Ajánló Feketeedényt mosogattak a Séfek Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-06-04 8 perc átlagos olvasási idő 0 1,776 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr 2019. június 1-én a budaörsi Friedmann házban került megrendezésre a „Feketeedény mosogatás okosan by Coninvest” című Chef workshop, melynek keretében a munkaerőhiány és az energiatakarékosság céljából is hasznos gépi mosogatás lehetőségét ismerhették meg a jelenlévők, valamint kérdéseket tehettek fel Kertész Mirjamnak, a Coninvest ügyvezetőjének.A gyűlés Mihályi Zsolt köszörűs bemutatkozásával kezdődött, aki elmondta, hogy mobil „műhelyével” áll a Séfek rendelkezésére. A folytatásban a Coninvest Ügyvezetője Kertész Mirjam köszöntötte a Séfklub tagjait, majd bemutatta meghívott vendégeit, Joyce B. Mattmann-t és Ulrika Ahnfelt-et a GRANULDISK nevű cég képviselőit, akikkel közösen prezentálták a Malmői gyökerű céget és annak fő termékét a speciális granulátumos edénymosogató berendezéseket.Megtudtuk, hogy a gép megfelelő használatával az energia költségek 70%-al csökkenthetők, de a használati melegvíz mennyiségének csökkentésével 70%-os megtakarítás érhető el. A technológia alkalmazásával, a precíz adagolóknak köszönhetően a kémiai anyagok felhasználása is 60%-al csökkenthető. A jelentősége azonban mégis a személyi jellegű ráfordítások megtakarításában keresendő, ugyanis a feketeedény mosogatáshoz egyre nehezebb megfelelő számú alkalmazottat találni, ez szinte mindenütt problémát okoz, a gép használatával pedig az emberi munkaóra csökkenthető. Joyce B. Mattmann, Kertész Mirjam és Ulrika Ahnfelt a Séfklub gyűlésenA svéd vállalat egyéb iránt 1987 óta a mosogatás szakértője. Több mint harminc éve az innováció és a folyamatos fejlődés jegyében dolgoznak a legjobb szakemberekkel, hogy a mosogatás egyszerű, gyors, takarékos és hatékony legyen. Ennek érdekében a Granuldisk granulátumos edénymosogató berendezéséket fejlesztett ki, melyek használatával nem csupán a makulátlan tisztaság, de az energiatakarékosság is könnyen megvalósítható. Előmosogatás, áztatás és súrolás helyére a gyors, de minden szigorú higiéniai előírásnak megfelelő munkafolyamat és a tökéletesen tiszta edény kerül. A svéd fejlesztésű granulátumos mosogatás mindemellett környezetvédő is, mivel a Granuldisk használatával kevesebb vízre és mosogatószerre, így sokkal kevesebb energiára van szükség. A Granuldisk mosogatógépekAz is kiderült, hogy a gép megfelelő használatával az energia költségek 70%-al csökkenthetők, de a használati melegvíz mennyiségének csökkentésével is 70%-os megtakarítás érhető el. A technológia alkalmazásával, a precíz adagolóknak köszönhetően a kémiai anyagok felhasználása 60%-al csökkenthető.A jelentősége azonban mégis a személyi jellegű ráfordítások megtakarításában keresendő, ugyanis a feketeedény mosogatáshoz egyre nehezebb megfelelő számú alkalmazottat találni, ez szinte mindenütt problémát okoz, a gép használatával pedig az emberi munkaóra csökkenthető Joyce B. Mattmann a svéd cég képviselője elmondta, hogy a gép igénybevételtől függően <a tapasztalatok szerint> 1-3 év alatt kitermeli az árát.Az előadást követően <három csoportra osztottan> a gyakorlatban is bemutatták a gép használatát.A Granuldisk mosogatógép tesztelés alattA rövid szünetet követően az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének ez évi hatodik taggyűlése zajlott, ahol a jelenlévők a jelenlegi és a folytatásban megrendezendő rendezvényekről, valamint az egyesület ügyeinek alakulásáról informálódhattak.A teljesség igény nélkül téma volt:a Magyarország étele 2020az OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsverseny 2020az Egyesületi tisztújítás témaköre, melyben a leendő alelnökök is megnevezésre kerültekés az éppen a holnapi napon megrendezésre kerülő Szakácsfelvonulás 2019 is.A Séfklub következő gyűlésére a nyári szünetet követően szeptember 2-án kerül sor. Még több kép >>>
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Magyar pálinkák is bemutatkoznak a jövő tavaszi düsseldorfi szakkiállításon Magyar pálinkák is bemutatkoznak a ProWein szakvásáron, a nemzetközi bor- és szeszesital-ágazat egyik legfontosabb …
Népszerű úticél Magyarország Népszerű úticél Magyarország A nemzetközi turizmusban legjelentősebb európai úti célok közül Magyarországon regisztrálták …