Főoldal Hírek Átólzéig Háromnapos Garda Fesztivál Tihanyban

Háromnapos Garda Fesztivál Tihanyban

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,091
 ehaccp_topbanner3.jpg

(MTI) – A balatoni gardahalászat hagyományát kívánják ápolni a Tihanyban pénteken kezdődő, háromnapos XIII. Garda Fesztiválon, amelyen gardafogó horgászbajnokságot rendeznek kulturális és szórakoztató programok, gasztronómiai élmények kíséretében.

 

    A tihanyi önkormányzat és a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. által szervezett rendezvény péntek délután a garda szobor megkoszorúzásával, majd a Pro Tihany díj átadásával és a 10 éves Tihanyi Hímző és Csipkeműhely kiállításának megnyitójával veszi kezdetét a helyi művelődési házban. 
    Szombaton reggel kezdődik az I. Balatoni Páros Gardafogó Bajnokság, amelyet kísérőhajókról is meg lehet tekinteni. A parton a Hollóének Hungarica ad műsort, a Szabadtéri Néprajzi Múzeumból pedig geotúra indul. A programválasztékot mesedélelőtt, kézműves-foglalkozások és helytörténeti bemutató színesíti. Délben a hajóállomáson ünnepélyes fogadtatásban részesítik a halzsákmányt, majd a menet felvonul a tihanyi bencés apátság elé, ahol a perjel megáldja a halakat az újborral együtt.
    Koradélután a Visszhang-dombon kezdetét veszi a gardasütés, kihirdetik a horgászversen eredményét, és borrendi avatást tartanak. Délután Nagy Bandó András és Koltai Róbert lép fel, amit Pohly Boglárka és Szelle Szilárd operettműsora, majd Rakonczai Imre zenés estje követ. 
    Vasárnap a Visszhang Dombon halászlé- és halételfőző versenyt rendeznek szórakoztató műsorok kíséretében. Délután a  Balaton-felvidéki Borvirág Kamara Táncegyüttes lép fel, majd Sihell Ferry és Henna műsora látható, este Garda-bált tartanak.
    A fesztivál ideje alatt halas ételek, folklór programok, bor- és pálinkakóstolás, helyi finomságok várják az érdeklődőket, valamint nyitva lesz a tihanyi termelői piac is. A rendezvény ideje alatt a Parasztgazda ház és a Halászcéh ház (Tihany, Pisky-sétány) is megtekinthető.
    A balatoni kompjárat a fesztivál idején, szombaton és vasárnap a kiadott menetrendtől eltérően, hosszabb ideig közlekedik.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …