Főoldal Hírek Átólzéig Harminc koncert a Paksi nemzetközi gasztroblues fesztiválon

Harminc koncert a Paksi nemzetközi gasztroblues fesztiválon

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,082
 ehaccp_topbanner3.jpg

Harminc koncert a Paksi nemzetközi gasztroblues fesztiválon
 

    Beth Hart, Carl Verheyen, Martin Barre, Tátrai Tibor és a Takáts Tamás Blues Band is fellép július 3. és 5. között a 23. Paksi nemzetközi gasztroblues fesztiválon, amely idén 4 helyszínen 30 koncerttel, gasztronómiai bemutatókkal és főzőversennyel várja a közönséget.

    Beth Harttal egy igazi világsztárt, “Janis Joplin reinkarnációját” sikerül elhozni, aki Joe Bonamassával két albumot is készített, míg a Jethro Tullból kivált Martin Barre régi Jethro-számokat és klasszikus bluesszámokat is előad, az ex Supertramp-tag Carl Verheyen vendége pedig a svájci Bettina Schelker lesz – mondta el a fesztivál csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Nemes Nagy Péter zenei szervező.

    Hozzátette: a fesztiválra soha ennyi női zenészt nem hívtak még el, fellép például Tóth Vera, Keresztes Ildikó, Garda Zsuzsa és Pleszkán Écska is.

    Varga János megismétli Pakson hatvan éves születésnapi koncertjét, de a fellépők között lesz Póka Egon, Deák Bill Gyula, Török Ádám és Ina Forsman is.

    Gárdai György, a fesztivál igazgatója kiemelte, hogy a rendezvényre Paks határon túli testvérvárosait, Visket, Galántát és Kézdivásárhelyt is meghívták, Süli János, Paks polgármestere pedig hozzáfűzte: a fesztivál nemcsak a zenéről, az ételekről, a jó borokról, pálinkákról, hanem a testvérvárosokkal létesített kapcsolatok ápolásáról is szól.

    Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke méltatta, hogy a rendezvény során a viski óvoda javára gyűjtenek, hiszen – elmondása szerint – “soha ekkora bajban nem volt még a kárpátaljai magyarság”.

    Tiffán Zsolt borász, országgyűlési képviselő felidézte: villányi pincészetük régóta jelen van a fesztiválon, és tapasztalatai szerint egyre nagyobb a borértő közönség aránya. A Tiffán birtok mellett idén a balatonboglári Légli Ottó, a szekszárdi Takler és Eszterbauer Pincészetek, a tokaj-hegyaljai Demeter Zoltán és Alkonyi László, valamint Zalából a Bussay Pincészet borait kóstolhatja a közönség.

    Hargitai György, a főzőverseny zsűrijének tagja kiemelte: a fesztivál sátraiban nemcsak halászlé, hanem mindenféle egyéb finomságok is készülnek, külön versenyt szerveznek például a borral készült ételeknek.

    A rendezvény részletes programja a www.gastroblues.hu honlapon érhető el.

 

MTI

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…