Ajánló Kevés zöldséget fogyasztunk Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-12-07 6 perc átlagos olvasási idő 0 1,629 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke szerint a gyerekek nagy része reggeli nélkül megy iskolába. Pedig egy szendvicset néhány perc alatt el lehet készíteni. Kubányi Jolán arra is felhívta a figyelmet, hogy a diákok, sőt a felnőttek is túl kevés zöldséget esznek. A reggeli a táplálkozástudományilag ajánlott napi ötszöri étkezés elengedhetetlen része – emelte ki a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke. „Sajnos a felmérések azt mutatják, hogy a gyerekek több mint 30 százaléka reggeli nélkül megy iskolába, ami komolyan befolyásolja a koncentrálóképességüket.” Az ideális reggeliről Kubányi Jolán elmondta, fontos, hogy változatos legyen, lehetőleg ne ugyanaz legyen minden nap. „Ha szendvicset készítünk, akkor a kenyérféleség teljes kiőrlésű gabonából készüljön, minimális zsiradékot tartalmazzon az, amivel megkenjük. Készíthetünk túrókrémet, körözöttet, sajtkrémet, tehetünk rá sovány felvágottat. Lényeges, hogy minden szendvics tartalmazzon zöldségfélét is, mindegy, milyet, de célszerű az idényszerűséget figyelembe venni. Télen a retek, két-három karika uborka a leginkább elérhető, de paradicsom és paprika is van. Ha ezek közül egyik sincs, egy jól megtisztított: megmosott és megszárított salátalevelet is lehet beletenni.” A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke hozzátette, már akkor is sokat tettünk az egészséges táplálkozás érdekében, ha egy-két karikát teszünk bele, de ha megeszi a gyerek, minél több zöldséget helyezzünk el a szendvicsben. „A napi zöldség-, gyümölcsfogyasztás 400 grammot kell hogy kitegyen a gyerekek és felnőttek esetében is, ezt ajánlja a WHO is. Ennek csak egy töredékét fogyasztják el a gyerekek. Sajnos a felnőttek is. Rendkívül rostszegényen táplálkozunk” – hangsúlyozta Kubányi Jolán. OPH/Pixabay
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Tokaj nyert a borvidékek között a XVI. Országos Syngenta Borversenyen Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az Országos Syngenta Borversenyt, amelyre idén összesen 459 nevezés érkezett …
Gasztronauta jegyzetei: Vélemények a Sous-Vide-ról Vélemények a Sous-Vide-ról „Mindannyian szeretjük az új játékokat” – mondja Thomas Keller a sous …