Átólzéig Bujdosó Ferencet tagjai közé választotta a Magyar Bor Akadémia Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-04-19 4 perc átlagos olvasási idő 0 1,203 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Bujdosó Ferencet tagjai közé választotta a Magyar Bor Akadémia A Magyar Bor Akadémia április 16-án, csütörtökön tagjai közé választotta Bujdosó Ferencet a dél-balatoni Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet vezető borászát. Az Akadémia a magyar bor ügyének szolgálatára és képviseletére jött létre 1992-ben. Jelenleg 133 rendes, 12 örökös és 14 tiszteletbeli tagot számlál. Az Akadémia tagjainak – akik között egyébként a szakmailag elismert borászokon túl művészek, tudósok és közéleti szereplők is találhatók – közös célja, hogy a magyar borkultúrát a legmagasabb szintre emeljék. A dél-balatoni régió borászai egyöntetűleg Bujdosó Ferencet jelölték a Magyar Bor Akadémia tagságára, aki örömmel vállalta a tisztséget. A 23 éve egyre nagyobb megbecsülést szerző „Az Év Bortermelője Magyarországon” cím odaítélése mellett a Bor Akadémia 2007 óta további feladatokat is ellát, így többek között az intézmény nevéhez fűződik a „Minősített Magyar Borverseny” valamint „Az Év Boros Kiadványa” pályázat meghirdetése is. „Örömmel tölt el, hogy mind a dél-balatoni borrégió szereplői, mind a Magyar Bor Akadémia méltónak talál arra, hogy tagságommal még többet tehessek a magyar bor elismertségéért. Ezúton szeretném megköszönni valamennyi támogatómnak a jelölést, az Akadémiának pedig, hogy tagjai közé választottak” – mondta Bujdosó Ferenc. Ferenc a Kertészeti Egyetem szőlész-borász szakának elvégzése után a Bujdosó Pincészet vezető borászaként, majd a Balatonboglári Hegyközségi Tanács elnökeként is céljául tűzte ki, hogy a magyar borkultúra fellendítésében részt vállaljon. „Együttesen még hatékonyabbak lehetünk, mindig ebben hittem” – tette hozzá Ferenc. Bujdosó Ferenc a pincészete honlapján található saját blogbejegyzéseiben(https://www.bujdoso.com/kategoria/blog/)hétről hétre beszámol az aktuális teendőkről, eseményekről, hétköznapokról, így hamarosan az ünnepség részleteiről is ír.
Profession.hu: Nógrád vármegye kivételével mindenhol aktívabbak voltak a munkakeresők a harmadik negyedévben
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Koronavírus: Nagyvonalú felajánlás szállodák és vendéglátó egységek részére Élelmiszerbiztonsági tanácsadó kft. egy összefogásra buzdít, de nem csak buzdít, hanem egyből egy felajánlással …
Libasülttel és újborral ünnepeljük Márton napját Libasülttel és újborral ünnepeljük Márton napját November 11-e Szent Márton ünnepe, amely a …