Átólzéig Harminc koncert a Paksi nemzetközi gasztroblues fesztiválon Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-05-31 5 perc átlagos olvasási idő 0 1,091 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Harminc koncert a Paksi nemzetközi gasztroblues fesztiválon Beth Hart, Carl Verheyen, Martin Barre, Tátrai Tibor és a Takáts Tamás Blues Band is fellép július 3. és 5. között a 23. Paksi nemzetközi gasztroblues fesztiválon, amely idén 4 helyszínen 30 koncerttel, gasztronómiai bemutatókkal és főzőversennyel várja a közönséget. Beth Harttal egy igazi világsztárt, “Janis Joplin reinkarnációját” sikerül elhozni, aki Joe Bonamassával két albumot is készített, míg a Jethro Tullból kivált Martin Barre régi Jethro-számokat és klasszikus bluesszámokat is előad, az ex Supertramp-tag Carl Verheyen vendége pedig a svájci Bettina Schelker lesz – mondta el a fesztivál csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Nemes Nagy Péter zenei szervező. Hozzátette: a fesztiválra soha ennyi női zenészt nem hívtak még el, fellép például Tóth Vera, Keresztes Ildikó, Garda Zsuzsa és Pleszkán Écska is. Varga János megismétli Pakson hatvan éves születésnapi koncertjét, de a fellépők között lesz Póka Egon, Deák Bill Gyula, Török Ádám és Ina Forsman is. Gárdai György, a fesztivál igazgatója kiemelte, hogy a rendezvényre Paks határon túli testvérvárosait, Visket, Galántát és Kézdivásárhelyt is meghívták, Süli János, Paks polgármestere pedig hozzáfűzte: a fesztivál nemcsak a zenéről, az ételekről, a jó borokról, pálinkákról, hanem a testvérvárosokkal létesített kapcsolatok ápolásáról is szól. Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke méltatta, hogy a rendezvény során a viski óvoda javára gyűjtenek, hiszen – elmondása szerint – “soha ekkora bajban nem volt még a kárpátaljai magyarság”. Tiffán Zsolt borász, országgyűlési képviselő felidézte: villányi pincészetük régóta jelen van a fesztiválon, és tapasztalatai szerint egyre nagyobb a borértő közönség aránya. A Tiffán birtok mellett idén a balatonboglári Légli Ottó, a szekszárdi Takler és Eszterbauer Pincészetek, a tokaj-hegyaljai Demeter Zoltán és Alkonyi László, valamint Zalából a Bussay Pincészet borait kóstolhatja a közönség. Hargitai György, a főzőverseny zsűrijének tagja kiemelte: a fesztivál sátraiban nemcsak halászlé, hanem mindenféle egyéb finomságok is készülnek, külön versenyt szerveznek például a borral készült ételeknek. A rendezvény részletes programja a www.gastroblues.hu honlapon érhető el. MTI
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Ismét jó évet zárt a hazai turizmus A magyar turizmus teljesítménye 2010 óta folyamatosan növekszik, 2017-ben pedig minden mutatószám tekintetében rekordévet …
Tavaszi Garabó Vásár lesz Kecskeméten a hétvégén Tavaszi Garabó Vásár lesz Kecskeméten a hétvégén Bács-Kiskun megye értékeivel, Kunszentmiklós, Kunadacs, Lajosmizse, …