Főoldal Hírek Átólzéig Fűszervajas sült csirkecomb, fűszeres steakburgonyával

Fűszervajas sült csirkecomb, fűszeres steakburgonyával

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,521
 ehaccp_topbanner3.jpg

Fűszervajas sült csirkecomb, fűszeres steakburgonyával

                                                

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 4db csirkecomb
  • 2 evőkanál étolaj
  • 60 dkg burgonya
  • 250 gr. vaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 ek fűszerpaprika
  • csipet bors

 

A csirkecombokat kicsontozzuk, a bőrt lehúzzuk róla, majd sózzuk és grillen megsütjük. A bőrt a külső felével kezdjük sütni, lehetőség szerint lesúlyozva, vasalva.

Közben elkészítjük a köretet, melyhez a burgonyát megfőzzük, majd lehűtjük, és felcikkezzük. Forró olajban ropogósra sütjük, majd fűszerpaprikából, borsból és sóból álló keverékkel fűszerezzük.

A fűszervajhoz a vajat egy keverő tálba tesszük, majd mustárral és mézzel elkeverjük, végül sózzuk, és a felvágott bazsalikommal és petrezselyemmel elkeverjük. Fóliába tekerve hűtőbe tesszük, majd ha kihűlt szeleteljük és tálaláskor a megsült csirkecombokra tesszük.

Tálaláskor a fűszeres burgonyát tesszük alulra, majd rátesszük a megsütött csirkecombot, rá pedig a ropogósra sütött bőrt tálaljuk.

 

Így egy egyszerű, de kimondottan ízletes ételt készítettünk, mely kellően érdekes ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

BGE: első magyar egyetemi gasztronómiai kupa

Budapest, 2019. október 18. – Ramocsai Barbara, a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója n…