Főoldal Hírek Átólzéig Fűszervajas sült csirkecomb, fűszeres steakburgonyával

Fűszervajas sült csirkecomb, fűszeres steakburgonyával

3 perc átlagos olvasási idő
0
2,446
 ehaccp_topbanner3.jpg

Fűszervajas sült csirkecomb, fűszeres steakburgonyával

                                                

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 4db csirkecomb
  • 2 evőkanál étolaj
  • 60 dkg burgonya
  • 250 gr. vaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 ek fűszerpaprika
  • csipet bors

 

A csirkecombokat kicsontozzuk, a bőrt lehúzzuk róla, majd sózzuk és grillen megsütjük. A bőrt a külső felével kezdjük sütni, lehetőség szerint lesúlyozva, vasalva.

Közben elkészítjük a köretet, melyhez a burgonyát megfőzzük, majd lehűtjük, és felcikkezzük. Forró olajban ropogósra sütjük, majd fűszerpaprikából, borsból és sóból álló keverékkel fűszerezzük.

A fűszervajhoz a vajat egy keverő tálba tesszük, majd mustárral és mézzel elkeverjük, végül sózzuk, és a felvágott bazsalikommal és petrezselyemmel elkeverjük. Fóliába tekerve hűtőbe tesszük, majd ha kihűlt szeleteljük és tálaláskor a megsült csirkecombokra tesszük.

Tálaláskor a fűszeres burgonyát tesszük alulra, majd rátesszük a megsütött csirkecombot, rá pedig a ropogósra sütött bőrt tálaljuk.

 

Így egy egyszerű, de kimondottan ízletes ételt készítettünk, mely kellően érdekes ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyar fejlesztés segíthet az invazív ázsiai lódarázs visszaszorításában

Gödöllő, 2024. szeptember 13. – Az ázsiai lódarázs megjelenése komoly fenyegetést jelent a…