Ajánló Kevés zöldséget fogyasztunk Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-12-07 6 perc átlagos olvasási idő 0 1,342 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke szerint a gyerekek nagy része reggeli nélkül megy iskolába. Pedig egy szendvicset néhány perc alatt el lehet készíteni. Kubányi Jolán arra is felhívta a figyelmet, hogy a diákok, sőt a felnőttek is túl kevés zöldséget esznek. A reggeli a táplálkozástudományilag ajánlott napi ötszöri étkezés elengedhetetlen része – emelte ki a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke. „Sajnos a felmérések azt mutatják, hogy a gyerekek több mint 30 százaléka reggeli nélkül megy iskolába, ami komolyan befolyásolja a koncentrálóképességüket.” Az ideális reggeliről Kubányi Jolán elmondta, fontos, hogy változatos legyen, lehetőleg ne ugyanaz legyen minden nap. „Ha szendvicset készítünk, akkor a kenyérféleség teljes kiőrlésű gabonából készüljön, minimális zsiradékot tartalmazzon az, amivel megkenjük. Készíthetünk túrókrémet, körözöttet, sajtkrémet, tehetünk rá sovány felvágottat. Lényeges, hogy minden szendvics tartalmazzon zöldségfélét is, mindegy, milyet, de célszerű az idényszerűséget figyelembe venni. Télen a retek, két-három karika uborka a leginkább elérhető, de paradicsom és paprika is van. Ha ezek közül egyik sincs, egy jól megtisztított: megmosott és megszárított salátalevelet is lehet beletenni.” A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke hozzátette, már akkor is sokat tettünk az egészséges táplálkozás érdekében, ha egy-két karikát teszünk bele, de ha megeszi a gyerek, minél több zöldséget helyezzünk el a szendvicsben. „A napi zöldség-, gyümölcsfogyasztás 400 grammot kell hogy kitegyen a gyerekek és felnőttek esetében is, ezt ajánlja a WHO is. Ennek csak egy töredékét fogyasztják el a gyerekek. Sajnos a felnőttek is. Rendkívül rostszegényen táplálkozunk” – hangsúlyozta Kubányi Jolán. OPH/Pixabay
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Szakmai összefogás a turizmus és a gasztronómia népszerűsítéséért Szakmai összefogás a turizmus és a gasztronómia népszerűsítéséért A turizmus és a gasztronómia erőteljesebb együttműködése …
Cél, hogy minél több hallgató mozogjon rendszeresen Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Rektori Konferencia (MRK) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség …