Főoldal Hírek Átólzéig Éttermekben mossa a maffia a pénzt

Éttermekben mossa a maffia a pénzt

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,205
 ehaccp_topbanner3.jpg

Szlovákiában tavaly is a balkáni alvilági csoportok voltak a legerősebbek, amelyek főleg kábítószer-kereskedelemmel foglalkoznak – derül ki a Szlovák Titkosszolgálat (SIS) 2013. évi jelentéséből, melyet pénteken hozott nyilvánosságra a szervezet saját honlapján. Minderről az Új Szó számolt be.

A dokumentum alapján a maffia az illegális tevékenységekből származó bevételeit főként a vendéglátóiparban – elsősorban vendéglőkben –, valamint az ingatlanszektorban és a turizmusban tevékenykedő cégekben mossa tisztára.

A jelentés szerint az SIS Szlovákia területén nem észlelt terrorveszélyt, és nem tud olyan szlovák állampolgárról sem, aki külföldön terrorista tevékenységet folytatott volna. Az SIS információkat szerzett egy magas beosztású államicég-vezetőről, aki kenőpénzért manipulálta a közbeszerzések eredményét, emellett tájékoztatta az illetékes szerveket az uniós alapok lehívása körüli visszaélésekről is. A dokumentum szerint külföldi titkosszolgálatok megpróbáltak a központi állami szervekbe beszivárogni, és befolyásolni a közvéleményt.

Az SIS jelentése hagyományosan nem tartalmaz neveket, sem konkrét cégneveket, a leírt információkból gyakorlatilag lehetetlen kikövetkeztetni, kire vagy mire gondoltak az anyag összeállítói. (forrás: Új Szó, kép: Pixabay)

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

MTÜ: erősebb félévet zártak a vidéki szálláshelyek, mint tavaly

A turizmus 2023-ban vett lendülete továbbra is érezteti hatását. A Nemzeti Turis…