Főoldal Hírek Átólzéig Bujdosó Ferencet tagjai közé választotta a Magyar Bor Akadémia

Bujdosó Ferencet tagjai közé választotta a Magyar Bor Akadémia

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,188
 ehaccp_topbanner3.jpg

Bujdosó Ferencet tagjai közé választotta a Magyar Bor Akadémia

 

A Magyar Bor Akadémia április 16-án, csütörtökön tagjai közé választotta Bujdosó Ferencet a dél-balatoni Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet vezető borászát.

Az Akadémia a magyar bor ügyének szolgálatára és képviseletére jött létre 1992-ben. Jelenleg 133 rendes, 12 örökös és 14 tiszteletbeli tagot számlál. Az Akadémia tagjainak – akik között egyébként a szakmailag elismert borászokon túl művészek, tudósok és közéleti szereplők is találhatók – közös célja, hogy a magyar borkultúrát a legmagasabb szintre emeljék.  

A dél-balatoni régió borászai egyöntetűleg Bujdosó Ferencet jelölték a Magyar Bor Akadémia tagságára, aki örömmel vállalta a tisztséget.

A 23 éve egyre nagyobb megbecsülést szerző „Az Év Bortermelője Magyarországon” cím odaítélése mellett a Bor Akadémia 2007 óta további feladatokat is ellát, így többek között az intézmény nevéhez fűződik a “Minősített Magyar Borverseny” valamint „Az Év Boros Kiadványa” pályázat meghirdetése is.

„Örömmel tölt el, hogy mind a dél-balatoni borrégió szereplői, mind a Magyar Bor Akadémia méltónak talál arra, hogy tagságommal még többet tehessek a magyar bor elismertségéért. Ezúton szeretném megköszönni valamennyi támogatómnak a jelölést, az Akadémiának pedig, hogy tagjai közé választottak” – mondta Bujdosó Ferenc.

Ferenc a Kertészeti Egyetem szőlész-borász szakának elvégzése után a Bujdosó Pincészet vezető borászaként, majd a Balatonboglári Hegyközségi Tanács elnökeként is céljául tűzte ki, hogy a magyar borkultúra fellendítésében részt vállaljon. „Együttesen még hatékonyabbak lehetünk, mindig ebben hittem” – tette hozzá Ferenc.

 

Bujdosó Ferenc a pincészete honlapján található saját blogbejegyzéseiben(https://www.bujdoso.com/kategoria/blog/)hétről hétre beszámol az aktuális teendőkről, eseményekről, hétköznapokról, így hamarosan az ünnepség részleteiről is ír.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Az Országos Étterem Hét közönségdíjasai áprilisban fix áras menüvel várják a vendégeket

Az Országos Étterem Hét vendégei által legjobbnak ítélt 22 étteremben április 15. és 21. k…