Főoldal Hírek Csőposta Újra Vár: a Speiz

Újra Vár: a Speiz

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,172
 ehaccp_topbanner3.jpg

Újra Vár: a Speiz

 

Megújult, laza, elegáns, de otthonos enteriőrrel és a hazai ízekre alapuló, francia technológiát alkalmazó, izgalmas konyhával nyitott meg újra a Budai Vár gasztrogyöngyszeme, a Vár: a Speiz étterem.

Frissebb, eklektikusabb, színes köntösbe öltöztetve született újra a Hess András téren 2010 óta működő Vár: a Speiz étterem. Az új tér jellemzője a „kellemes káosz”, otthonos elegancia és a hagyomány. A Benicsek Márta építész, Szabó Andrea és Zlinszky-Elmer Krisztina enteriőrtervezők általtal alkotott „Fiók Csoport” egy egybenyitott teret álmodott meg, ahol a mélyebb, hidegebb falszínek egy laza, elegáns teret rajzolnak ki, melyet sok színes kiegészítővel, kézzel szőtt antik szőnyegekkel, és meleg fényekkel tettek otthonosabbá, meghittebbé. A hagyományos, kézműves vonalat erősítik a saját tervezésű bútorok és kiegészítők, melyek antik piacok elrejtett  kincsestáraiból kerültek elő. A „világutazó, intuitív” tervező csapat specializációja a bútorozás és a projekt management, amihez nemzetközi projekteken keresztül  – egyebek mellett – Barcelonában, Londonban, Zürichben szereztek tapasztalatot. Alkotásaikat a részletgazdag tervek jellemzik valamint a környezettudatos upcycling és slow-design.

A konyhát továbbra is a Kovács Árpád séf által irányított, már összeszokott csapat viszi. Kovács Árpád első komolyabb munkahelye, a 2000-es évek közepén a hazai top gasztronómia zászlóshajójának számító LouLou volt, majd a Bábelbe került, ami abban az időben, első magyar étteremként kapott 14,5 pontot a Gault & Millau-tól. Rövid ideig Várvizi Péter mellett dolgozott a pécsi a JT Enoteca Corsoban, majd felkértek, hogy a 21 Magyar Vendéglő konyháját vezesse. A Speiz előtt pedig még a Zsiday család legelegánsabb éttermében, a Café Pierrot-ban is kipróbálta magát. 2014. júliusától a Vár: a Speiz konyháját vezeti, évek óta ugyanazzal a csapattal, mert meggyőződése, hogy „jó konyhát csak összeszokott csapattal lehet vezetni.” Konyhára pedig jellemző, hogy a francia technológiával készült, magyar gyökerekre épült ételeket mindig „érthetően, de izgalmasan próbálják előadni.”

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Tavaszköszöntő Gasztrohét

A tavasz első napsugaraival érkezik a METRO Nagykereskedelem szezonnyitó kulináris kampány…