Főoldal Hírek Átólzéig Háromnapos Garda Fesztivál Tihanyban

Háromnapos Garda Fesztivál Tihanyban

4 perc átlagos olvasási idő
0
947
 ehaccp_topbanner3.jpg

(MTI) – A balatoni gardahalászat hagyományát kívánják ápolni a Tihanyban pénteken kezdődő, háromnapos XIII. Garda Fesztiválon, amelyen gardafogó horgászbajnokságot rendeznek kulturális és szórakoztató programok, gasztronómiai élmények kíséretében.

 

    A tihanyi önkormányzat és a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. által szervezett rendezvény péntek délután a garda szobor megkoszorúzásával, majd a Pro Tihany díj átadásával és a 10 éves Tihanyi Hímző és Csipkeműhely kiállításának megnyitójával veszi kezdetét a helyi művelődési házban. 
    Szombaton reggel kezdődik az I. Balatoni Páros Gardafogó Bajnokság, amelyet kísérőhajókról is meg lehet tekinteni. A parton a Hollóének Hungarica ad műsort, a Szabadtéri Néprajzi Múzeumból pedig geotúra indul. A programválasztékot mesedélelőtt, kézműves-foglalkozások és helytörténeti bemutató színesíti. Délben a hajóállomáson ünnepélyes fogadtatásban részesítik a halzsákmányt, majd a menet felvonul a tihanyi bencés apátság elé, ahol a perjel megáldja a halakat az újborral együtt.
    Koradélután a Visszhang-dombon kezdetét veszi a gardasütés, kihirdetik a horgászversen eredményét, és borrendi avatást tartanak. Délután Nagy Bandó András és Koltai Róbert lép fel, amit Pohly Boglárka és Szelle Szilárd operettműsora, majd Rakonczai Imre zenés estje követ. 
    Vasárnap a Visszhang Dombon halászlé- és halételfőző versenyt rendeznek szórakoztató műsorok kíséretében. Délután a  Balaton-felvidéki Borvirág Kamara Táncegyüttes lép fel, majd Sihell Ferry és Henna műsora látható, este Garda-bált tartanak.
    A fesztivál ideje alatt halas ételek, folklór programok, bor- és pálinkakóstolás, helyi finomságok várják az érdeklődőket, valamint nyitva lesz a tihanyi termelői piac is. A rendezvény ideje alatt a Parasztgazda ház és a Halászcéh ház (Tihany, Pisky-sétány) is megtekinthető.
    A balatoni kompjárat a fesztivál idején, szombaton és vasárnap a kiadott menetrendtől eltérően, hosszabb ideig közlekedik.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Szabadka központjában megnyílt az Öt Kenyér Pékség és Blaha Lujza Cukrászda

2021. szeptember 20-án, néhány hétnyi próbaüzem után hivatalosan is megnyílt a valamikori …