Ajánló Színes I. szakmai nap és Kezünkben a jövő! konferencia a Vendéglátóipari Múzeumban Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2017-03-29 18 perc átlagos olvasási idő 0 3,068 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Meghívó, a Kezünkben a jövő! – a hazai ökológiaI (organikus, biológiai, bio) élelmiszerek helye és szerepe a társadalmi étkeztetésben című EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület Konferenciájára és az ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesületének I.Szakmai Nap című rendezvényére Fővédnök: Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Dr. Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár Dr. Ónodi – Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár Szakmai támogató: Magyar Biokultúra Szövetség Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. Helyszín: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Színházterem 1036 Budapest, Korona tér 1. Időpont: 2017. május 11. 10-16 óráig Nyilvántartási szám: SZTK- 11589/2015 Akkreditációs pontértéke: 17 Program: 9:00-10:00 Regisztráció 10:00-10:40 Köszöntők Kelemen Viktória. Óbuda-Békásmegyer alpolgármestere Dr. Pleva György, Nemzeti élelmiszerlánc-biztonsági hivatal, igazgatója Kiss Imre, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója Czeller Gábor, Magyar Biokultúra Szövetség elnöke Asztalos István, Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete elnöke TISZTELETBELI ELNÖKI CÍMEK ÁTADÁSA 10:40-10:50 Megnyitó: Lőrinczné Táborfi Julianna, EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület elnöke 10:50-11:10 RÖVIDELLÁTÁSÚ LÁNC LEHETŐSÉGE A KÖZÉTKEZTETÉSBEN ifj. Hubai Imre – Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vidékfejlesztésért felelős alelnöke 11:10-11:30 HAZAI HELYZETKÉP A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTÁRÓL, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A CIVILIZÁCIÓS BETEGSÉGEKRE Dr. Bíró Krisztina, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közegészségügyi – Járványügyi – Egészségügyi – Igazgatási és Védelmi Osztály vezetője 11:30-11:50 AZ EURÓPAI ÉLELMISZER-BIZTONSÁGOT BEFOLYÁSOLÓ OKOK (környezet, termelés, feldolgozás) Prof. Dr. Darvas Béla DSc – c. egyetemi tanár, Magyar Ökotoxikológiai Társaság elnöke 11:50-12:10 Hagyomány és megújulás az egészséges táplálkozás jegyében – a mai magyar vendéglátás kihívása. Dr. habil. Lugasi Andrea – PhD Intézeti tanszékvezető, BGE mb. dékán 12:10-12:30 Az Ökológiai (organikus, biológiai, bio) termelés gyakorlata Hazánkban Előírások az ökológiai ételek készítésére Dr. Roszik Péter – c. egyetemi docens, Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. 12:30-13:30 KIÁLLÍTÁS ÉS KÓSTOLÓ A TELJES ÉRTÉKŰ TÁPLÁLKOZÁS JEGYÉBEN KÖNYVBEMUTATÓ: Lukács István: Séf 13:30-13:50 A táplálkozás szerepe aZ EGÉSZSÉG MEGTARTÁSÁBAN Prof. Dr. Kiss István – PhD egyetemi tanár, PTE ÁOK Orvosi Népegészségtani Intézet 13:50-14:40 Mi (t) Evők legyünk? SZAKMAI KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS A VENDÉGLÁTÁS AKTUÁLIS HELYZETÉRŐL Biokontroll Hungária – Dr. Roszik Péter elnök Budapesti Gazdasági Egyetem – Dr. Sándor Dénes, docens EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület – Dr. Oláh Ottília alelnök ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete – Asztalos István elnök Magyar Éttermi Mesterek Klubja – Balogh István Ferenc elnök Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete – Zsolnay Gábor elnök 14:40-15:00 Kezünkben a jövő! a HAZAI ÖKOLÓGIAI (ORGANIKUS, BIOLÓGIAI, BIO) ÉLELMISZEREK HELYE ÉS SZEREPE A TÁRSADALMI ÉTKEZTETÉSBEN Lőrinczné Táborfi Julianna, dietetikus, egészségügyi menedzser, ETE elnök 15:00-15:50 AZ ÉTELEKTŐL BETEGSZÜNK MEG? KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS A KÖZÉTKEZTETÉS AKTUÁLIS HELYZETÉRŐL Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat – Dr. Szabó Enikő helyettes országos tisztifőotvos EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület – Lőrinczné Táborfi Julianna elnök Élelmezésvezetők Országos Szövetsége – Pálháziné Sármány Csilla elnök Magyar Biokultúra Szövetség – Czeller Gábor elnök Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége – Kubányi Jolán elnök Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet – Dr. Pozsgay Csilla főigazgató 15:50-16:00 Konzultáció, program értékelése: Lőrinczné Táborfi Julianna, ETE elnök, programszervező Szekcióülések: 11:00-11:30 A mesterképzés anomáliái – Balogh István Ferenc, Magyar Éttermi Mesterek Klubja 11:30-12:00 Magasabb ár, jobb minőség, rugalmasabb fogyasztó? – avagy hogyan kerülj az éttermekbe? Mészáros Balázs, Mise en Place társalapító, CEO Vendéglátóipari mentor 12:00-12:30 A szenvedélyes vendéglátás alapjai! – Kis Zoltán, Vendéglátás menedzsment Kft. 13:30-13:50 A mindenmentes konyha titkai – Tanács Attila, a Mindenmentes és az Ételszobrász iskola alapítója A program kísérő eseményei egész nap: kiállítás, élelmiszer bemutató és kóstoló, tanácsadások, konzultációk. A RENDEZVÉNY DÍJMENTES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! REGISZTRÁLNI 2017. május 8-ig lehet az alábbi e-mail címen: ltj.ete@gmail.com A program-, időpont-, és műsorváltozás jogát fenntartjuk! Kiemelt médiatámogató:
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Magyar Színház idei kínálata Egy kis kedvcsináló a Magyar Színház idei kínálatából Október 11-én lesz a bemutatója Jeney …
2,2 millió látogató a 12 legnépszerűbb múzeumban 2,2 millió látogató a 12 legnépszerűbb múzeumban Félmillióval többen látogatták tavaly az Emberi …