Főoldal Hírek Csőposta Segédletet készített a NÉBIH a vendéglátósoknak az allergénekről szóló tájékoztatáshoz

Segédletet készített a NÉBIH a vendéglátósoknak az allergénekről szóló tájékoztatáshoz

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,245
 ehaccp_topbanner3.jpg

Segédletet állított össze a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a vendéglátó vállalkozók részére arról, hogy miként tájékoztassák vendégeiket a felszolgált ételek allergén összetevőiről. Az iránymutató dokumentum a kötelezően betartandó jogszabályi előírások mellett hasznos, gyakorlatias tanácsokat is tartalmaz annak érdekében, hogy a vendéglátók pontos, szakszerű információkkal segíthessék a fogyasztók tudatos és felelős ételválasztását.

 

Az ételek egyes összetevői néhány embernél allergiás reakciót vagy intoleranciát válthatnak ki, ami súlyos tünetekkel járhat, egészséget és életet veszélyeztető helyzeteket is előidézhet. Éppen ezért az élelmiszer-vállalkozókat, vendéglátókat jogszabály kötelezi arra, hogy az általuk kínált élelmiszerek allergiát és intoleranciát okozó összetevőiről pontos tájékoztatást nyújtsanak vendégeiknek. A vendégek a megkapott információk alapján dönthetik el, hogy elfogyasztják az ételt vagy elutasítják azt.

 

A NÉBIH által összeállított segédlet a pontos, felelősségteljes és megfelelő dokumentumra alapozott tájékoztatáshoz nyújt megbízható támpontot.

részletes segédlet letölthető a NÉBIH honlapjáról.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Nem állunk valami jól hagymafronton

Technológiai okokból kevés a hagyma, de ha lenne is elég, az import egyelőre lenyomja a ma…