Főoldal Hírek Csőposta Közel 100 mázsa hal került a hazai vizekbe

Közel 100 mázsa hal került a hazai vizekbe

3 perc átlagos olvasási idő
0
388
 ehaccp_topbanner3.jpg

Újabb haltelepítés valósulhatott meg az Agrárminisztérium által támogatott nagyszabású haltelepítési akcióban. Ez alkalommal országszerte csaknem 100 mázsa halat, a Pilismaróti-öbölbe pedig 30 mázsa pontyot engedtek útjára.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) által koordinált haltelepítés során összesen mintegy 1200 tonna ponty kerül a hazai vizekbe, melynek már több mint a 80 százaléka megvalósult, és május 11-ig várhatóan be is fejeződik. A munkában 29 haltermelő és mintegy 80 szállító jármű vesz részt, a telepítés több mint 350 horgászvízen, 400-nál is több telepítési ponton valósul meg.

Szentpéteri Sándor Pilismaróton hangsúlyozta, hogy az agrártárca által nyújtott 800 millió forintos támogatás óriási segítség az ágazatnak, mert a veszélyhelyzetben sok hal maradt a termelőknél, és a közvetlenül érintett mintegy 1500 dolgozó munkahely-megtartását is szolgálja. Az erdőkért felelős helyettes államtitkár elmondta: emellett rég adódott ekkora lehetőség a pecásoknak, hiszen annyi hal áll majd rendelkezésre a ponty élettereként alkalmas horgászvizeken, hogy legalább 1 jut majd mindenkire.

OPH/AM/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Szabadka központjában megnyílt az Öt Kenyér Pékség és Blaha Lujza Cukrászda

2021. szeptember 20-án, néhány hétnyi próbaüzem után hivatalosan is megnyílt a valamikori …