Csőposta Újra Vár: a Speiz Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-03-22 4 perc átlagos olvasási idő 0 937 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Újra Vár: a Speiz Megújult, laza, elegáns, de otthonos enteriőrrel és a hazai ízekre alapuló, francia technológiát alkalmazó, izgalmas konyhával nyitott meg újra a Budai Vár gasztrogyöngyszeme, a Vár: a Speiz étterem. Frissebb, eklektikusabb, színes köntösbe öltöztetve született újra a Hess András téren 2010 óta működő Vár: a Speiz étterem. Az új tér jellemzője a „kellemes káosz”, otthonos elegancia és a hagyomány. A Benicsek Márta építész, Szabó Andrea és Zlinszky-Elmer Krisztina enteriőrtervezők általtal alkotott „Fiók Csoport” egy egybenyitott teret álmodott meg, ahol a mélyebb, hidegebb falszínek egy laza, elegáns teret rajzolnak ki, melyet sok színes kiegészítővel, kézzel szőtt antik szőnyegekkel, és meleg fényekkel tettek otthonosabbá, meghittebbé. A hagyományos, kézműves vonalat erősítik a saját tervezésű bútorok és kiegészítők, melyek antik piacok elrejtett kincsestáraiból kerültek elő. A „világutazó, intuitív” tervező csapat specializációja a bútorozás és a projekt management, amihez nemzetközi projekteken keresztül – egyebek mellett – Barcelonában, Londonban, Zürichben szereztek tapasztalatot. Alkotásaikat a részletgazdag tervek jellemzik valamint a környezettudatos upcycling és slow-design. A konyhát továbbra is a Kovács Árpád séf által irányított, már összeszokott csapat viszi. Kovács Árpád első komolyabb munkahelye, a 2000-es évek közepén a hazai top gasztronómia zászlóshajójának számító LouLou volt, majd a Bábelbe került, ami abban az időben, első magyar étteremként kapott 14,5 pontot a Gault & Millau-tól. Rövid ideig Várvizi Péter mellett dolgozott a pécsi a JT Enoteca Corsoban, majd felkértek, hogy a 21 Magyar Vendéglő konyháját vezesse. A Speiz előtt pedig még a Zsiday család legelegánsabb éttermében, a Café Pierrot-ban is kipróbálta magát. 2014. júliusától a Vár: a Speiz konyháját vezeti, évek óta ugyanazzal a csapattal, mert meggyőződése, hogy „jó konyhát csak összeszokott csapattal lehet vezetni.” Konyhára pedig jellemző, hogy a francia technológiával készült, magyar gyökerekre épült ételeket mindig „érthetően, de izgalmasan próbálják előadni.”
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Elmaradnak a nyár végi nagy fesztiválok is Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a tájékoztatót azzal kezdte, hogy, a kormány elemezte a …
Kondorosi ételfertőzés – Kiengedték a gyerekeket a kórházból, új megbetegedést nem regisztráltak Kondorosi ételfertőzés – Kiengedték a gyerekeket a kórházból, új megbetegedést nem regisztráltak …