Főoldal Hírek Átólzéig Évente 2,5 millió vendégnek nyújt információkat a Tourinform hálózat

Évente 2,5 millió vendégnek nyújt információkat a Tourinform hálózat

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,144
 ehaccp_topbanner3.jpg

Évente 2,5 millió vendégnek nyújt információkat a Tourinform hálózat

 

A Magyar Turizmus (MT) Zrt. Tourinform hálózata az országimázs építésének pótolhatatlan szereplője azáltal, hogy biztonságérzetet nyújt évente mintegy 2,5 millió belföldi és külföldi utazónak – mondta Faragó Péter, az MT Zrt. vezérigazgatója a hálózat szakmai konferenciáján kedden Budapesten. 
Az MT Zrt. közleménye szerint a Tourinform szolgálat Magyarországon már több mint 30 éve nyújt hiteles információkat az ide látogató turistáknak.

Idén augusztus óta a szakmai irányítás mellett a nemzeti marketingtevékenység is a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz tartozik, megnyílt az út a turisztikai ágazat egységes, hatékonyabb koordinálása felé – mondta Faragó Péter.

Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára a konferencián kiemelte: 2010 és 2013 között a magyar turizmus több mint 5 százalékkal a nemzetgazdasági átlag felett teljesített, és ezt a máig tartó kedvező folyamatot az idei év első 9 hónapjának pozitív adatai is igazolják.

Az ágazat stratégiai céljai között kiemelt helyet foglal el a hazai és nemzetközi lehetőségek mind teljeskörűbb kihasználása, az elérhető legmagasabb minőségre törekvés és a turizmus lényeges szereplői közötti partnerség megerősítése. Az intézményrendszer átalakítása ebben segíti a turisztikai szakmát – mondta.

Horváth Gergely, az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese közölte, hogy jövőre nagyobb figyelmet fordítanak a szakmában dolgozó kis- és középvállalkozások fokozottabb támogatása és a turisztikai termékek fejlesztése mellett Magyarország külföldi jelenlétének erősítésére.

A tanácskozáson elismeréseket adtak át a Tourinform hálózatban 5, 10, 15, 20, 25 és 30 éve dolgozó szakembereknek.

MTI

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Akik megmentik a zaccot – lezárult a Coca-Cola HBC Magyarország és a MATE által a kávézacc visszagyűjtésére kiírt egyetemi pályázat

Izgalmas és kreatív hallgatói prezentációkkal zárult a Coca-Cola HBC Magyarország és a Mag…