Főoldal Hírek Átólzéig Harminc koncert a Paksi nemzetközi gasztroblues fesztiválon

Harminc koncert a Paksi nemzetközi gasztroblues fesztiválon

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,010
 ehaccp_topbanner3.jpg

Harminc koncert a Paksi nemzetközi gasztroblues fesztiválon
 

    Beth Hart, Carl Verheyen, Martin Barre, Tátrai Tibor és a Takáts Tamás Blues Band is fellép július 3. és 5. között a 23. Paksi nemzetközi gasztroblues fesztiválon, amely idén 4 helyszínen 30 koncerttel, gasztronómiai bemutatókkal és főzőversennyel várja a közönséget.

    Beth Harttal egy igazi világsztárt, “Janis Joplin reinkarnációját” sikerül elhozni, aki Joe Bonamassával két albumot is készített, míg a Jethro Tullból kivált Martin Barre régi Jethro-számokat és klasszikus bluesszámokat is előad, az ex Supertramp-tag Carl Verheyen vendége pedig a svájci Bettina Schelker lesz – mondta el a fesztivál csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Nemes Nagy Péter zenei szervező.

    Hozzátette: a fesztiválra soha ennyi női zenészt nem hívtak még el, fellép például Tóth Vera, Keresztes Ildikó, Garda Zsuzsa és Pleszkán Écska is.

    Varga János megismétli Pakson hatvan éves születésnapi koncertjét, de a fellépők között lesz Póka Egon, Deák Bill Gyula, Török Ádám és Ina Forsman is.

    Gárdai György, a fesztivál igazgatója kiemelte, hogy a rendezvényre Paks határon túli testvérvárosait, Visket, Galántát és Kézdivásárhelyt is meghívták, Süli János, Paks polgármestere pedig hozzáfűzte: a fesztivál nemcsak a zenéről, az ételekről, a jó borokról, pálinkákról, hanem a testvérvárosokkal létesített kapcsolatok ápolásáról is szól.

    Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke méltatta, hogy a rendezvény során a viski óvoda javára gyűjtenek, hiszen – elmondása szerint – “soha ekkora bajban nem volt még a kárpátaljai magyarság”.

    Tiffán Zsolt borász, országgyűlési képviselő felidézte: villányi pincészetük régóta jelen van a fesztiválon, és tapasztalatai szerint egyre nagyobb a borértő közönség aránya. A Tiffán birtok mellett idén a balatonboglári Légli Ottó, a szekszárdi Takler és Eszterbauer Pincészetek, a tokaj-hegyaljai Demeter Zoltán és Alkonyi László, valamint Zalából a Bussay Pincészet borait kóstolhatja a közönség.

    Hargitai György, a főzőverseny zsűrijének tagja kiemelte: a fesztivál sátraiban nemcsak halászlé, hanem mindenféle egyéb finomságok is készülnek, külön versenyt szerveznek például a borral készült ételeknek.

    A rendezvény részletes programja a www.gastroblues.hu honlapon érhető el.

 

MTI

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Saját kriptovalutát indított egy osztrák szendvicsező

Tokenekkel lehet fizetni az LAMEA Sandwich Corner éttermeibenA komoly üzleti befektetés me…