Főoldal Hírek Átólzéig Ismét nyolc új taggal bővült a Halhatatlanok Társulata

Ismét nyolc új taggal bővült a Halhatatlanok Társulata

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,465
 ehaccp_topbanner3.jpg

Ismét nyolc új taggal bővült a Halhatatlanok Társulata
 

    Az idén ismét nyolc új taggal bővült a Halhatatlanok Társulata: a közönség szavazatainak köszönhetően két-két táncművész, operaénekes, színész és színésznő viselheti az Örökös Tag címet.

    Az idei szavazatok alapján Metzger Márta és Juronics Tamás táncművész, Kertesi Ingrid és Kálmándy Mihály operaénekes, Fodor Tamás és Balázsovits Lajos színész, Börcsök Enikő, valamint a közelmúltban elhunyt Pap Vera színésznő kapta a megtisztelő a címet.

    Vasárnap délután Budapesten, a Benczúr Hotel dísztermében köszöntötték az új örökös tagokat – közölték a szervezők az MTI-vel.

    A díjkiosztó ünnepségen rögzítették a művészek lábnyomait. Az elismerést elnyerő művészek lábnyomai május végétől – a Laki Zrt. jóvoltából – a Nagymező utcában, a Budapesti Operettszínház előtt, a pesti Broadway-n lesznek láthatók, ahol már száz művész lábnyomát őrzi a Halhatatlanok sétánya.

    Az idén a neves művészekből és közéleti személyiségekből álló kuratórium Szinetár Miklós vezetésével négy kategóriában négy-négy, tehát összesen tizenhat művészt jelölt. A telefonos szavazatokat március 13-ig várták; a jelöltek közül a közönség választott ki kategóriánként két-két művészt.

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…