Főoldal Hírek Átólzéig Indul a Nyitott Balaton programsorozat

Indul a Nyitott Balaton programsorozat

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,330
 ehaccp_topbanner3.jpg

Indul a Nyitott Balaton programsorozat
 

    Indul a Nyitott Balaton programsorozat, amit május 1. és 11. között, az idén második alkalommal szervez meg a Balatoni Regionális TDM Szövetség. Az egész régiót átfogó akció nyitórendezvénye a Balatonföldvárról induló tókerülő kerékpáros túra, a Tour de Balaton.

    A Nyitott Balaton programsorozat eseményeiről, akciós szálláslehetőségekről, garantált programokról a www.nyitottbalaton.hu oldalon adnak részletes tájékoztatást településenként.

    Az akció ideje alatt Nyitott Balaton Happy Hourt és 3+1 szálláskedvezményt is kínálnak, ez több mint 200 szálláshelyen igénybe vehető kedvezményes szálláscsomag. 

    A rendezvénysorozat célja megmutatni, hogy a Balaton régió nemcsak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban lehet vonzó úti cél a turisták számára, hanem tavasszal is érdemes felkeresni. Tavaly a magyar lakosság az ide irányuló többnapos utazásokon közel 94 milliárd forintot költött el, ami 14,4 százalékkal több, mint 2013-ban, és minden más turisztikai régióhoz képest is magasabb érték. 

    A Balaton régió az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően már négy évszakos úti cél: fő turisztikai terméke továbbra is a vízparti családi üdülés, ugyanakkor a folyamatosan bővülő  lehetőségeknek – ökoturisztikai és kerékpáros fejlesztések, kalandparkok, vitorlázás -, valamint a gazdag balatoni bor- és gasztrokultúrának köszönhetően egész évben programokkal, télen is nyitva tartó, magas színvonalú éttermekkel, borteraszokkal, attrakciókkal várja a turistákat. Szintén egész évben elérhetőek a gyógy-, és családi fürdők, wellness hotelek.

    Az őszi Nyitott Balaton akciót szeptember 25. és október 5. között szervezik.

 

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Az ország kisüzemi sörfőzdéiben bolyonghatunk hétvégén

Sajt és sör párosítás, pilseni víz, tartályból csapolt és először kóstolható sörök, izgalm…