Főoldal Hírek Átólzéig Éttermekben mossa a maffia a pénzt

Éttermekben mossa a maffia a pénzt

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,148
 ehaccp_topbanner3.jpg

Szlovákiában tavaly is a balkáni alvilági csoportok voltak a legerősebbek, amelyek főleg kábítószer-kereskedelemmel foglalkoznak – derül ki a Szlovák Titkosszolgálat (SIS) 2013. évi jelentéséből, melyet pénteken hozott nyilvánosságra a szervezet saját honlapján. Minderről az Új Szó számolt be.

A dokumentum alapján a maffia az illegális tevékenységekből származó bevételeit főként a vendéglátóiparban – elsősorban vendéglőkben –, valamint az ingatlanszektorban és a turizmusban tevékenykedő cégekben mossa tisztára.

A jelentés szerint az SIS Szlovákia területén nem észlelt terrorveszélyt, és nem tud olyan szlovák állampolgárról sem, aki külföldön terrorista tevékenységet folytatott volna. Az SIS információkat szerzett egy magas beosztású államicég-vezetőről, aki kenőpénzért manipulálta a közbeszerzések eredményét, emellett tájékoztatta az illetékes szerveket az uniós alapok lehívása körüli visszaélésekről is. A dokumentum szerint külföldi titkosszolgálatok megpróbáltak a központi állami szervekbe beszivárogni, és befolyásolni a közvéleményt.

Az SIS jelentése hagyományosan nem tartalmaz neveket, sem konkrét cégneveket, a leírt információkból gyakorlatilag lehetetlen kikövetkeztetni, kire vagy mire gondoltak az anyag összeállítói. (forrás: Új Szó, kép: Pixabay)

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…