea, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója.

A Tesco a rendkívüli helyzettől függetlenül is folyamatosan támogatja a rászorulókat. Élelmiszermentő programjában naponta adományoz még fogyasztható, de már el nem adható élelmiszert rászorulóknak. A programban áruházainak több mint 90%-a részt vesz, az élelmiszermentés elindítása óta pedig több mint 65 millió adagnak megfelelő mennyiségű élelmiszert adott át így jótékony célra.

A nyári tartósélelmiszer-gyűjtő akció az áruházlánc közösségek iránti elkötelezettségét mutatja. Az áruházlánc rendszeresen részt vesz a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi élelmiszergyűjtő akciójában is, melyet idén télen 13. alkalommal szervezünk meg.

Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Együtt ünneplik idén Debrecenben a város és a költészet napját, valamint a Függetlenségi nyilatkozat évfordulóját

Hármas ünnepre készülnek Debrecenben: április közepén első alkalommal együtt ünneplik meg …