Főoldal Hírek Színes Az olaszok is kedvelik a magyar élelmiszereket

Az olaszok is kedvelik a magyar élelmiszereket

3 perc átlagos olvasási idő
0
905
 ehaccp_topbanner3.jpg

Tapasztalataink alapján a prémium kategóriás magyar élelmiszerek iránt nagy az érdeklődés az olasz fogyasztók körében, így a magyar kistermelőknek további lehetőségeket jelent ez a piac – mondta el Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Francesco Maria Marival, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnökével folytatott egyeztetésen.

 

A Budapesten tartott egyeztetésen a szaktárca helyettes államtitkára hangsúlyozta, hogy Olaszország a mezőgazdaság és élelmiszeripar területén Magyarország egyik legjelentősebb kereskedelmi partnere. Mint mondta, a magyar termelők rendszeres szereplői az olasz vásároknak, kiállításoknak, a magyar–olasz üzleti kapcsolatok pedig mindkét ország számára előnyösek. A kapcsolatok további építése érdekében az agrártárca nyitott olyan közös kezdeményezésekre, amelyek elősegítik a magyar élelmiszerek promócióját Olaszországban, együttműködésben a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamarával, valamint a Római Magyar Nagykövetséggel-tette hozzá Belánszky-Demkó Zsolt.

 

A Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara vezetője a magyar cégek figyelmébe ajánlotta a hagyományos Milanói Kézműves Vásárt, amely a közeli észak-olasz piac egyik legjelentősebb éves kiállítása és vására. Elmondta, hogy a közeljövőben a magyarországi területi kamarákkal együttműködésben kiemelt figyelmet szentelnek a vidéki vállalkozásoknak is a magyar–olasz üzleti kapcsolatok fejlesztése érdekében. A találkozó során a felek egyetértettek abban, hogy a kistermelőkön kívül a nagyobb magyar cégeknek is lehetőséget jelenthet az olasz kereskedelmi láncokba történő beszállítás, hiszen a magyar paprika, szalámi jól ismert termékek a minőségre ügyelő olasz piacon is.

 

 

AM Kép: Horváth Fanni OPH
  • K&H: visszatért a magyarok utazási kedve

    Az egy évvel korábbinál jóval többen mennének nyaralni idén, és az utazást tervezők átlago…
  • Gondban az olasz turizmus

    Nem ígérkezik könnyű feladatnak két és fél év járvány után helyreállítani a 2019-es nyár t…
  • Egyre tudatosabban adózik a magyar

    Nő az adótudatosság Magyarországon, a költségvetésből kieső, általános forgalmi adóból (áf…
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

2022-ben a Huncut szilva herceg lett Magyarország Tortája

Karikó Orsolya nagykőrösi cukrász kreációja, a „HUNCUT SZILVA HERCEG” fantázianevű torta v…