Főoldal Hírek Átólzéig Csirkepörkölt galuskával

Csirkepörkölt galuskával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,635
 ehaccp_topbanner3.jpg

Csirkepörkölt galuskával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 2 db csirkecomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 dl olaj
  • fűszerpaprika
  • bors

 

A vöröshagymákat finomra vágjuk, és lepirítjuk. Ezután beletesszük a csirkecombokat. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Az alapot megszórjuk fűszerpaprikával, majd felöntjük vízzel. Ízlés szerint sózzuk, és a húst addig pároljuk, amíg megpuhul. A csirkecombokat ekkor kiemeljük a pörköltalapból.

A körethez galuskát készítünk, melyhez az alapanyagokat egy keverőtálba tesszük, sózzuk, majd vízzel felöntve kikeverjük, majd forró vízbe szaggatjuk és együtt készre főzzük.

A csirkepörköltet a galuskával tálaljuk.

 

Így egy ízletes, hagyományos alapokra épülő és tápláló ételt készítettünk, mely nem túl nehezen elkészíthető ételnek számít. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Május 8-án újra féláron fagyizhat az ország!

A Magyar Fagylalt Napján idén több száz cukrászdában várják a családokat 2025. május 8-án …