Főoldal Hírek Utazás Ezekre a változásokra figyeljen a Szép-kártyákkal kapcsolatban

Ezekre a változásokra figyeljen a Szép-kártyákkal kapcsolatban

4 perc átlagos olvasási idő
0
807
 ehaccp_topbanner3.jpg

Tavaly még az a szabály vonatkozott a Széchenyi-pihenőkártya (Szép-kártya)-egyenlegekre, hogy ha a feltöltést követő második év május 31-ig nem használta fel a dolgozó, akkor ezt az összeget a szolgáltató visszautalta a munkáltatónak. Az idei évtől azonban ez már csak bizonyos esetekben van így.

Úgy változott idén a jogszabály, hogy a cafeteriafeltöltést követő második év május 31-ig fel nem használt egyenleget már nem utalja vissza a szolgáltató a munkáltatónak – nyilatkozta a hirado.hu-nak Fata László juttatási szakértő.

Mint mondta, azoknál a munkavállalóknál, akik már átszerződtek a szolgáltatójukkal az új rendszerre, már az új módszertan lép életbe idén. Kiemelte, ha valaki 2019. május 31-ig nem használta fel a teljes 2017-ben feltöltött egyenlegét, akkor a határidő előtt 2 hónappal a szolgáltató értesíti erről.

Hangsúlyozta: ha a dolgozó mégsem költi el ezt az összeget május végéig, akkor

ezt követően is rendelkezésére áll majd, de maximum havi három százalék költséget levonhat ebből a szolgáltató.

Előfordulhat az is, hogy egy munkavállaló ez idáig nem szerződött újra a Szép-kártya-szolgáltatóval, ebben az esetben a 2017-ben feltöltött és el nem költött egyenlegét 2019-ben a szolgáltató – a korábbi rend szerint – visszautalja a munkáltatónak.

Ezért is érdemes a magánszemélyeknek újra szerződni a szolgáltatókkal, hiszen az új eljárás kedvezőbb lehet a munkavállalók számára.

Emellett a munkáltatók is csak az új rendelet szerint szerződött munkavállalók számára tudnak Széchenyi-pihenőkártya-feltöltést biztosítani 2019-ben.

OPH/ hirado.hu Kép: Pixabay 
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

Együtt ünneplik idén Debrecenben a város és a költészet napját, valamint a Függetlenségi nyilatkozat évfordulóját

Hármas ünnepre készülnek Debrecenben: április közepén első alkalommal együtt ünneplik meg …