Főoldal Hírek Átólzéig Évente 2,5 millió vendégnek nyújt információkat a Tourinform hálózat

Évente 2,5 millió vendégnek nyújt információkat a Tourinform hálózat

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,173
 ehaccp_topbanner3.jpg

Évente 2,5 millió vendégnek nyújt információkat a Tourinform hálózat

 

A Magyar Turizmus (MT) Zrt. Tourinform hálózata az országimázs építésének pótolhatatlan szereplője azáltal, hogy biztonságérzetet nyújt évente mintegy 2,5 millió belföldi és külföldi utazónak – mondta Faragó Péter, az MT Zrt. vezérigazgatója a hálózat szakmai konferenciáján kedden Budapesten. 
Az MT Zrt. közleménye szerint a Tourinform szolgálat Magyarországon már több mint 30 éve nyújt hiteles információkat az ide látogató turistáknak.

Idén augusztus óta a szakmai irányítás mellett a nemzeti marketingtevékenység is a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz tartozik, megnyílt az út a turisztikai ágazat egységes, hatékonyabb koordinálása felé – mondta Faragó Péter.

Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára a konferencián kiemelte: 2010 és 2013 között a magyar turizmus több mint 5 százalékkal a nemzetgazdasági átlag felett teljesített, és ezt a máig tartó kedvező folyamatot az idei év első 9 hónapjának pozitív adatai is igazolják.

Az ágazat stratégiai céljai között kiemelt helyet foglal el a hazai és nemzetközi lehetőségek mind teljeskörűbb kihasználása, az elérhető legmagasabb minőségre törekvés és a turizmus lényeges szereplői közötti partnerség megerősítése. Az intézményrendszer átalakítása ebben segíti a turisztikai szakmát – mondta.

Horváth Gergely, az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese közölte, hogy jövőre nagyobb figyelmet fordítanak a szakmában dolgozó kis- és középvállalkozások fokozottabb támogatása és a turisztikai termékek fejlesztése mellett Magyarország külföldi jelenlétének erősítésére.

A tanácskozáson elismeréseket adtak át a Tourinform hálózatban 5, 10, 15, 20, 25 és 30 éve dolgozó szakembereknek.

MTI

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…