Főoldal Hírek Színes Ingatlan James Bond lakása mellett “fillérekért” beköltözhető

Ingatlan James Bond lakása mellett “fillérekért” beköltözhető

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,065
 ehaccp_topbanner3.jpg

Pietsch Judit, az MTI különtudósítója jelenti: Hozzáértők szerint évek óta nem volt ennél jobb ajánlat a londoni ingatlanpiacon: az egyik legelőkelőbb környéken feleannyiért kínálnak egy lakást, mint a brit főváros Dagenham nevű kerületében, ahol egy tavalyi felmérés szerint a legrosszabb élni az egész országban. Az egyik szomszéd ráadásul James Bond.

    Az Eaton Square milliárdosok és hírességek otthona London Belgravia nevű városrészében. Az 1-es számban egy kétszobás lakás keresi új lakóját, aki egyelőre 2018 júniusáig maradhatna ott. A negyedik emeleti ingatlan iránt várhatóan így is nagy lesz az érdeklődés, amikor szeptemberben aukcióra bocsátják a lakhatási jogot. Az induló ár 295 ezer font (105,3 millió forint).

Minden remény megvan viszont arra, hogy a tulajdonos Grosvenor családi ingatlanvállalat 2018 júniusa után további húsz évre meghosszabbítsa az ingatlan bérleti jogát. Ennél hosszabb időtartamot nem tesz lehetővé a Nagy-Britannia egyik leggazdagabb embere, Westminster hercege birtokában lévő társaság, amely a környékbeli lakások többségének gazdája. A hosszabbítás 500-600 ezer fontba kerülhet, ami még így is alatta van a két fürdőszobás lakás 1,5 millió fontra becsült értékének. A lakók használhatják a privát kertet is.

Az Eaton Square korábbi és jelenlegi lakói között vannak színészek – Sean Connery, Viviene Leigh és Rex Harrison -, az ismert televíziós szakács, Nigella Lawson, valamint Roman Abramovics orosz üzletember. A téren lakott két korábbi brit miniszterelnök, Stanley Baldwin és Neville Chamberlain, valamint Vilma néhai holland királynő. Ez a titkosügynök James Bond címe is.

A két és fél hektáros területen álló legrégebbi házakat 1827 és 1855 között emelték – annak idején ezek voltak a későbbi Buckingham-palotához és a parlament épületéhez legközelebb eső lakóépületek -, a 380 lakás közül a legtöbb viszont utólag épült. A tér keleti végében áll a Szent Péter-templom – tavasszal és ősszel komolyzenei koncertek kedvelt helyszíne -, a közeli utcákban pedig Michelin-csillagos éttermek, felkapott butikok és ismert galériák zsúfolódnak.

A tér Westminster hercegének első számú vidéki rezidenciája, a Cheshire grófságbeli Eaton Hall után kapta nevét, a kerület, Belgravia pedig Belgrave faluról, amely mellett Eaton Hall áll. A teret Thomas Cubitt tervezte, első lakói pedig IV. György király ismerősei és tanácsadói voltak.

A házak által ölelt hat kert szigorúan magánhasználatra van, de volt már arra példa – nem is egyszer -, hogy kiállításokat tartottak bennük, persze csak az ott lakóknak, akiknek kényelmét a kertészek mellett egyenruhás portás szolgálja, a biztonságot pedig őrök garantálják.

Az érdeklődők 60 négyzetméteres, egyszobás lakásoktól egészen az 1200 négyzetméteres házakig válogathatnak – már ha épp van üresedés. Bérlés, illetve a lakhatási jog hosszabb-rövidebb távú megvásárlása egyaránt szóba jöhet.

MTI/Pixabay

 

Summary
0 %
Felhasználói értékelés : 5 (1 Szavazat)
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…