Főoldal Hírek Színes Hal- és borünnepet rendeznek Balatonfüreden

Hal- és borünnepet rendeznek Balatonfüreden

5 perc átlagos olvasási idő
0
517
 ehaccp_topbanner3.jpg

Hal- és borünnepet rendeznek Balatonfüreden: a június 7-én kezdődő négynapos rendezvénysorozat halkóstolóval, koncertekkel, családi programokkal várja a látogatókat.

    Cserép László, a balatonfüredi önkormányzat kulturális osztályának vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a szórakoztatáson kívül a régió két nevezetességének, a halnak és a bornak a megismertetése és megszerettetése a szervezők szándéka.


    Az immár hagyományos rendezvénysorozat nyitónapján népzenészek és néptáncosok gálaműsora várja a látogatókat.


    Szombaton horgászversenyen vehetnek részt a gyermekek, valamint az egykori Alma együttes négy tagjából alakult Kifli zenekar szórakoztatja a közönséget. 


    Halsütés kíséretében gasztronómiai érdekességekről beszélget Havas Dóra gasztroblogger, Dúzsi Tamás és Gyukli Krisztián borász, a gyerekek pedig játékos formában ismerkedhetnek meg a tó halaival, madaraival, védett állataival, a Balaton-felvidék különleges helyeivel.


    Kora este a magyar és balkáni zenei hagyományokat őrző Zűrös Banda ad koncertet, majd Pribojszki Mátyás együttese, a Jumping Matt and his Combo lép a közönség elé.


    Vasárnap délután a Szent Efrém Férfikar koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők, majd a Cimbaliband Folk Quartet lép szípadra, végül a Hot Jazz Band koncertje zárja a napot.


    A rendezvénysorozat zárónapján, hétfőn a Balaton élővilágát bemutató interaktív játszóház várja a gyermekeket, a Cimbora együttes koncertezik, a népzene, a jazz és az észak-indiai klasszikus zene elemeit ötvöző Bognár Szilvia Sextet ad koncertet, végül a Füred Dixieland Band szórakoztatja a közönséget.


    A rendezvény napjain a füredi pincészetek közül a Koronczai, a Hudák, a Koczor, a Gyukli, a Balogh, a Zelna és a Figula Pincészet, valamint vendégborászok, Dúzsi Tamás és Koch Csaba kínálják boraikat, ezen kívül balatoni és tiszafüredi halak kóstolója várja a látogatókat. 


    Szombaton és vasárnap Csopakon és Paloznakon borbemutatón, koncerteken, kézműves foglalkozásokon lehet majd részt venni – fűzte hozzá a szervező.

OPH/Archívum
  • Zöld Tavasz Veltelinivel

    A Remény színe a Zöld November óta van lefagyva az ország-világ, nincs valódi hús-vér közö…
  • Fenntartható halgazdálkodás a Balatonon

    Az idei haltelepítések is megkezdődtek, csak pontyból például már több mint 3 tonna került…
  • Milyen bort ihatunk a fogyókúra alatt?

    Bármilyen hihetetlen, egy-egy pohár bor akár a súlyvesztésben is a segítségünkre lehetNagy…
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

A teraszok készülhetnek a nyitásra

A járvány megfékezése érdekében a kormány meghosszabbítja a jelenleg is érvényben lévő véd…