Főoldal Hírek Csőposta Közel 100 mázsa hal került a hazai vizekbe

Közel 100 mázsa hal került a hazai vizekbe

3 perc átlagos olvasási idő
0
546
 ehaccp_topbanner3.jpg

Újabb haltelepítés valósulhatott meg az Agrárminisztérium által támogatott nagyszabású haltelepítési akcióban. Ez alkalommal országszerte csaknem 100 mázsa halat, a Pilismaróti-öbölbe pedig 30 mázsa pontyot engedtek útjára.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) által koordinált haltelepítés során összesen mintegy 1200 tonna ponty kerül a hazai vizekbe, melynek már több mint a 80 százaléka megvalósult, és május 11-ig várhatóan be is fejeződik. A munkában 29 haltermelő és mintegy 80 szállító jármű vesz részt, a telepítés több mint 350 horgászvízen, 400-nál is több telepítési ponton valósul meg.

Szentpéteri Sándor Pilismaróton hangsúlyozta, hogy az agrártárca által nyújtott 800 millió forintos támogatás óriási segítség az ágazatnak, mert a veszélyhelyzetben sok hal maradt a termelőknél, és a közvetlenül érintett mintegy 1500 dolgozó munkahely-megtartását is szolgálja. Az erdőkért felelős helyettes államtitkár elmondta: emellett rég adódott ekkora lehetőség a pecásoknak, hiszen annyi hal áll majd rendelkezésre a ponty élettereként alkalmas horgászvizeken, hogy legalább 1 jut majd mindenkire.

OPH/AM/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…