Főoldal Hírek Színes Az olaszok is kedvelik a magyar élelmiszereket

Az olaszok is kedvelik a magyar élelmiszereket

3 perc átlagos olvasási idő
0
490
 ehaccp_topbanner3.jpg

Tapasztalataink alapján a prémium kategóriás magyar élelmiszerek iránt nagy az érdeklődés az olasz fogyasztók körében, így a magyar kistermelőknek további lehetőségeket jelent ez a piac – mondta el Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Francesco Maria Marival, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnökével folytatott egyeztetésen.

 

A Budapesten tartott egyeztetésen a szaktárca helyettes államtitkára hangsúlyozta, hogy Olaszország a mezőgazdaság és élelmiszeripar területén Magyarország egyik legjelentősebb kereskedelmi partnere. Mint mondta, a magyar termelők rendszeres szereplői az olasz vásároknak, kiállításoknak, a magyar–olasz üzleti kapcsolatok pedig mindkét ország számára előnyösek. A kapcsolatok további építése érdekében az agrártárca nyitott olyan közös kezdeményezésekre, amelyek elősegítik a magyar élelmiszerek promócióját Olaszországban, együttműködésben a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamarával, valamint a Római Magyar Nagykövetséggel-tette hozzá Belánszky-Demkó Zsolt.

 

A Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara vezetője a magyar cégek figyelmébe ajánlotta a hagyományos Milanói Kézműves Vásárt, amely a közeli észak-olasz piac egyik legjelentősebb éves kiállítása és vására. Elmondta, hogy a közeljövőben a magyarországi területi kamarákkal együttműködésben kiemelt figyelmet szentelnek a vidéki vállalkozásoknak is a magyar–olasz üzleti kapcsolatok fejlesztése érdekében. A találkozó során a felek egyetértettek abban, hogy a kistermelőkön kívül a nagyobb magyar cégeknek is lehetőséget jelenthet az olasz kereskedelmi láncokba történő beszállítás, hiszen a magyar paprika, szalámi jól ismert termékek a minőségre ügyelő olasz piacon is.

 

 

AM Kép: Horváth Fanni OPH
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Egyre többen csatlakoznak az Autómentes Naphoz

Több mint 200 millió forint támogatási igényt nyújtottak be települések az Európai Mobilit…