Átólzéig Receptek Fűszervajas sült csirkecomb, fűszeres steakburgonyával Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-06-30 3 perc átlagos olvasási idő 0 2,446 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Fűszervajas sült csirkecomb, fűszeres steakburgonyával Hozzávalók (4 személyre): 4db csirkecomb 2 evőkanál étolaj 60 dkg burgonya 250 gr. vaj 1 evőkanál mustár 1 evőkanál méz 1 csokor petrezselyem 1 csokor bazsalikom 1 ek fűszerpaprika csipet bors só A csirkecombokat kicsontozzuk, a bőrt lehúzzuk róla, majd sózzuk és grillen megsütjük. A bőrt a külső felével kezdjük sütni, lehetőség szerint lesúlyozva, vasalva. Közben elkészítjük a köretet, melyhez a burgonyát megfőzzük, majd lehűtjük, és felcikkezzük. Forró olajban ropogósra sütjük, majd fűszerpaprikából, borsból és sóból álló keverékkel fűszerezzük. A fűszervajhoz a vajat egy keverő tálba tesszük, majd mustárral és mézzel elkeverjük, végül sózzuk, és a felvágott bazsalikommal és petrezselyemmel elkeverjük. Fóliába tekerve hűtőbe tesszük, majd ha kihűlt szeleteljük és tálaláskor a megsült csirkecombokra tesszük. Tálaláskor a fűszeres burgonyát tesszük alulra, majd rátesszük a megsütött csirkecombot, rá pedig a ropogósra sütött bőrt tálaljuk. Így egy egyszerű, de kimondottan ízletes ételt készítettünk, mely kellően érdekes ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg! Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Már a Távol-Keleten is terjeszkedik a Kőröstej a HAJDÚ sajtokkal Egyedüli magyar kiállítóként képviselte hazánkat a Kőröstej csoport a Hajdú sajtmárkával az idei Hongkongi …
A St. Andrea pincészet borához komponált új desszertet az ország tortáját készítő cukrászmester Szó Gellért, az idei Magyarország tortáját megalkotó cukrászmester ezúttal a sokak által kedvelt egerszalóki …