Főoldal Hírek Életmód Idén is várja a jelentkezőket az Aktív Magyarország Program

Idén is várja a jelentkezőket az Aktív Magyarország Program

6 perc átlagos olvasási idő
0
476
 ehaccp_topbanner3.jpg

Idén is folytatódik az Aktív Magyarország program és megjelentek a 2021-es felhívások. Ebben az évben is kiemelt cél a sportolási, mozgási lehetőségek bővítése – közölte a programért felelős kormánybiztosi iroda kedden az MTI-vel.

Az Aktív Magyarország program keretében eddig 14 futópálya, 9 görpark, 23 bringapark, 6 vasalt út, 17 sziklamászó útvonal és 15 mászóterem kapott támogatást, több mint 1,3 milliárd forint értékben.

Az idén is folytatódó programról közölték, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a jelentkezések elbírálását szakmai civilszervezetek készítik elő, amelyek honlapjain elérhetőek a programok kiírásai.

A kormány idén is bringaparkok, futókörök, vasalt utak, mászótermek és sziklamászó iskolák építésével bővíti a lakosság sportolási lehetőségeit. Újra meghirdetik az országos bringapark programot, a futás feltételeinek további javításáért folytatódik az országos futópálya-építési program, és tovább bővülnek a sportmászással kapcsolatos támogatások is. A bringaparkok építésére a kormány 300 millió forint, a futókörök létrehozására 350 millió forint, a fal- és sziklamászást biztosító sportlétesítmények számára pedig 120 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít.

futópálya-építési programba bevonják a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségét, 800 és 1000 méter közötti, valamint 1 kilométernél hosszabb városi rekortán futókörök készülnek majd el.

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség koordinálásával a bringapark programban pumpapálya, BMX cross, triál, dirt, erdei single trail pálya, BMX freestyle és görpark megvalósítására lehet jelentkezni – jelezték.

A tájékoztatás szerint a futópályák és a bringaparkok megépítésére 50 százalékos önrész vállalásával lesz lehetőségük a jelentkezőknek, amelyek lehetnek – többi között- önkormányzatok, önkormányzati szervek, sportegyesületek és egyéb civil szervezetek.A programokra 2021. február 28-ig lehet jelentkezni, kedvező elbírálás esetén pedig a létesítmények megvalósulási határideje 2022. március 31.

Beszámoltak arról is, hogy a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség a sportlétesítmények építését, felújítását és bővítését lehetővé tévő támogatásokat készít elő. Vasalt utakra 60 millió forint, sziklamászó iskolákra és a mászótermekre 30-30 millió forint keret áll rendelkezésre. Az egyes típusokhoz tartozó részletes információk a szövetség honlapján közzétett felhívásokban olvashatók.

OPH/Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Életmód

Cikk ajánló

A MATE növényvédelmi drónpilótái világszínvonalú tudással bírnak

Tizenhat fő végezte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint az ABZ Drone Kft…