Főoldal Hírek Ajánló I. szakmai nap és Kezünkben a jövő! konferencia a Vendéglátóipari Múzeumban

I. szakmai nap és Kezünkben a jövő! konferencia a Vendéglátóipari Múzeumban

18 perc átlagos olvasási idő
0
2,717
 ehaccp_topbanner3.jpg

Meghívó, a Kezünkben a jövő! – a hazai ökológiaI  (organikus, biológiai, bio)  élelmiszerek helye és  szerepe a társadalmi étkeztetésben című EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület Konferenciájára és az ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesületének  I.Szakmai Nap című rendezvényére

 

Fővédnök:

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

 

Dr. Zsigó Róbert

élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár

 

Dr. Ónodi – Szűcs Zoltán

egészségügyért felelős államtitkár

 

Szakmai támogató:

Magyar Biokultúra Szövetség

Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

 

Helyszín:  

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Színházterem

            1036 Budapest, Korona tér 1.

 

Időpont:   

2017. május 11. 10-16 óráig

 

Nyilvántartási szám: SZTK- 11589/2015                  Akkreditációs pontértéke: 17

 

Program:   

9:00-10:00    Regisztráció

 

10:00-10:40    Köszöntők 

  • Kelemen Viktória. Óbuda-Békásmegyer alpolgármestere
  • Dr. Pleva György, Nemzeti élelmiszerlánc-biztonsági hivatal, igazgatója
  • Kiss Imre, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója
  • Czeller Gábor, Magyar Biokultúra Szövetség elnöke
  • Asztalos István, Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete elnöke

  

TISZTELETBELI ELNÖKI CÍMEK ÁTADÁSA

 

10:40-10:50   Megnyitó: Lőrinczné Táborfi Julianna, EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület elnöke

 

10:50-11:10   RÖVIDELLÁTÁSÚ LÁNC LEHETŐSÉGE A KÖZÉTKEZTETÉSBEN 

                    ifj. Hubai Imre – Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vidékfejlesztésért felelős alelnöke

 

11:10-11:30    HAZAI HELYZETKÉP A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTÁRÓL, KÜLÖNÖS

                     TEKINTETTEL A CIVILIZÁCIÓS BETEGSÉGEKRE

                     Dr. Bíró Krisztina, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közegészségügyi – Járványügyi – Egészségügyi – Igazgatási és Védelmi Osztály vezetője

 

11:30-11:50    AZ EURÓPAI ÉLELMISZER-BIZTONSÁGOT BEFOLYÁSOLÓ OKOK (környezet, termelés, feldolgozás)

                     Prof. Dr. Darvas Béla DSc – c. egyetemi tanár, Magyar Ökotoxikológiai Társaság elnöke

 

 11:50-12:10   Hagyomány és megújulás az egészséges táplálkozás jegyében – a mai magyar vendéglátás kihívása.

                     Dr. habil. Lugasi Andrea – PhD Intézeti tanszékvezető, BGE mb. dékán

 

12:10-12:30   Az Ökológiai (organikus, biológiai, bio) termelés gyakorlata Hazánkban Előírások az ökológiai ételek készítésére

                    Dr. Roszik Péter – c. egyetemi docens, Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

 

12:30-13:30   KIÁLLÍTÁS ÉS KÓSTOLÓ A TELJES ÉRTÉKŰ TÁPLÁLKOZÁS JEGYÉBEN

 

                    KÖNYVBEMUTATÓ: Lukács István: Séf

 

13:30-13:50    A táplálkozás szerepe aZ EGÉSZSÉG MEGTARTÁSÁBAN

                     Prof. Dr. Kiss István – PhD egyetemi tanár, PTE ÁOK Orvosi Népegészségtani Intézet

 

13:50-14:40   Mi (t) Evők legyünk?

                    SZAKMAI KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS A VENDÉGLÁTÁS AKTUÁLIS HELYZETÉRŐL

  • Biokontroll Hungária – Dr. Roszik Péter elnök
  • Budapesti Gazdasági Egyetem – Dr. Sándor Dénes, docens
  • EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület – Dr. Oláh Ottília alelnök
  • ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete – Asztalos István elnök
  • Magyar Éttermi Mesterek Klubja – Balogh István Ferenc elnök
  • Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete – Zsolnay Gábor elnök

 

14:40-15:00    Kezünkben a jövő! a HAZAI ÖKOLÓGIAI (ORGANIKUS, BIOLÓGIAI, BIO)  ÉLELMISZEREK HELYE ÉS SZEREPE A TÁRSADALMI ÉTKEZTETÉSBEN

                    Lőrinczné Táborfi Julianna, dietetikus, egészségügyi menedzser, ETE elnök

 

15:00-15:50   AZ ÉTELEKTŐL BETEGSZÜNK MEG?

                    KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS A KÖZÉTKEZTETÉS AKTUÁLIS HELYZETÉRŐL

  • Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat – Dr. Szabó Enikő helyettes országos tisztifőotvos
  • EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület – Lőrinczné Táborfi Julianna elnök
  • Élelmezésvezetők Országos Szövetsége – Pálháziné Sármány Csilla elnök
  • Magyar Biokultúra Szövetség – Czeller Gábor elnök
  • Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége – Kubányi Jolán elnök
  • Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet – Dr. Pozsgay Csilla főigazgató

 

15:50-16:00    Konzultáció, program értékelése: Lőrinczné Táborfi Julianna, ETE elnök, programszervező

 

Szekcióülések:

 

11:00-11:30    A mesterképzés anomáliái – Balogh István Ferenc, Magyar Éttermi Mesterek Klubja

11:30-12:00    Magasabb ár, jobb minőség, rugalmasabb fogyasztó? – avagy hogyan kerülj az éttermekbe?

                     Mészáros Balázs, Mise en Place társalapító, CEO Vendéglátóipari mentor

12:00-12:30    A szenvedélyes vendéglátás alapjai! – Kis Zoltán, Vendéglátás menedzsment Kft.

13:30-13:50    A mindenmentes konyha titkai – Tanács Attila, a Mindenmentes és az  Ételszobrász iskola alapítója

 

A program kísérő eseményei egész nap: kiállítás, élelmiszer bemutató és kóstoló, tanácsadások, konzultációk.

 

A RENDEZVÉNY DÍJMENTES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!

REGISZTRÁLNI 2017. május 8-ig lehet az alábbi e-mail címen: ltj.ete@gmail.com

 

A program-, időpont-, és műsorváltozás jogát fenntartjuk! 

 

Kiemelt médiatámogató: 

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…