Főoldal Hírek Ajánló Magyarország étele 2018: Módosult a versenykiírás

Magyarország étele 2018: Módosult a versenykiírás

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,208
 ehaccp_topbanner3.jpg

2018. január 11-én az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) első ízben, ám hagyományteremtő jelleggel meghirdette a „Magyarország étele 2018” elnevezésű szakácsversenyt. Az országos megmérettetés célja a hazai gasztro kultúra továbbfejlesztése, a fenntartható és innovatív megoldások széles körű bemutatása.

 

A verseny facebook oldalán található közlemény alapján a versenykiírás a versenyzők életkorára vonatkozó résznél módosításra került. A visszajelzések alapján az életkorra vonatkozó részt eltörölték!

 

Előzmények:

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) meghirdette a „Magyarország étele 2018” országos melegkonyhai szakácsversenyt, melynek  győztese lesz „Magyarország étele 2018” cím jogos használója. Az első ízben, ám hagyományteremtő jelleggel megrendezésre kerülő verseny egyedülálló kezdeményezés „Hazai ízek, reális jövő!” mottója egyértelműen kifejezi a rangos, szakértői zsűri elvárását, vagyis elsősorban magyar alapanyagokból építkező, könnyen elkészíthető, ám a klasszikus ízvilágot modern formába öntő, innovatív ételt várnak a verseny szervezői.

A 2 fordulós versenyre 2018. március 16-ig az ÉTRENDhez eljuttatott nevezési lapon jelentkezhet minden vendéglátásban tevékenykedő személy, aki érez magában kellő ambíciót „Magyarország étele 2018” megalkotásához. Az első fordulóból 12 csapat jut majd a 2018. május 26-i döntőbe.

A verseny során kötelezően használandó alapanyagok a bio hajdina (pohánka) és a makói vöröshagyma.

 

A versenyről bővebben a www.magyarorszagetele.hu weboldalon informálódhatnak!

 

Az OKÉS Országos közétkeztetési szakácsversenyrőül pedig IDE KATTINTVA találnak információt!

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Az ajkai Mangó étteremben született Magyarország étele 2018-ban

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete 2018. május 26-án a Budapesti Gazdasági Egyetem …