Főoldal Hírek Átólzéig Indul a Nyitott Balaton programsorozat

Indul a Nyitott Balaton programsorozat

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,092
 ehaccp_topbanner3.jpg

Indul a Nyitott Balaton programsorozat
 

    Indul a Nyitott Balaton programsorozat, amit május 1. és 11. között, az idén második alkalommal szervez meg a Balatoni Regionális TDM Szövetség. Az egész régiót átfogó akció nyitórendezvénye a Balatonföldvárról induló tókerülő kerékpáros túra, a Tour de Balaton.

    A Nyitott Balaton programsorozat eseményeiről, akciós szálláslehetőségekről, garantált programokról a www.nyitottbalaton.hu oldalon adnak részletes tájékoztatást településenként.

    Az akció ideje alatt Nyitott Balaton Happy Hourt és 3+1 szálláskedvezményt is kínálnak, ez több mint 200 szálláshelyen igénybe vehető kedvezményes szálláscsomag. 

    A rendezvénysorozat célja megmutatni, hogy a Balaton régió nemcsak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban lehet vonzó úti cél a turisták számára, hanem tavasszal is érdemes felkeresni. Tavaly a magyar lakosság az ide irányuló többnapos utazásokon közel 94 milliárd forintot költött el, ami 14,4 százalékkal több, mint 2013-ban, és minden más turisztikai régióhoz képest is magasabb érték. 

    A Balaton régió az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően már négy évszakos úti cél: fő turisztikai terméke továbbra is a vízparti családi üdülés, ugyanakkor a folyamatosan bővülő  lehetőségeknek – ökoturisztikai és kerékpáros fejlesztések, kalandparkok, vitorlázás -, valamint a gazdag balatoni bor- és gasztrokultúrának köszönhetően egész évben programokkal, télen is nyitva tartó, magas színvonalú éttermekkel, borteraszokkal, attrakciókkal várja a turistákat. Szintén egész évben elérhetőek a gyógy-, és családi fürdők, wellness hotelek.

    Az őszi Nyitott Balaton akciót szeptember 25. és október 5. között szervezik.

 

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2022. októberi száma

Ez <mint ahogyan magazinunk korábbi számai is>, mindenki számára ingyenesen és azonn…