Főoldal Hírek Átólzéig Csirkepörkölt galuskával

Csirkepörkölt galuskával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,359
 ehaccp_topbanner3.jpg

Csirkepörkölt galuskával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 2 db csirkecomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 dl olaj
  • fűszerpaprika
  • bors

 

A vöröshagymákat finomra vágjuk, és lepirítjuk. Ezután beletesszük a csirkecombokat. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Az alapot megszórjuk fűszerpaprikával, majd felöntjük vízzel. Ízlés szerint sózzuk, és a húst addig pároljuk, amíg megpuhul. A csirkecombokat ekkor kiemeljük a pörköltalapból.

A körethez galuskát készítünk, melyhez az alapanyagokat egy keverőtálba tesszük, sózzuk, majd vízzel felöntve kikeverjük, majd forró vízbe szaggatjuk és együtt készre főzzük.

A csirkepörköltet a galuskával tálaljuk.

 

Így egy ízletes, hagyományos alapokra épülő és tápláló ételt készítettünk, mely nem túl nehezen elkészíthető ételnek számít. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…