Főoldal Hírek Utazás Ezekre a változásokra figyeljen a Szép-kártyákkal kapcsolatban

Ezekre a változásokra figyeljen a Szép-kártyákkal kapcsolatban

4 perc átlagos olvasási idő
0
562
 ehaccp_topbanner3.jpg

Tavaly még az a szabály vonatkozott a Széchenyi-pihenőkártya (Szép-kártya)-egyenlegekre, hogy ha a feltöltést követő második év május 31-ig nem használta fel a dolgozó, akkor ezt az összeget a szolgáltató visszautalta a munkáltatónak. Az idei évtől azonban ez már csak bizonyos esetekben van így.

Úgy változott idén a jogszabály, hogy a cafeteriafeltöltést követő második év május 31-ig fel nem használt egyenleget már nem utalja vissza a szolgáltató a munkáltatónak – nyilatkozta a hirado.hu-nak Fata László juttatási szakértő.

Mint mondta, azoknál a munkavállalóknál, akik már átszerződtek a szolgáltatójukkal az új rendszerre, már az új módszertan lép életbe idén. Kiemelte, ha valaki 2019. május 31-ig nem használta fel a teljes 2017-ben feltöltött egyenlegét, akkor a határidő előtt 2 hónappal a szolgáltató értesíti erről.

Hangsúlyozta: ha a dolgozó mégsem költi el ezt az összeget május végéig, akkor

ezt követően is rendelkezésére áll majd, de maximum havi három százalék költséget levonhat ebből a szolgáltató.

Előfordulhat az is, hogy egy munkavállaló ez idáig nem szerződött újra a Szép-kártya-szolgáltatóval, ebben az esetben a 2017-ben feltöltött és el nem költött egyenlegét 2019-ben a szolgáltató – a korábbi rend szerint – visszautalja a munkáltatónak.

Ezért is érdemes a magánszemélyeknek újra szerződni a szolgáltatókkal, hiszen az új eljárás kedvezőbb lehet a munkavállalók számára.

Emellett a munkáltatók is csak az új rendelet szerint szerződött munkavállalók számára tudnak Széchenyi-pihenőkártya-feltöltést biztosítani 2019-ben.

OPH/ hirado.hu Kép: Pixabay 
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…