Főoldal Hírek Ajánló Feketeedényt mosogattak a Séfek

Feketeedényt mosogattak a Séfek

8 perc átlagos olvasási idő
0
448
 ehaccp_topbanner3.jpg

2019. június 1-én a budaörsi Friedmann házban került megrendezésre a „Feketeedény mosogatás okosan by Coninvest” című Chef workshop, melynek keretében a munkaerőhiány és az energiatakarékosság céljából is hasznos gépi mosogatás lehetőségét ismerhették meg a jelenlévők, valamint kérdéseket tehettek fel Kertész Mirjamnak, a Coninvest ügyvezetőjének.

A gyűlés Mihályi Zsolt köszörűs bemutatkozásával kezdődött, aki elmondta, hogy mobil „műhelyével” áll a Séfek rendelkezésére.

A folytatásban a Coninvest Ügyvezetője Kertész Mirjam köszöntötte a Séfklub tagjait, majd bemutatta meghívott vendégeit, Joyce B. Mattmann-t és Ulrika Ahnfelt-et a GRANULDISK nevű cég képviselőit, akikkel közösen prezentálták a Malmői gyökerű céget és annak fő termékét a speciális granulátumos edénymosogató berendezéseket.

Megtudtuk, hogy a gép megfelelő használatával az energia költségek 70%-al csökkenthetők, de a használati melegvíz mennyiségének csökkentésével 70%-os megtakarítás érhető el. A technológia alkalmazásával, a precíz adagolóknak köszönhetően a kémiai anyagok felhasználása is 60%-al csökkenthető.
A jelentősége azonban mégis a személyi jellegű ráfordítások megtakarításában keresendő, ugyanis a feketeedény mosogatáshoz egyre nehezebb megfelelő számú alkalmazottat találni, ez szinte mindenütt problémát okoz, a gép használatával pedig az emberi munkaóra csökkenthető.

Joyce B. Mattmann, Kertész Mirjam és Ulrika Ahnfelt a Séfklub gyűlésen

A svéd vállalat egyéb iránt 1987 óta a mosogatás szakértője. Több mint harminc éve az innováció és a folyamatos fejlődés jegyében dolgoznak a legjobb szakemberekkel, hogy a mosogatás egyszerű, gyors, takarékos és hatékony legyen. Ennek érdekében a Granuldisk granulátumos edénymosogató berendezéséket fejlesztett ki, melyek használatával nem csupán a makulátlan tisztaság, de az energiatakarékosság is könnyen megvalósítható. Előmosogatás, áztatás és súrolás helyére a gyors, de minden szigorú higiéniai előírásnak megfelelő munkafolyamat és a tökéletesen tiszta edény kerül. A svéd fejlesztésű granulátumos mosogatás mindemellett környezetvédő is, mivel a Granuldisk használatával kevesebb vízre és mosogatószerre, így sokkal kevesebb energiára van szükség.

A Granuldisk mosogatógépek

Az is kiderült, hogy a gép megfelelő használatával az energia költségek 70%-al csökkenthetők, de a használati melegvíz mennyiségének csökkentésével is 70%-os megtakarítás érhető el. A technológia alkalmazásával, a precíz adagolóknak köszönhetően a kémiai anyagok felhasználása 60%-al csökkenthető.

A jelentősége azonban mégis a személyi jellegű ráfordítások megtakarításában keresendő, ugyanis a feketeedény mosogatáshoz egyre nehezebb megfelelő számú alkalmazottat találni, ez szinte mindenütt problémát okoz, a gép használatával pedig az emberi munkaóra csökkenthető

Joyce B. Mattmann a svéd cég képviselője elmondta, hogy a gép igénybevételtől függően <a tapasztalatok szerint> 1-3 év alatt kitermeli az árát.

Az előadást követően <három csoportra osztottan> a gyakorlatban is bemutatták a gép használatát.

A Granuldisk mosogatógép tesztelés alatt

A rövid szünetet követően az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének ez évi hatodik taggyűlése zajlott, ahol a jelenlévők a jelenlegi és a folytatásban megrendezendő rendezvényekről, valamint az egyesület ügyeinek alakulásáról informálódhattak.

A teljesség igény nélkül téma volt:

  • a Magyarország étele 2020
  • az OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsverseny 2020
  • az Egyesületi tisztújítás témaköre, melyben a leendő alelnökök is megnevezésre kerültek
  • és az éppen a holnapi napon megrendezésre kerülő Szakácsfelvonulás 2019 is.

A Séfklub következő gyűlésére a nyári szünetet követően szeptember 2-án kerül sor.

  • Chef workshop: Ni-Ka Cafe

    2019. március 4-én a budaörsi Friedmann házban került megrendezésre a Chef workshop, melye…
  • Kunsági csirke a workshopon

    2019. február 4-én a budaörsi Friedmann házban volt a Chef workshop megtartva, melyen a Ku…
  • Naszálytej Zrt. termékei a Chef workshop-on

    Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének január havi taggyűlésére a Budapesti Komplex …
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Idén is díjazták a legjobb borokat

A díjakat Nagy István agrárminiszter, a rendezvény védnöke, Légli Ottó, a Hegyközségek Nem…