Főoldal Hírek Kultúra A CAFe Budapest programjainak ad otthont a Várkert Bazár

A CAFe Budapest programjainak ad otthont a Várkert Bazár

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,498
 ehaccp_topbanner3.jpg

A CAFe Budapest programjainak ad otthont a Várkert Bazár

 

A Várkert Bazár is csatlakozott a 24. alkalommal megrendezett CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál helyszíneihez: októberben hat kortárs zenei koncertre kerül sor a Multifunkciós rendezvényteremben, a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében.

Az október 2-től 18-ig tartó összművészeti fesztivál programsorozatának idén a Várkert Bazár is befogadó helyszíne lesz. A 24. CAFe Budapest keretében az épület olyan koncerteknek ad otthont, melyek a kortárs hazai zeneművészet kiemelkedő és egyedülálló produkciói. A tervek szerint a Várkert Bazár a következő években más helyszínekhez (Müpa, Zeneakadémia, Trafó, Millenáris) hasonlóan állandó házigazdája lehet majd a CAFe Budapestnek.

A Várkert Bazár először a Magyar Zeneművészeti Társaság kortárs zenei hangversenysorozatával, a Mini-Fesztivállal kapcsolódik be a fesztivál programjaiba. A nemzetközi és hazai alkotásoknak is teret adó zenei fórum négy hangversenyt hoz a Multifunkciós rendezvényterembe, melyek során 49 közreműködő 35 szerző művét adja elő. Október 5-én és 12-én 19.30-kor, 13-án 17.00-kor és 19.00-kor kezdődnek a koncertek. Olyan kuriózumok is hallhatók majd, mint Sári József: Fosszíliák, vagy Vass Lajos: Nocturne című alkotásai. Több magyarországi- és világpremierre is sor kerül: a hazai közönség először hallhatja például Dubrovay László: A Duna folyása című művét, Alpár Balázs: Átmenetek vagy Horváth Bálint: Suite c. szerzeménye pedig ősbemutató keretében hangzik el.

Október 6-án kedden este fél nyolckor Túlparton – gyökerek és szárnyak címmel a Fonó Zenekar és vendégművészei hozzák a Várkert Bazárba Bartók Béla művészetének és az autentikus népzenének dallampárhuzamait, a korszak parasztzenéjének esszenciáját.

Titokzatos, meglepetéseket tartogató produkciónak ígérkezik az Á la c’ARTe kamarakórus Trivia – Kóruscirkusz című műsora. A 17 tagú professzionális zenei együttes ezúttal cirkuszi társulatként tárja a közönség elé sokszínű repertoárját. A kórus eklektikus programjában a klasszikus kórusirodalom remekművein túl zenekari művek, könnyűzenei alkotások, filmzenék is helyet kapnak. Az Á la c’ARTe október 15-én 19.30-kor lép színpadra a Multifunkciós rendezvényteremben.

A CAFe Budapest programsorozata a Várkert Bazárban Sárik Péter szerző-zongoraművész Idebent, odakint című lemezbemutató koncertjével zárul október 18-án 20.00 órakor. A szerzői album dalai vendégművészek – többek között Falusi Mariann, Pély Barnabás, Sena Dagadu vagy Gyémánt Bálint – közreműködésével hangzanak el, a műsort improvizációs produkciók is fűszerezik.

A CAFe Budapest Várkert Bazárban rendezett programjairól további információk elérhetők a cafebudapestfest.hu és a varkertbazar.hu oldalakon.

Jegyek válthatók a Várkert Bazár pénztáraiban, valamint a fesztivál honlapján.

OrientPressHírügynökség/Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

Az Év Friss Húsáru Kereskedője lett a SPAR

A SPAR Magyarország két áruháza is rangos elismerést kapott az Év Boltja 2024 szakmai vers…