Főoldal Hírek Életmód Hogyan választunk hotelt?

Hogyan választunk hotelt?

6 perc átlagos olvasási idő
0
268
 ehaccp_topbanner3.jpg

A szállodában nyaraló magyarok több mint fele ugyanannyi időt nyaral idén, mint az elmúlt években, a válaszadók többsége elsősorban a hotel elhelyezkedése, ára, a szolgáltatások, a törzsvendég-kedvezmények, az étterem minősége miatt választaná nyaralásához újra ugyanazt a szállodát – derül ki a Danubius Hotels legfrissebb online kutatásából.

A Danubius Hotels több mint 1600 magyar törzsvendégét kérdezte meg arról, melyek a fő szempontjaik a szállás kiválasztásakor.

A kutatás eredményéről kiadott közleményben ismertetik: törzsvendégek többségének (61 százalék) a szálloda kiválasztásánál a legfontosabb szempont az elhelyezkedés, hogy sétatávolságban legyenek a látványosságok és programok.

A válaszadók kültéren legszívesebben strandolással (82 százalék), városnézéssel (61 százalék), kirándulással (55 százalék) és tóparti pihenéssel (53 százalék) töltik az időt, míg a hotelben a medence (80 százalék), a wellness (80 százalék), valamint a masszázs (36 százalék) és a szauna (34 százalék) a legvonzóbb program a kikapcsolódáshoz.

A gyakori takarítás (81 százalék) és a medencék állandó fertőtlenítése (74 százalék) alapelvárás a visszatérő vendégek részére. Tízből kilenc megkérdezett számára a hotelválasztásnál bizalomkeltő, ha egy ismert, nagy tapasztalattal rendelkező szállodalánchoz tartozik a kiválasztott szállás.

Minden második megkérdezettnek a felhőtlen kikapcsolódáshoz kiemelten fontos a szállodai alkalmazottak vendégszeretete is – jegyezték meg.

Liptai Judit, a Danubius Hotels központi sales- és marketingigazgatója közölte: szállodáik működésének 50 éve alatt több mint 30 millió vendégéjszakát regisztráltak.

Több tízezer ügyfelünk vált visszatérő vendéggé. Megtartásukhoz folyamatosan javítják szolgáltatásaikat, növelni szeretnék a törzsvendégeik számát – jelezte.

A Danubiust 1972-ben állami vállalatként alapították. A Danubius Hotels tulajdonosa jelenleg az angol CP Holdings Ltd., szállodaipari érdekeltsége 42 szállodával Európa öt országában van jelen. A szállodacsoport gyógy-, wellness és városi szállodákat tulajdonol és üzemeltet Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Romániában, illetve üzemeltet Nagy-Britanniában. 2019-től a városi szállodák a Danubius Hotels, míg a gyógy- és wellness szállodák, az Ensana márka köré szerveződtek. Magyarországon 9 budapesti és 7 vidéki szállodát üzemeltetnek.

OPH/Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Életmód

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…