Átólzéig Bujdosó Ferencet tagjai közé választotta a Magyar Bor Akadémia Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-04-19 4 perc átlagos olvasási idő 0 968 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Bujdosó Ferencet tagjai közé választotta a Magyar Bor Akadémia A Magyar Bor Akadémia április 16-án, csütörtökön tagjai közé választotta Bujdosó Ferencet a dél-balatoni Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet vezető borászát. Az Akadémia a magyar bor ügyének szolgálatára és képviseletére jött létre 1992-ben. Jelenleg 133 rendes, 12 örökös és 14 tiszteletbeli tagot számlál. Az Akadémia tagjainak – akik között egyébként a szakmailag elismert borászokon túl művészek, tudósok és közéleti szereplők is találhatók – közös célja, hogy a magyar borkultúrát a legmagasabb szintre emeljék. A dél-balatoni régió borászai egyöntetűleg Bujdosó Ferencet jelölték a Magyar Bor Akadémia tagságára, aki örömmel vállalta a tisztséget. A 23 éve egyre nagyobb megbecsülést szerző „Az Év Bortermelője Magyarországon” cím odaítélése mellett a Bor Akadémia 2007 óta további feladatokat is ellát, így többek között az intézmény nevéhez fűződik a “Minősített Magyar Borverseny” valamint „Az Év Boros Kiadványa” pályázat meghirdetése is. „Örömmel tölt el, hogy mind a dél-balatoni borrégió szereplői, mind a Magyar Bor Akadémia méltónak talál arra, hogy tagságommal még többet tehessek a magyar bor elismertségéért. Ezúton szeretném megköszönni valamennyi támogatómnak a jelölést, az Akadémiának pedig, hogy tagjai közé választottak” – mondta Bujdosó Ferenc. Ferenc a Kertészeti Egyetem szőlész-borász szakának elvégzése után a Bujdosó Pincészet vezető borászaként, majd a Balatonboglári Hegyközségi Tanács elnökeként is céljául tűzte ki, hogy a magyar borkultúra fellendítésében részt vállaljon. „Együttesen még hatékonyabbak lehetünk, mindig ebben hittem” – tette hozzá Ferenc. Bujdosó Ferenc a pincészete honlapján található saját blogbejegyzéseiben(https://www.bujdoso.com/kategoria/blog/)hétről hétre beszámol az aktuális teendőkről, eseményekről, hétköznapokról, így hamarosan az ünnepség részleteiről is ír.
Koronavírus – Rendhagyó idegenforgalmi kampányfilmben hív fel összefogásra a Magyar Turisztikai Ügynökség
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Novemberben józanul Annyit vedelünk, hogy évente durván háromszor fel tudnánk tölteni pálinkával Európa legnagyobb meleg vizes …
Nehéz időszak elé néznek az allergiások Az idén jelentős parlagfűpollen-terhelést kell elviselnie annak a mintegy 2,5 millió embernek, akik Magyarországon …