Színes Szakmai összefogás a turizmus és a gasztronómia népszerűsítéséért Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-03-29 6 perc átlagos olvasási idő 0 1,297 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Szakmai összefogás a turizmus és a gasztronómia népszerűsítéséért A turizmus és a gasztronómia erőteljesebb együttműködése és közös népszerűsítése érdekében megállapodást kötött a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), a Magyar Turizmus (MT) Zrt., valamint 17 szakmai szervezet csütörtökön Budapesten – közölte az MT Zrt. az MTI-vel. Közölték: a nemzeti marketingszervezet kezdeményezésére megszületett Deklaráció a magyar gasztronómiáról többek között azokat a közös alapelveket és célokat rögzíti, amelyek szem előtt tartásával és követésével a magyar gasztronómiahatékonyabban járulhat hozzá az országkép formálásához, a turisztikai kínálat bővítéséhez, valamint a helyi és regionális keresletélénkítéshez. Az esemény alkalmával elindult a Gasztroélmények éve 2016 hivatalos honlapja, a www.gasztroelmeny.hu is. Az oldalon található Magyarország legteljesebb gasztronómiai eseménynaptára. Ruszinkó Ádám, az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára a közlemény szerint elmondta: a belföldi turizmus kiegyensúlyozottan fejlődött 2015-ben. A turizmusban dolgozók 76 százaléka vidéki szolgáltatónál tevékenykedő munkavállaló. A kedvező tendencia megőrzése érdekében elengedhetetlennek nevezte a Szép-kártya fenntartását és fejlesztését, ami hangsúlyosan vidéken gyakorol pozitív hatást. Faragó Péter, az MT Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: a nemzeti marketingszervezet a gasztronómiai vonatkozású keresletélénkítés mellett a Szép-kártya használatának ösztönzését, a vendégéjszakák számának és a turisták költésének növelését, a falusi turizmus népszerűsítését is támogatja. A kampányban december végéig népszerűsítik a magyar gasztronómiát, az év gasztroeseményeit belföldön és külföldön. A megállapodásban egyebek mellett leszögezik, hogy a magyar gasztronómia ereje az évezredes hagyományok, a legendás magyar vendégszeretet, a kiváló minőségű helyi alapanyagok és a korszerű, egészségtudatos trendek találkozásában rejlik. Célul tűzték ki Magyarország gasztronómiával kapcsolatos kül- és belföldi megjelenéseinek egységesítését és a pozitív imázs erősítését. Faragó Péter hangsúlyozta: a kormányzat és a szakmai szövetségek még szorosabban együtt kívánnak működni annak érdekében, hogy a magyar gasztronómia ismertsége és nemzetközi elismertsége tovább növekedjen. A zrt. vállalta, hogy az aláíró szervezeteket évente egyszer összehívja, fórumot biztosítva a magyar gasztronómia hosszú távú jövőképének kialakítására. MTI/Archívum
Profession.hu: Nógrád vármegye kivételével mindenhol aktívabbak voltak a munkakeresők a harmadik negyedévben
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Tévhitek a magas vérnyomásról A magas vérnyomás az egyik elsődleges oka a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának, ezért …
Milliárdokkal többet költünk a karácsony miatt Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) rekordméretű kiskereskedelmi bevételre számít. Az utolsó hónapban akár megközelítheti …